Comenzi telefonice şi consultanţă
0

O rețetă diferită de Paști: drob cu ficat de pui

Se apropie Paștele și începem să ne gândim la meniul pe care îl vom savura în zilele dedicate Învierii Domnului.

Pe lângă ouăle roșii sau colorate și delicioasa pască, drobul este un preparat specific acestei sărbători, preferat de românii de pretutindeni.  Anul acesta poți încerca un drob diferit iar dacă până acum ai evitat acest preparat pentru că nu îți place mielul, noi îți propunem drobul de ficat de pui.

Acest preparat bogat în verdețuri proaspete din grădină îți colorează masa de Paști și îți încântă simțurile cu aromele lui puternice.

Ingrediente necesare:

      Ficat de pui gata fiert alături de condimentele preferate;

      Ouă crude și ouă fierte;

      Pătrunjel;

      Mărar;

      Usturoi uscat sau verde;

             Ceapă verde.

Pe lângă acestea, pentru a da un gust și mai bun, mai sunt necesare sarea și piperul. Înainte să vedem cum se prepară drobul, îți recomandăm să păstrezi și o cană din apa în care ai fiert ficatul.

Mod de preparare

În primul rând strecoară ficatul și taie-l cât poți de mărunt. După ce îl mărunțești, așază-l într-un bol încăpător pentru a adăuga restul ingredientelor pe rând. Ceapa verde, usturoiul și verdeața tocate pune-le peste ficat și amestecă. Bate bine ouăle crude și omogenizează compoziția cu ajutorul lor.

Adaugă sare, piper și gustă rezultatul. În cazul în care amestecul ți se pare prea uscat, adaugă din zeama rămasă de la fierberea ficatului și amestecă bine.

Așezarea drobului în tavă și coacerea lui

Poți folosi tava de la cozonac pentru a așeza compoziția. Unge-o cu ulei și pesmet sau folosește folie de copt.  Acoperă jumătate de tavă apoi pune 2 - 3 ouă fierte bine și decojite, pe lungimea tăvii.

Adaugă restul de compozitie și pune câte un ou crud bătut deasupra acesteia pentru a obține o crustă crocantă cu un aspect deosebit.

În cuptorul preîncălzit, lasă drobul să se coacă 45 de minute - o oră, în funcție de cuptor și de flacără. Când este gata, scoate-l din cuptor si lasă-l să se răcească. Este important să îl tai când este rece, pentru a evita sfărâmarea acestuia.

Drobul cu ficat de pui este un preparat care se face ușor, repede și care aduce sentimentul de sărbătoare mai aproape. Îți dorim poftă mare și să te bucuri de această rețetă alături de cei dragi!

Publicat de: 23 mar 2018
Vizualizări: 3133
(Voturi: 990, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier