Comenzi telefonice şi consultanţă
0

5 rețete de post rapide și ușor de preparat

Postul este un bun prilej pentru a ne reface forțele și energia. Însă, un stil de viață sănătos presupune și o alimentație pe măsură.

Așadar, dacă vrei să înveți cum să mănânci sănătos atunci când renunți la produsele de origine animală, citește rândurile de mai jos și prepară rețete de post rapide și bune pentru toate vârstele.

La fel ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor importante creștine fiecare gospodar intră în febra pregătirilor, încercând pe cât posibil să își facă ordine atât în viață cât și în suflet.

Este o perioadă a renașterii sufletești în care omul are grijă ca tot ce îl înconjoară să fie în deplină armonie cu natura și cu cei din jur. Se face curățenie generală, familiile se strâng la masă și desigur, se prepară cele mai bune și autentice rețete culinare românești.

Dar, până la ospățul din ziua sărbătorilor, fiecare dintre noi trece prin perioada postului, o perioadă prin care organismul nostru se reface, își recapătă vitalitatea și energia, caracteristici atât de mult puse la încercare de stilul de viață tot mai dinamic și alert.

Pentru a beneficia din plin de această perioadă premergătoare sărbătorilor creștine trebuie să învățăm cum să mâncăm cât mai sănătos. Suplinirea alimentelor de origine animală este recomandată pentru buna funcționare a organismului, dar numai în măsura în care se consumă alimente naturale, bogate în vitamine și nutrienți.

De aceea, am ales să discutăm despre 5 rețete de post rapide și ușor de preparat chiar și de cei mai puțin pricepuți în ale bucătăriei.

Învață 5 rețete de post rapide și ușor de preparat

Pateu de caju și spanac

Pentru această rețetă de post vei avea nevoie de: 

  • 2 căni de caju (lasă-l la deshidratat cel puțin 2 ore înainte de preparare)
  • 3-4 căței de usturoi
  • o cană de apă
  • 50 de grame de spanac (proaspăt, nu înghețat)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un praf de sare.

Pune ingredientele într-un blender (mai puțin spanacul) și mixează până când obți o pastă consistentă. Adaugă spanacul, mai mixează doar puțin și ești gata de masă.

Supă cremă de avocado și spanac

Pentru această supă hrănitoare o să trebuiască să folosești 50 de grame de spanac proaspăt, 1 avocado, o cană cu apă și o linguriță de zeamă de lămâie.

Mixează aceste ingrediente până când amestecul are consistența pe care o dorești. După gust, adaugă sare, piper și alte condimente care îți plac.

Ciuperci umplute

Ciupercile sunt alimente care suplinesc din punct de vedere nutritiv foarte bine preparatele din carne. De aceea, multe rețete de post le au ca ingredient de bază, însă astăzi eu îți propun un preparat extrem de rapid și ușor. 

Ai nevoie de o jumătate de kilogram de ciuperci, 1 praz, 100 de grame de nucă măcinată, 50 de grame de brânză brie și de o lingură de ulei. Tot ce ai de făcut este să cureți ciupercile și să le așezi într-o tavă de copt. Toacă prazul, călește-l puțin în ulei și în final amestecă-l cu nuca măcinată.

 Adaugă sare și piper, umple ciupercile tale cu acest amestec, pune o bucățică de brânză deasupra și dă-le la cuptor pentru 15-20 de minute. Acest preparat îl poți personaliza după bunul plac – poți umple ciupercile tale cu ce ingrediente îți dorești, vei vedea, nu ai cum să dai greș.

Smoothie din banane, afine și morcov

Acest preparat este bogat în vitamine și te va revigora mai bine ca o cafea tare. Folosește 2 banane, 2 linguri de afine și 2 morcovi pe care le mixezi împreună (adaugă puțină apă, sau lapte de cocos pentru o savoare deosebită).

Dacă vrei un mic-dejun mai sățios, mixează alături de fructe și cereale din grâu integral și ești gata de drum.

Salată de sfeclă roșie cu hrean și semințe de pin

Această salată combinată cu măr ras se poate mânca pe stomacul gol dimineața și o sa-ți garanteze aportul de vitamine necesar pentru întreaga zi. Vei avea nevoie de 1 sau 2 bucăți de sfeclă roșie, de zeama de la o lămâie, un hrean, 100 ml de apă plată, 1 linguriță de semințe de pin și, pentru aromă, 1 linguriță de chimen măcinat.

Rade sfecla, adaugă o lingură de ulei de măsline și apoi completează amestecul cu zeama de lămâie și chimenul măcinat. Rade și hreanul pe care lasă-l pentru câteva minute acoperit cu apă și cu sare. Adaugă 2 linguri de hrean peste blendul de sfeclă și amestecă până când salata capătă consistența pe care o dorești. Poftă bună.

Sper că aceste rețete de post rapide și ușor de preparat te vor învăța să treci mai ușor peste perioada postului și te vor ajuta să oferi organismului tău toată energia de care are nevoie. Nu uita, în bucătărie tu ești șeful: experimentează, joacă-te cu fructele și legumele pentru a obține rețete unice, gustoase și foarte hrănitoare.

Pentru alte sfaturi similare nu uita să apelezi cu încredere la specialiștii Grădina Max, pregătiți oricând să te ajute să devii cel mai bun gospodar.

Publicat de: 27 mar 2019
Vizualizări: 2009
(Voturi: 604, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier