Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plăcintă de căsuță cu căpșuni: gustul verii în fiecare mușcătură

Această prăjitură este de mult timp foarte populară în diferite țări din întreaga lume.

Cu combinația dintre delicioasa pastă scurtă delicioasă, căpșunile suculente și coapte și cașul delicat, nimeni nu va rămâne indiferent.

Pentru a pregăti, trebuie să luați o formă de copt cu un diametru de 24-26 cm.

Plăcintă de căsuță cu căpșuni

Prăjitură cu căpșuni și brânză de vaci

Ingrediente:

  • 200 g făină integrală de grâu
  • 100 g unt moale
  • 0,5 cană de zahăr
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 lingură plină de apă rece

Se prepară aluatul:

Tăiați untul (moale), dar nu-l topiți. Amestecați apoi untul cu zahărul granulat, adăugați făina și sarea și amestecați până când se fărâmițează. Adăugați apă rece (puteți adăuga mai mult de o lingură de apă dacă este necesar) și formați aluatul într-o cocoloașă uniformă.

Transferați aluatul finit în formă, întinzându-l cu grijă pe fund și pe pereți. Nu uitați să apăsați bine aluatul la locul lui. După ce aluatul este distribuit uniform, puneți-l în congelator timp de 10-15 minute.

După ce s-a răcit, scoateți aluatul și înțepați-l cu o furculiță în mai multe locuri. Puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180˚C timp de o jumătate de oră. În acest timp, prăjitura va căpăta o frumoasă culoare aurie. Dacă aluatul începe să se ridice în timpul coacerii, trebuie să îl presați cu o lingură în formă. După ce s-a copt, scoateți prăjitura gata rumenită și răciți-o fără să o scoateți din formă.

Umplutura:

  • 250 g brânză de vaci (brânză de vaci 0-5% grăsime)
  • ¼ cană de zahăr granulat
  • 800 g căpșuni (puteți lăsa căpșunile întregi dacă sunt mici)
  • o lingură întreagă de jeleu de căpșuni uscate
  • ¼ cană de apă

Acum este timpul să pregătim umplutura de cașcaval.

Plăcintă de căsuță cu căpșuni

Mai întâi amestecați cașul cu zahărul granulat până obțineți o pastă omogenă, astfel încât să nu existe cocoloașe în caș, și întindeți-o pe tort. Spălați căpșunile și tăiați-le în jumătăți - puteți lăsa căpșunile întregi dacă sunt mici. Aranjați fructele pe cașcaval în cerc, începând de la perimetrul exterior.

Luați un recipient separat și diluați în el jeleul uscat de căpșuni în puțină apă. Puneți-l pe foc mic și aduceți-l aproape de punctul de fierbere. Apoi se răcește, jeleul trebuie să se îngroașe. Întindeți jeleul de căpșuni peste fiecare boabă, folosind o pensulă de bucătărie din silicon.

Puneți prăjitura în frigider timp de 1-6 ore. Scoateți prăjitura din formă înainte de a o servi.

Poftă bună!

Publicat de: 20 mai 2024
Vizualizări: 240
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier