Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Top 5 întrebări despre îngrijirea plantelor de interior

După cum știi, îngrijirea plantelor de interior se poate dovedi o sarcină copleșitoare, mai ales atunci când trebuie să ții cont de ritualurile specifice fiecărui anotimp.

Așa cum te aștepți, plantele tale de apartament au nevoi diferite în funcție de evoluția lor și de factorii climatici aflați în continuă schimbare. Dacă vara este bine să oferi prietenilor tăi florali apă în fiecare zi, iarna această sarcină își pierde din importanță.

De asemenea, administrarea corectă a îngrășământului este un alt subiect controversat.

Pentru a ști exact ce ritual de îngrijire să practici în funcție de anotimp, te invităm să citești articolul nostru despre cum să îngrijești plantele de interior.

Astăzi, experții GrădinaMax ți-au pregătit un top al celor mai frecvente întrebări care ne induc în eroare atunci când vine vorba despre îngrijirea corectă a plantelor de interior.

Iată cele mai des întâlnite întrebări despre îngrijirea plantelor de interior! Tu cât de des ți le-ai pus?

#1 Cum ajut o plantă deshidratată să-și revină?

Înainte de a ajunge în acest punct, e important să știi că există câteva semne clare prin care îți poți da seama că plantele tale au nevoie de apă.

În primul rând, dacă ai un ghiveci confecționat din pământ ars, acesta va suna a gol. Apoi, mranița se distanțează de marginile ghiveciului și se usucă. Există posibilitatea ca marginile frunzelor să se usuce, iar bobocii plantei să cadă. De asemenea, căderea bobocilor este și un simptom al surplusului de apă.

Dacă nu ai observat toate aceste semne la timp, vestea bună este că ai alternative pentru a-ți salva planta favorită. Începe prin hidratarea consistentă mraniței. Tot ce trebuie să faci este să scufunzi ghiveciul într-o chiuvetă cu apă aflată la temperatura camerei.

Înainte de a pune ghiveciul la locul lui, lasă-l la scurs. Pentru început, evită expunerea directă a plantei la razele soarelui.

Dacă mranița nu-și recapătă volumul normal, schimbă vasul și adaugă substrat proaspăt. De acum, ai grijă să uzi planta de interior regulat și nu permite apei să băltească.

#2 Cum asigur necesarul de lumină plantelor de interior?

Așa cum este de așteptat, intensitatea luminoasă din locuință se modifică în funcție de anotimp și de condițiile climatice. Pentru a beneficia de suficientă lumină, plantele de interior trebuie amplasate în zona ferestrelor sau a ușilor cu geam.

Optează pentru ferestre orientate către sud, est sau vest. Pentru că din primăvară până în toamnă, intensitatea luminoasă este mai puternică, evită să-ți expui direct plantele la razele soarelui. Riscul cel mai des întâlnit este arsura frunzelor.

De aceea, este o idee bună să plasezi mereu plantele de apartament în spatele unor ferestre echipate cu jaluzele sau perdele.

Nu uita să ții întotdeauna cont de specificul plantei. De exemplu, ferigile nu adoră lumina și se simt mult mai confortabil dacă le poziționezi în zona unei ferestre cu orientare nordică.

Iată tot ce trebuie să știi despre ferigă.

#3 Cât de des trebuie să ud plantele de interior?

La fel ca în cazul luminii, necesarul de apă variază de la o plantă la alta. Regula generală este ca în intervalul aprilie – septembrie, plantele de apartament să fie udate de două ori pe săptămână. Este important și ca temperatura din interior să nu depășească 20 °C. Din octombrie până în martie intervine repausul vegetativ, cee ce înseamnă că este suficient să-ți uzi plantele de interior preferate doar o dată pe săptămână. Dacă temperatura la care sunt păstrate plantele este de 15 °C, este indicat să le uzi la un interval de 10 – 15 zile.

#4 Ce tip de pământ este potrivit pentru cultivarea orhideelor?

Fiind una dintre cele mai iubite și populare plante de interior, orhideele nu pot trece neobservate. Nu uita că în mediul lor natural, orhideele se dezvoltă fie pe ramurile altor arbori, fie pe pietre. Ține cont de această particularitate și alege fie un ghiveci din argilă, fie unul confecționat din șipci de lemn.

Pentru o dezvoltare armonioasă, orhideele au nevoie de un substrat bogat în fibre, pe bază de scoarță de copac, de turbă grosieră și rădăcini de ferigi. La baza ghiveciului trebuie să existe și un strat solid de drenaj.

#5 Este importantă dimensiunea ghivecelor?

După cum bănuiai, dimensiunea ghivecelor este un detaliu care e bine să fie luat în seamă uneori. Dacă abia ți-a descoperit pasiunea pentru lumea vegetală și ai casa plină de plante aflate într-un stadiu incipient de dezvoltare, optează pentru vase cu un diametru de 2 – 3 cm.

Plantele care au ajuns la maturitate au nevoie de un ghiveci mai extins care să-ți permită să reînnoiești stratul de mraniță. Este evident că plantele de dimensiuni mai mari se simt mai confortabil în ghivece cu diametrul de 4 – 5 cm.

Sperăm că răspunsurile noastre la aceste întrebări despre îngrijirea plantelor de interior îți sunt de folos și că am reușit să elucidăm câteva mistere despre ritualurile de menținere ale prietenilor tăi florali.

Pentru mai multe răspunsuri utile, vizitează cu încredere secțiunea sfatul grădinarului!

Mult spor în toate! Pe curând!

 

 

Publicat de: 30 iul 2020
Vizualizări: 1884
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Begonie
    • Bulbi de flori de primăvară
    • Plante ornamentale
    • Plante perene
    • Răsaduri de plante exotice
    • Semințe de flori
    • Semințe de flori perene
    Promoţie!
    Noutăţi
    Cactus, mix multicolor imagine 1
    0 Comentarii
    Cactus, mix multicolor
    Cantitate într-un pachet: 0.2 g
    5.90 lei 15.00 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 5.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier