Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cele mai apreciate conifere ornamentale pentru amenajarea grădinii

Visezi la o grădină completă, elegantă, indiferent de sezon? Fă cunoștință cu speciile de conifere ornamentale!

Și nu, chiar nu e nevoie să ai o grădină de întindere mare pentru a planta conifere ornamentale. Ai nevoie doar de puțină imaginație și puțină muncă, doar vorbim despre grădinărit.

Ne-am gândit că te-ar ajuta să afli care sunt cele mai frumoase și iubite conifere ornamentale pentru grădină. Așa că ți-am pregătit un top 10 cu alegerile noastre, plus alte sfaturi și recomandări în ceea ce privești plantarea și îngrijirea lor.

Ce sunt coniferele ornamentale de grădină?

Coniferele sunt arborii rășinoși cu frunze de forma acelor. Acei arbori care te încântă cu un miros proaspăt. Cu siguranță ai fost măcar o dată la munte și ai admirat pădurile dese de conifere.

Ei bine, coniferele ornamentale de grădină sunt la fel, doar că în miniatură.

Caracteristicile coniferelor ornamentale de grădină

Coniferele de grădină nu sunt degeaba denumite și aristocratele grădinilor. Forma frumoasă, structura impozantă, culorile frumoase te ajută să creezi decoruri elegante care atrag atenția și bucură simțul văzului.

Coniferele ornamentale de grădină se mai remarcă și prin:

·         culori interesante – argintiu, verde, albăstrui sau auriu,

·         soiuri bicolore,

·         soiuri de talie mică, medie sau mare

·         forme interesante ale coronamentului: spiralată, piramidală, conică.

Coniferele ornamentale de grădină sunt alegerea potrivită pentru amenajarea unei grădini, indiferent de mărimea acestuia. Există specii pemtru toate gusturile și toate grădinile.

Coniferele ornamentale de grădină și designul peisagistic

Coniferele ornamentale de grădină sunt primele pe listă când vine vorba de designul peisagistic. Mai e nevoie să spunem de ce?

Acestea ajută la modernizarea și armonizarea grădinii tale. Îți pot oferi umbră vara și un decor spectaculos, desprins din basme iarna. Și nici nu sunt pretențioase.

În plus, amplasamentul corespunzător al coniferelor ornamentale poate să creeze iluzia de mică pădure. Indiferent că alegi să plantezi coniferele ca gard viu în grupuri, solitare sau ca gard viu, există o mulțime de idei idei practice pentru amenajări peisagistice ale coniferelor.

Ai spații goale în grădina ta? Sau arbuștii ornamentali de flori au nevoie de prieteni? Alege un conifer ornamental care-ți va completa cu succes grădina.

Ai încheiat amenajarea paturilor de flori și ți se pare că lipsește ceva? Un conifer ornamental scund precum Tuia Little Gem poate înviora imediat peisajul.

Reguli de plantare și îngrijire a coniferelor ornamentale

Dacă ți-am trezit interesul în legătură cu aceste coniferele ornamentale de grădină, trebuie să știi câteva lucruri și despre plantarea și îngrijirea acestora.

Acestea se plantează în prima lună a toamnei sau primăvara devreme, niciodată vara sau iarna. Coniferele ornamentale pentru ghiveci se pot planta în orice perioadă, mai puțin iarna.

Nu uita să pregătești corespunzător zona de plantare, să folosești unelte dezinfectate pentru a nu îmbolnăvi rădăcina coniferului.

Acesta trebuie udat corespunzător, iar solul trebuie să fie bine drenat. Plantarea și îngrijirea coniferelor ornamentale este ușoară, iar rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase.

Top 10 specii de conifere ornamentale pentru grădini mari și mici

Poți avea o grădină completă și elegantă doar alegând coniferele ornamentale potrivite pentru grădina ta. Nu știi ce să alegi? Te putem ajuta. Așa cum ți-am promis, iată alegerile noastre în materie de conifere ornamentale pentru grădini mici.

Tuia – conifer ornamental pentru grădini mari și mici

Coniferul ornamental tuia este unul dintre cele mai întâlnite conifere ornamentale.

Și, pe lângă acest aspect, mai avem o veste bună: indiferent de cât de mare sau mică este grădina ta, sigur vei găsi un tip de tuia perfect pentru cerințele tale. Uite ce poți alege.

Tuia Brabant

Are o formă conică, se dezvoltă rapid, are o rezistență mare la dăunători și poluare. Culoarea ei verde-deschis te va încânta cu siguranță. În plus, e alegerea potrivită dacă îți dorești un gard viu, crescând până la 3-4 metri.


Tuia Smaragd

Acest tip de tuia îți poate împodobi aleile din grădină sau din fața casei, oferind o notă de eleganță și rafinament. Nuanțele de verde închis și verde lucios se completează perfect. Este un soi rezistent la temperaturi scăzute .

Tuia Danica

Soiul de conifer ornamental de grădină Danica are formă sferică, cu un diametru între 0,6 – 0,8 m, folosită de cele mai multe ori pentru borduri. Tolerează bine temperaturile scăzute și poate fi plantată în ghivece, având un aspect proaspăt pe tot parcursul anului.

Tuia Columna

Tuia Columna este un conifer de talie mare, potrivit pentru grădinile întinse sau gardurile vii înalte. Te va încânta mirosul proaspăt și coronamentul cilindric.


Tuia Golden Globe

Este unul dintre cele mai apreciate soiuri de tuia, un arbust conifer cu formă rotundă. Se adaptează ușor condițiilor de mediu, iar culoarea verde-aurie își păstrează prospețimea pe tot parcursul anului.

Ienupărul - conifer ornamental de grădină

Ienupărul este un arbust ornamental cu proprietăți terapeutice. Tratamentele naturiste pe bază de ienupăr ajută la tratarea reumatismului, a răcelii și a bronșitelor.

Pe lângă toate aceste beneficii, ienupărul este folosit și în amenajarea grădinilor. Uite ce soiuri am ales noi.

Ienupăr târâtor Andorra Compacta

Acest tip de ienupăr se pretează pentru crearea mixborderelor și este rezistent la boli și dăunători. Poate fi plantat în locuri parțial umbrite.

Ienupăr târâtor Limeglow

Limeglow este un conifer ornamental de grădină de mici dimensiuni, cu colorit spectaculos verde-auriu, potrivit pentru acoperirea solului. Are nevoie de un sol umed și bine drenat.

Ienupăr târâtor Blue Carpet

Blue Carpet este un conifer cu ramuri neregulate și aspect de covor datorită frunzelor cu forma de ace aplatizate în nuanțe albastre-argintii. Se dezvoltă corespunzător pe un sol nisipo-argilos.

Ienupăr columnar Blue Arrow

Un soi diferit de conifer ornamental de grădină, ienupărul columnar Blue Arrow poate fi amplasat oriunde în grădina ta, având un frunziș superb verde-albăstrui. Se adaptează repede condițiilor de mediu și este ușor de îngrijit.


Ienupăr Blue Star

Ienupărul Blue Star își păstrează culoarea albastră cu irizații argintii în toate sezoanele. Nu are nevoie de un sol special, doar de multă lumină.

Vrei să înveți mai multe despre coniferele ornamentale? Blogul GrădinaMax îți stă la dispoziție. Spor la treabă!

Publicat de: 10 mar 2022
Vizualizări: 4666
(Voturi: 4, Evaluare: 4.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier