Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Care este momentul ideal pentru plantarea semințelor?

plantare semintePentru a obține o recoltă cât mai bogată, este important să utilizezi semințe de calitate, sănătoase, pe care să le plantezi după un calendar bine stabilit. Așadar, iată cum semănăm sau plantăm în funcție de lună:

Februarie – Între 20 și 28 februarie, poți planta morcovi, ridichi, mărar, ceapă verde, pătrunjel, usturoi, salată, spanac, mazăre.

Martie – La începutul lunii martie poți semăna sau planta aceleași semințe ca în luna februarie, dar și leuștean, arpagic, ridichi de lună, salată pentru căpățână. Spre sfârșitul lunii pot fi plantate soiurile de varză și cartofi timpurii.

Aprilie – Din aprilie poți începe cu plantarea semințelor de dovlecei, ridichi de vară, ardei, pepeni galbeni și verzi, porumb pentru fiert, fasole, dar și a răsadurilor de roșii. Până la jumătatea lunii pot fi plantate și rădăcinoasele, precum și sfecla roșie sau soiurile de mazăre târzie.

Mai – În mai poți continua cu plantarea semințelor sau răsadurilor de castraveți, roșii, vinete, fasole, porumb dulce, gulii sau varză creață.

Iunie și Iulie – Următoarele două luni sunt dedicate celor care nu au avut timp să planteze semințele și răsadurile în luna mai. Plantarea se va face în funcție de soiuri și clima zonei geografice.

August și Septembrie – Spre sfârșitul verii se pot planta ridichi de iarnă, mărar, măcriș, spanac, salată ce iernează sau ceapă verde de iarnă.

Octombrie și Noiembrie – În aceste luni se pregătește producția de primăvară pentru spanac, salată, ceapă, lobodă, usturoi verde, pătrunjel, morcovi, hrean, mazăre etc.

Publicat de: 19 feb 2019
Vizualizări: 2429
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier