Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Sfaturi pentru amenajarea curții pe gustul tău

Visezi să te bucuri de serile răcoroase de vară în propia curte? Te vizualizezi desfășurând activitățile tale favorite în grădină în timp ce-ți reîncarci bateriile? Îți dorești ca spațiul dimprejurul casei să arate ca la carte?

Toate dorințele tale pot deveni realitate. Știm cât de important este să poți avea spațiul perfect în care să te deconectezi după o zi încărcată de muncă și în care să poți simți în adevăratul sens al cuvântului „acasă”. De aceea, am pregătit pentru tine o listă cu sfaturi pentru amenajarea curții în funcție de poziționarea acesteia și de dimensiunea ei.

Descoperă în continuare care dintre propunerile noastre se potrivesc cel mai bine situației tale.

Sfaturi utile pentru amenajarea curții

Idei pentru organizarea curții în funcție de zona în care este aplasată

1. Curtea poziționată în fața casei

Amenajare curte in fata casei

În astfel de contexte, trebuie să ai în vedere faptul că zona este expusă terțelor persoane. Astfel că, pentru a te putea bucura de intimitatea și liniștea dorite, indicat este să apelezi la una dintre următoarele două soluții. Fie amenajezi un gard suficient de înalt încât locuința să nu mai fie vizibilă din stradă, fie să plantezi mai mulți arbuști de-a lungul proprietății.

De asemenea, poți alege să plantezi diverse tipuri de flori sau gazon ori să adaugi variate decorațiuni pentru grădină.

2. Curtea amplasată în spatele casei

Aceasta poate fi considerată a fi cea mai permisivă din punct de vedere estetic, cât și al funcționalităților. Fiind o zonă ferită de ochii curioșilor, poți amenaja spațiul exact așa cum îți dorești.

Amenajare curte in spatele casei

În funcție de gusturile tale, poți împărți curtea din spatele casei în diverse zone utile. Prin urmare, poți avea un colț în care să amenajezi grătarul și să poți savura masa alături de persoanele dragi. Într-o altă zonă a curții îți poți amenaja raiul personal de relaxare și să amplasezi un hamac, un balansoar sau chiar un mic foișor.

Binînțeles, dacă spațiul îți permite, poți alege să achziționezi și o fântână arteziană sau variate decorațiuni pentru grădină, precum: lumânări, felinare, statuete sau figurine din ceramică.

3. Curtea poziționată în interiorul locuinței

În cazul în care te numeri printre norocoșii care dispun de o curte interioară, atunci trebuie să știi că amenajarea unei piscine este printre cele mai răspândite idei.

Dacă consideri că sugestia de mai sus este costisitoare, există alte idei la îndemână pe care le poți avea în vedere. Fiind un spațiu intim, dispui de toată libertatea de a-l amenaja în orice stil dorești și de a amplasa toate decorațiunile la care visezi.

O idee ușor de implementat este amplasarea unei mici canapele sau a unei măsuțe cu scaune ori fotolii, unde să poți savura în liniștea cafeaua de dimineață sau să te delectezi cu lectura favorită.

Sugestii pentru amenajarea curții în funcție de dimensiunea acesteia

1. Curtea de dimensiuni mici

Chiar dacă nu dispui de îndeajuns de mult spațiu încât să amplasezi toate decorațiunile la care visezi, asta nu înseamnă că nu poți amenaja o curte mică într-un mod atractiv. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să decizi care este funcționalitatea acesteia.

Spre exemplu, dacă alegi să utilizezi curtea ca un spațiu de relaxare, atunci indicat este să optezi pentru o măsuță cu un design modern și pentru câteva scaune. Sau poți aranja o terasă superbă pentru zilele însorite de primăvară și vară.

Dacă însă preferi ca respectiva zonă să fie aranjată doar din punct de vedere estetic, atunci gazonul, ghivecele cu diverse plante sau arbuștii sunt opțiuni potrivite.

2. Curtea spațioasă

Atunci când dispui de o curte de dimensiuni generoase, opțiunile pentru amenajarea acesteia sunt dintre cele mai diversificate. Procesul de împărțire pe zone în astfel de situații este mult mai simplu. În consecință, te poți bucura de amplasarea unuei piscine, de o zonă pentru relaxare și întâlniri cu prietenii, de un colțișor pentru amenajarea unui balansoar sau a unui leagăn, de o grădină cu flori, de pomi fructiferi și de gazon.

Amenajare curte spatioasa

De asemenea, ai posibilitatea de a decora curtea cu o multitudine de figurine și statuete.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a decide cum vei amenaja o astfel de curte sunt resursele financiare disponibile și timpul pe care trebuie să-l aloci ulterior pentru întreținerea acesteia. Dacă gazonul și obiectele de decor se curăță ușor, pomii și plantele au nevoie de mult mai multă atenție și îngrijire.

3. Curtea aflată pe un teren în pantă

Dacă te simți cumva descurajat de amplasarea acesteia, trebuie să știi că o asemenea curte este un bun prilej pentru a crea un efect estetic spectaculos.

În aceste situații, poți să delimitezi mai ușor zonele din curte, să optezi pentru diverse modele de trepte sau terase sau chiar pentru o cascadă. Totodată, fiecare dintre ideile enumerate poate fi completată de diferite plante sau arbuști simplu de îngrijit.  

Sperăm că toate sfaturile privind amenajarea curții te vor ajuta să obții rezultatul mult dorit și să te bucuri din plin de ea alături de persoanele dragi.

Publicat de: 17 ian 2019
Vizualizări: 4744
(Voturi: 2680, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier