Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Prelucrarea grădinii primăvara: fără boli și dăunători

Odată cu debutul primelor zile calde, nu numai plantele se trezesc la viață, ci și dăunătorii. Prelucrarea grădinii primăvara ajută la menținerea sănătății culturilor de fructe și fructe de pădure. Să ne amintim când se efectuează dezinfectarea și ce soluții se utilizează pentru aceasta.

Măsurile preventive încep atunci când temperatura aerului crește peste 0° C. Este dificil de indicat date specifice, deoarece totul depinde de condițiile climatice din anul curent. Ghidează-te după vreme. Dacă afară este ușor rece, și însorit, atunci este timpul să ne apucăm de treabă!

CUM PROTEJEZI MERII ȘI PERII

Protejarea pomilor se efectuează după apariția căldurii - trunchiurile sunt pulverizate cu uree. 2% sulfat de cupru poate preveni răspândirea infecției fungice. 2% lichid Bordeaux sau 3% sulfat feros vă vor scuti de crustă.

CUM PROTEJEZI ARBUȘTII FRUCTIFERI

Înainte de prelucrare, tufele sunt examinate, iar ramurile uscate și deteriorate sunt tăiate. Ulterior, plantele și solul din jurul lor sunt udate cu o soluție de permanganat de potasiu. Se folosește aproximativ 1-1,5 litri pe tufă. Dacă temperatura aerului este mai mare de 8º C, se pot utiliza preparate biologice pentru combaterea fluturilor și moliilor.

CUM PROTEJEZI ZMEURA ȘI CĂPȘUNII

În februarie-martie, zmeura și căpșunile sunt tratate cu amestec Bordeaux, administrând circa 0,5 litri/ tufă. Pentru a distruge virușii și paraziții, se recomandă utilizarea substanțelor precum Karbofos, Topaz sau Horus. Acestea sunt eficiente în lupta împotriva făinării, a gărgăriței și putregaiului.

CÂT TRATAMENT TREBUIE APLICAT

Acest proces nu implică o singură procedură. Dezinfectarea se efectuează de 4 ori:

  • prima dată pe plantele în stare latentă;
  • a doua oară de-a lungul tulpinii verzi;
  • a treia oară – în faza de înmugurire;
  • a patra oară în faza de formare a fructelor.

Pomii sunt prelucrați cu grijă de sus în jos – ramuri, trunchi, centrul trunchiului.

Când folosești substanțe chimice, urmează instrucțiunile – încălcarea normelor duce la deteriorarea țesutului plantelor.

Poți achiziționa substanțele necesare pentru îngrijirea plantelor din grădină, chiar din magazinul GrădinaMax, la un preț atractiv.

Publicat de: 17 mar 2023
Vizualizări: 1528
(Voturi: 2, Evaluare: 4.5)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier