Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plantează anemone primăvara ca un profesionist

Cine nu-și dorește ca, odată cu venirea primăverii, grădina să i se umple de flori colorate? În acest caz, este trebuie să treci repede la treabă și plantezi în curtea ta soiurile care știi că îți încântă privirea.

Dacă nu știi ce să alegi, îți venim noi în ajutor. Anemonele sunt printre cele mai îndăgite flori de primăvară. Ele înfloresc încă de la începutul acestui anotimp, până în vară. Deci, îți aduc un strop de veselie printre celelalte plante pentru o perioadă îndelungată.

În ghivece, în grădini sau chiar într- vază în casa ta, ele sunt niște flori delicate, supranumite și Floarea Paștelui, pentru că înfloresc, de obicei, în perioada sărbătorii Învierii Domnului.

Hai să vorbim, în detaliu, despre cum decurge procesul de plantare a anemonelor primăvara. Începi cu pregătirea corectă a terenului și urmează sfaturile pe care ți le-am pregătit pentru a răsădi anemonele ca un profesionist.

Pregătirea pământului pentru plantarea anemonelor

Pentru că discutăm despre flori care se înmulțesc prin bulbi sau prin semințe, trebuie să ai în vedere etapele corecte prin care să treci pentru a te bucura de o plantă sănătoasă. În primul rând, alege cu atenție locul în care dorești să faci plantarea și, bineînțeles, bulbi de anemonă sănătoși.

sfaturi plantare anemone

Anemonele pot crește până la 20-25 de centimetri înălțime, deci asigură-te că au loc să se dezvolte corespunzător în plan vertical. Primăvara este perioada cea mai indicată pentru plantarea lor, deoarece temperaturile plăcute sunt prielnice pentru ca rădăcinile acestei flori să se prindă bine.

  • În ceea ce privește nevoia de lumină, îți recomandăm să alegi o bucată de pământ unde razele soarelui pot ajunge cu ușurință, atât în orele dimineții, cât și după-amiază.

Urmează alegerea solului. El trebuie să fie foarte bine drenat, cu un nivel mediu de fertilitate și un PH neutru.

Acum vine partea mai solicitantă: pregătirea pământului pentru plantare. Iată pașii pe care îi ai de urmat:

  1. Ia o cazma și începe să sapi pământul.
  2. Sapă foarte bine solul, până la o adâncime de 25 de centimetri.
  3. Nivelează apoi terenul săpat și mărunțește-l bine, ajutându-te de uneltele pe care le ai la dispoziție. Un motocultor termină treaba mai rapid, dar poți face mărunțirea și manual, cu o greblă și o sapă.

recomandari plantare anemone

Plantarea anemonelor primăvara

După ce ai verificat ca pământul să fie gata pentru plantare, ia bulbii și plantează-i cu grijă. Am vorbit, într-un articol anterior despre cum se păstrează bulbii de anemone până la plantare. Așa că, dacă vrei să te bucuri de plante complet sănătoase, aruncă o privire peste indicațiile noastre.

Hai să-ți vând un pont! Înainte de a-i sădi, poți pune tuberculii de anemonă într-un vas cu apă. Astfel, ei se înmoaie și intră mai ușor în contact cu pământul din grădină. Câteva ore în care să stea în apă sunt suficiente pentru acest lucru.

Bulbii se așază în pământ, la o adâncime de aproximativ 5-6 centimetri. Ține minte că, pentru ca fiecare să se dezvolte armonios, trebuie să respecți o distanță între plante de circa 10-12 centimetri. Dacă sădești mai multe rânduri, atunci păstrează între ele un spațiu liber de măcar 25 de centimetri.

Îngrijirea anemonelor după plantare

Chiar dacă primăvara este un anotimp prielnic atât din punct de vedere al temperaturilor, cât și al precipitațiilor, sunt câteva activități pe care ți le recomandăm pentru ca anemonele tale să prindă viață cât mai repede.

ingrijire anemone

Plantarea florilor de primăvară îți aduce o doză de voie bună și de aceea, merită toată atenția ta.

Solul

Imediat după ce ai terminat de pus tuberculii în pământ, este nevoie să tasezi bine solul. Acest lucru asigură un contact mai bun al bulbilor de floare cu substratul în care au fost sădiți. Tot ce ai de făcut este să calci ușor pământul în care ai plantat anemonele.

Dacă vrei să îmbunătățești solul pentru florile tale, atunci apelează cu încredere la un fertilizant lichid, potrivit pentru acest tip de plantă.

Umiditatea

Amintește-ți ca, în primele momente după sădire să uzi din abundență anemonele. Apoi, poți sta liniștit până când observi că substratul superior de pământ s-a uscat. De fiecare dată când constați acest lucru, udă bulbii câte puțin.

Ai văzut ce simplu este totul? Încearcă și tu să plantezi anemone la tine în grădină. Urmând sfaturile experților GrădinaMax, obții rezultate deosebite.

Până data viitoare, îți dorim succes în proiectele de grădinărit și o curte plină de flori de primăvară gingașe!

Publicat de: 17 feb 2021
Vizualizări: 9170
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier