Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Tot ce trebuie să știi pentru a te bucura de hortensii fermecătoare

Hortensiile se numără printre cele mai populare flori de grădină. Aspectul fermecător, diversitatea de culori și ușurința cu care se plantează hortensiile și se îngrijesc sunt principalele motive pentru care iubitorii de plante le aleg. Originare din Japonia și Asia de Sud-Est, hortensiile sunt răspândite în aproape toate zonele țării, atât în grădini, cât și în apartamente.

Dacă plănuiești să-ți diversifici grădina și să te bucuri de frumusețea acestor plante cât mai mult timp, tot ce trebuie să faci este să respecți următoarele reguli de plantare a hortensiilor.

Plantarea hortensiilor: Sfaturi și recomandări pentru o grădină superbă

1. Alegerea locului ideal pentru plantare

Pentru început, trebuie să ai în vedere faptul că hortensiile se plantează de regulă toamna. Deși sunt plante cunoscute pentru gradul ridicat de adaptabilitate, hortensiile au totuși nevoie de anumite condiții climatice pentru o creștere și dezvoltare armonioasă.

În ceea ce privește locul pentru semănare, acesta trebuie să fie poziționat într-o zonă luminoasă, întrucât hortensiile adoră razele soarelui. Atenție însă că pe timp de vară, hortensiile sunt afectate de lumina mult prea puternică a soarelui.

Tot la fel de important este să nu plantezi hortensiile la umbra unui copac, deoarece rădăcinile acestora absorb în cantități foarte mari substanțele nutritive din sol, le privează de lumina soarelui și împiedică buna dezvoltare.

2. Procesul de plantare al hortensiilor și solul adecvat

Chiar dacă hortensiile se adaptează cu ușurință aproape oricărui tip de sol, există câteva caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare. Înainte de a începe procesul de plantare, pregătește un amestec din pământ de flori, compost și turbă.

Sol adecvat hortensii

Sapă ulterior câteva cuiburi cu un diametru îndeajuns de spațios pentru a încăpea rădăcinile hortensiilor. Odată semănate plantele, trebuie să creezi din acel amestec de pământ o moviliță în jurul tulpinilor, de aproximativ 6 cm înălțime.

Ultimul pas constă în udarea tuturor cuibuilor în care ai plantat hortensiile.

3. Nivelul de umiditate

Hortensiile iubesc apa, însă excesul acesteia afectează rădăcinile, favorizează putrezirea lor și determină moartea plantei. În consecință, este indicat să le uzi bine, însă fără a exagera.

În timpul primăverii, poți uda hortensiile de 2 ori pe săptămână, iar în lunile de toamnă, doar 1 dată pe săptămână. Pe timpul verii, în zilele caniculare, hortensiile au nevoie în fiecare zi de apă.

4. Procesul de fertilizare

Pentru a stimula creșterea și dezvoltarea armonioasă, hortensiile au nevoie de fertilizare în perioadele februarie-martie și iunie-august, atunci când are loc procesul de înflorire. Recomandat este să folosești o substanță naturală pentru fertilizare cum este compostul.

5. Bolile și dăunătorii hortensiilor

Cu toate că sunt printre cele mai rezistente plante, hortensiile pot fi atacate de ciuperci, acarieni, păduchi de frunze sau făinare, care se manifestă prin apariția unor pete albicioase pe suprafața plantei.

Stoparea bolilor și dăunătorilor se realizează prin folosirea unor diverse insecticide, achiziționate de la magazinele de specialitate. Atenție însă să respecți toate indicațiile de pe ambalaj.

Modalități de protejare a hortensiilor pe timp de iarnă

Sfaturi plantare hortensii

Hortensiile pot rezista chiar și la temperatauri de -15 grade Celsius, însă pentru a te asigura că vor face față cu brio sezonului geros, te sfătuim să ai în vedere următoarele reguli:

  • îndepărtează resturile de frunze și flori căzute pentru a împiedica dezvoltarea ciupercilor;
  • leagă ramurile hortensiilor pentru a proteja mugurii acesteia, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu vânturi puternice;
  • acoperă butașii hortensiilor cu un strat de pământ;
  • în cazul hortensiilor mature, acoperă partea inferioară a tulpinii cu o folie de plastic.

Câteva aspecte mai puțin cunoscute despre hortensii

  • Hortensiile sunt toxice pentru om și animale. În cazul în care suferi de o sensibilitate a pielii, îți recomandăm să porți mănuși ori de câte ori îngrijești hortensiile pentru a evita apariția dermatitei.
  • Hortensiile își modifică culoarea florilor în funcție de nivelul pH al solului. Pentru a dezvolta flori albastre sau lila, au nevoie de un sol acid, în timp ce solul alcalin favorizează florile de culoare roz sau roșu.
  • Hortensiile sunt foarte des folosite pentru realizarea buchetelor de mireasă.
  • În cultura asiatică, hortensiile sunt simbolul dragostei și al pasiunii.
  • Există aproximativ 75 de specii de hortensii.

Sperăm că informațiile de mai sus te vor ajuta să plantezi hortensiile simplu și rapid. Iar pentru a stimula dezvoltarea armonioasă a acestora, nu uita să respecți sfaturile din articol și să menții igiena ustensilelor de grădinărit.  

 

Publicat de: 10 apr 2019
Vizualizări: 28200
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Bulbi de flori de primăvară
    • Plante ornamentale
    • Semințe de flori
    Promoţie!
    Azalee japoneză Maruschka, P9 imagine 1
    5 Comentarii
    Azalee japoneză Maruschka, P9
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    19.90 lei 50.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 19.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier