În ziua de azi, doamnele și domnișoarele au acces la o gamă largă de produse cosmetice pentru îngrijirea părului, de la seruri la măști de păr pentru regenerare sau șampoane speciale pentru un anumit tip de păr. Însă, înainte de dezvoltarea industriei cosmeticelor până la nivelul pe care îl vedem astăzi, se foloseau preponderent remedii din plante pentru sănătatea podoabei capilare.
Nu există niciun motiv pentru care ele nu ar funcționa și astăzi, chiar dimpotrivă. Produsele naturale din plante au câteva avantaje semnificative față de cosmetice – nu produc alergii, sunt accesibile și au o acțiune demonstrată, oferind un tratament complet pentru o gamă largă de afecțiuni ale scalpului sau părului. Produsele cosmetice, în schimb, au în componența lor mulți compuși chimici sau parfumuri care pot genera reacții alergice, iar rezultatele nu sunt mereu garantate și pot varia de la persoană la persoană.
Astăzi îți vom prezenta câteva remedii naturale pentru păr și beneficiile acestora, astfel că vei avea un motiv în plus să dai o fugă până în grădină sau până la bucătărie.
7 remedii naturale pentru păr pe care trebuie să le ai mereu în casă
Coada șoricelului
Dacă ai probleme cu părul gras și cu excesul de sebum de la nivelul scalpului, folosește o infuzie pe bază de coada șoricelului cu care să-ți clătești părul după șamponare. Poți repeta acest proces de câte ori ai nevoie până ești mulțumită de rezultate.
Urzica
Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru un păr sănătos. Infuziile din urzică întăresc rădăcina părului și îi conferă strălucire. Mai mult decât atât, dacă te confrunți cu alte probleme, cum este un scalp iritat sau căderea părului, poți folosi cu încredere infuzii pe bază de urzică.
Mușețel
Ceaiul de mușețel conferă părului o strălucire aparte, astfel că nu este nevoie de vizite la salon sau tratamente costisitoare pentru păr care au doar efecte pe termen scurt. Vești bune pentru doamnele și domnișoarele cu părul blond – infuziile pe bază de mușețel conferă acestui tip de păr reflexe aurii și o intensitate mai mare a culorii.
Brusture
Infuziile pe bază de brusture sunt indicate mai ales persoanelor care se confruntă cu probleme precum căderea părului sau fire despicate. Rădăcina de brusture ajută la creșterea părului și regenerarea acestuia.
Cimbru
Cimbrul este o plantă minune, putând fi folosit atât în prepararea unor infuzii, cât și a unor șampoane naturale. Acțiunea sa conferă părului un aspect lucios și revitalizat – este recomandat să utilizezi cimbrul proaspăt în locul celui uscat pentru cele mai bune rezultate și 250 ml apă clocotită. Astfel, vei obține o infuzie concentrată pentru clătirea părului.
Gălbenele
Gălbenelele sunt bogate în vitamine esențiale pentru sănătatea părului și a scalpului, și se recomandă mai ales pentru tratarea sensibilității scalpului și a părului fragil, ameliorând iritațiile sau senzația de mâncărime și protejând părul.
Aloe Vera
Recunoscută pentru beneficiile sale, Aloe Vera este printre cele mai utilizate plante în îngrijire. În ceea ce privește părul, extractul de Aloe Vera are o acțiune de protejare a acestuia împotriva factorilor nocivi, dar și de hidratare. De asemenea, datorită acțiunii sale antiseptice, ea calmează și iritațiile scalpului.
Infuziile din plante se remarcă față de alte produse cosmetice prin faptul că oferă un tratament complet – hidratează părul, întăresc firul de păr, tratează problemele locale (mătreață, iritații) și reduc excesul de sebum.
Dacă alegi să folosești remedii naturale pentru păr, cea mai bună veste este că le găsești pe majoritatea, poate chiar pe toate, în grădina sau în bucătăria ta. Așadar, vei reuși să-ți recapeți frumusețea părului în cel mai simplu și plăcut mod. Ce mai aștepți? Pregătește infuzia de care ai nevoie chiar astăzi!