Comenzi telefonice şi consultanţă
0

7 pași simpli pentru a deveni un grădinar de excepție

Fii expert în grădinărit

Pentru gospodari, grădinăritul reprezintă una dintre cele mai plăcute și relaxante activități, care ocupă o mare parte din timpul liber, iar în ceea ce privește grădinile parfumate și viu colorate, ele pot crea o stare de bine instantaneu.

 

7 pași esențiali pentru a avea grădina mult dorită

1. Ține cont de regiunea în care te afli

 Înainte de alegerea soiurilor de flori și plante pe care ți le dorești în grădină, este important să te asiguri că acestea vor putea fi plantate și crescute în acea zonă. Pentru acest lucru, va trebui să analizezi caracteristicile climaterice, lumina primită de la soare, cât și umiditatea de care pot avea parte.

 2. Testează calitatea solului

Criteriile care stau la baza alegerii solului potrivit pentru dezvoltarea optimă a plantelor tale, sunt Ph-ul și substanțele nutritive regăsite în compoziția acestuia. În același timp trebuie să luăm în considerare și nivelul de aciditate sau alcalinitate, acestea fiind responsabile de gradul de absorbție al nutrienților. Există totuși anumite specii de plante care se pot dezvolta armonios în ambele medii.

În ceea ce privește textura solului, acesta trebuie să fie afânat și ușor sfărâmicios, pentru ca plantele să poată dezvolta rădăcini sănătoase și puternice. În acest caz, înainte de plantare se va săpa pământul proaspăt și se va adăuga compostul.

3. Îndepărtează buruienile

 Ierburile sălbatice secătuiesc grădina de nutrienți, dezvoltându-se într-un mod haotic și rapid, eliminarea lor fiind obligatorie, de câte ori e nevoie. Pentru a facilita afânarea solului, se recomandă folosirea unui motocultor, care te va scuti de efortul de a executa acest proces manual, economisind timp și obținând un rezultat mai bun.

 4. Stabilește un plan

 Pentru a avea o bună organizare a grădinii, alege plantele în așa fel încât aceasta să nu se supraaglomereze. Spre exemplu cele perene, a căror durată de viață depășește doi ani, se vor putea planta la o distanță de circa 40-50 de centimetri una de cealaltă. În acest fel, ele se vor întinde și vor umple grădina fără să dea senzația de sufocare.

 

5. Creează-ți propriul calendar

 Fiecare sezon se prezintă cu acitivitățile sale specifice în grădină.

  • primăvara are loc procesul de fertilizare, care se repetă la intervale de 6-8 săptămâni, până la începutul toamnei, când sezonul de creștere ajunge la final;
  • în septembrie, respectiv octombrie are loc plantarea arbuștilor sau a copacilor, cât și cultivarea bulbilor de toamnă, asumându-ți riscul ca iarna geroasă să îî distrugă.

 6. Udă plantele în mod regulat

 Plantele au nevoie de o cantitate suficientă de apă, dar nu prea multă, pentru a nu inunda, ținând cont în același timp și de condițiile meteorologice. Apa trebuie să pătrundă în sol până la nivelul rădăcinilor, evitând acumularea apei în exces, care ar putea cauza putrezirea lor.

Irigarea se face dimineața, pentru a evita ca soarele arzător să usuce solul, iar apa de pe frunzele plantelor să se evapore rapid. Nu se recomandă udatul seara, pentru că favorizează dezvoltarea fungilor și a altor boli specifice plantelor.

 7. Fii consecvent

 O grădină frumoasă și deosebită nu se obține de pe-o zi pe alta, aceasta necesitând dedicare, pasiune și atenție. Câteva ore alocate săptămânal pentru grădina ta, vor aduce rezultate vizibile în timp.

Trebuie să fii conștient de faptul că activitatea grădinăritului este un proces care implică multă răbdare, așa că nu te impacienta dorind să zorești procesul de dezvoltare al plantelor.

 De la grădinar amator la grădinar de excepție

 Grădinarul începător are nevoie de câteva instrumente de bază pentru a realiza corect cei 7 pași simpli:

  • - mașină de tuns iarba;
  • - lopată pentru săpat;
  • - greblă;
  • - foarfeci pentru crengi și plante;
  • - topor;
  • - furtun pentru irigare și aspersoare.

 

Spor la grădinărit!

Publicat de: 17 oct 2017
Vizualizări: 3610
(Voturi: 1124, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier