Rubarba – gustoasă și sănătoasă, azi și-a câștigat un loc bine-meritat în grădină. De demult bunicile noastre știau foarte bine cum să gătească rubarba, iar confirmarea acestui fapt vine de la această rețetă simplă de plăcintă cu rubarbă, foarte delicioasă.
De ce ai nevoie:
- făină de grâu - 1 cană;
- zahăr granulat – 1-2 linguri;
- zahăr vanilat – 2 linguri;
- ouă – 4 buc;
- tulpini de rubarbă – 350 g;
- praf de copt – 1 lingură;
- ulei pentru ungerea tăvii.
MOD DE PREPARARE:
Se spală rubarba, se decojesc tulpinile și se taie în felii de circa 0,5 cm grosime.
Bate ouăle cu zahărul și zahărul vanilat timp de aproximativ 5 minute. Adaugă făina cernută și praful de copt în acest amestec de spumă. Se amestecă bine până ce compoziția este netedă.
Unge forma (este ideală o formă detașabilă cu un diametru de 24-26 cm), așează bucățile de rubarbă, peste care presari zahăr și toarnă aluatul.
Adaugă în cuptorul preîncălzit la 200º C pentru circa 30-40 de minute. Verifică dacă este copt cu o scobitoare (nu trebuie să rămână aluat lipicios atunci când străpungi aluatul). Se răcește treptat și se așează pe o farfurie.
Poftă bună!