Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Remedii naturale pentru un ten sănătos

Industria cosmeticelor s-a dezvolat foarte mult în zilele noastre. Astăzi avem la dispoziție o sumedenie de alternative pentru îngijirea, înfrumusețarea și hidratarea adecvată a tenului. Însă, compușii chimici folosiți adesea în cosmetice pot provoca reacții alergice și pot dăuna tenului pe termen lung, mai ales dacă astfel de produse sunt folosite în exces.

O alternativă accesibilă este alegerea unor remedii naturale. Cea mai bună veste? De cele mai multe ori le găsim în propria bucătărie sau grădină. De asemenea, ele nu prezintă riscul unor reacții adverse și ne ajută să avem grijă de tenul nostru în cel mai plăcut și ușor mod. Haide să le descoperim împreună..

Remedii naturale pentru sănătatea și frumusețea tenului tău

Cartoful

Cartofii nu au doar un gust minunat în diverse preparate gastronomice. Ei pot fi ci sși un remediu la îndemâna oricui pentru tratarea cearcănelor sau a ridurilor. Tot ce trebuie să faci este să tamponezi suprafața pielii cu un felii mari decojite de cartof, sau să-l storci și să aplici sucul proaspăt pe zonele cu riduri sau imperfecțiuni.

Aloe Vera

Nu este o coincidență faptul că Aloe Vera este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente din produsele cosmetice. Sucul de Aloe Vera are proprietăți miraculoase pentru piele – cicatrizează rănile, ameliorează senzația de usturime și durere cauzată de arsurile solare, hidratează în profunzime și are proprietăți antiinflamatorii.

Gălbenelele

Remediul ideal pentru a obține o piele fină și catifelată. Extractul din flori de gălbenele ajută, printre altele, la regenerarea țesuturilor și la îmbunătățirea circulației sangvine.

Levănțică

Levănțica ne încântă simțurile datorită miresmei plăcute și a culorii specifice, însă ea ne oferă mai mult decât atât – este unul dintre cele mai eficiente remedii anti-acnee pe care ni le pune la dispoziție natura. O modalitate de utilizare adecvată a acestei plante este sub formă de comprese. Ajută de asemenea și persoanele care au tenul gras.

Sunătoare

Este planta pe care o avem cu toții acasă și pe care o folosim pentru a prepara ceai, astfel că sunătoarea este un remediu accesibil oricui și ușor de utilizat. Infuzia de sunătoare poate fi aplicată sub formă de comprese pe ten, având efecte hidratante și de tonifiere. Este un remediu uzual pentru tenul deshidratat sau lipsit de fermitate.

Tei

Ceaiul de tei ne relaxează atunci când ne simțim obosiți sau suprasolicitați, iar florile de  tei au același efect calmant și asupra tenului nostru. Infuzia de flori de tei aplicată sub formă de comprese poate face minuni în cazul unui ten iritat.

Urzică

Un alt tratament antiacneic la care poți apela. Compresele cu infuzie de urzici sunt indicate mai ales persoanelor cu ten gras. Urzica ajută la combaterea excesului de sebum, restabilind de asemenea și echilibrul de vitamine și nutrienți al pielii.

Morcovul

Majoritatea dintre noi știm că morcovul este bogat în vitamina A și susține o vedere sănătoasă, de aceea îl utilizăm în diverse preparate și avem grijă să nu ne lipsească niciodată din bucătărie. Acțiunea benefică a morcovilor asupra tenului este un alt motiv să nu uităm să-i trecem pe următoarea lista de cumpărături– ei ajută la cicatrizarea tenului și susțin tratamentul diverselor afecțiuni sau probleme ale pielii – dermatite, arsuri, crăpături cauzate de pielea uscată etc.

Acestea sunt doar câteva dintre remediile naturale la care poți apela pentru un ten sănătos și curat. Le găsești cu ușurință în bucătăria sau grădina ta, vei scăpa de un drum până la farmacie sau la cel mai apropiat magazin de cosmetice și te vei bucura de soluții complet naturale. Oferă-i tenului tău grija și atenția pe care o merită!

Publicat de: 09 feb 2018
Vizualizări: 3565
(Voturi: 767, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier