Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum amenajezi o grădină în stil Feng Shui

Feng Shui este vechea artă chineză care susține că formele și mediul ambiant pot influența fluxul de energie dintr-un spațiu, respectiv starea de spirit a persoanelor care locuiesc acolo sau chiar starea materială a acestora. Feng Shui are la bază o serie de principii prin care putem armoniza energia din spațiul nostru și combate energiile negative.

Aceste principii sunt folosite cu succes atât în Orient, cât și în Occident, iar atât practicanții Feng Shui, cât și alte persoane pasionate de acest subiect s-au convins deja de beneficiile armonizării energiei în viața lor. Dacă ne informăm și facem câteva schimbări, ne putem reinventa spațiul, indiferent de specificul său - locuință, companie, chiar grădină.

În acest articol, ne vom concentra pe amenajarea grădinii în stil Feng Shui. Probabil știi deja cât de importantă este amenajarea ei atât din punct de vedere practic (o grădină amenajată corespunzător susține creșterea și dezvoltarea armonioasă a culturilor), cât și estetic (cu toții ne dorim o grădină armonioasă din punct de vedere al paletei de culori).

Însă, dacă iei în considerare și principiile Feng Shui atunci când pui bazele grădinii tale de vis, vei avea parte și de alte beneficii – armonizarea energiilor, o stare de bine și de echilibru și, de ce nu, un spațiu chiar și mai plăcut din punct de vedere estetic.

În cele ce urmează, noi îți vom prezenta câteva principii de bază pe care le poți aplica și tu în grădina ta.

Amenajare grădină Feng Shui – ce trebuie să știi

O grădină Feng Shui trebuie în primul rând să fie amenajată respectând exemplul naturii, cât mai mult posibil, pentru a se crea armonie și echilibru. Feng înseamnă Apă, iar Shui înseamnă Vânt, astfel că cele două elemente nu trebuie să lipsească din grădină.

Apa

Orice grădină amenajată în stil Feng Shui trebuie să aibă o sursă de apă, fie o fântână arteziană, fie chiar un mic lac cu pești. Se crede că apa atrage energiile pozitive și este o sursă de puritate și sănătate. Însă, important de reținut este că sursa de apă nu trebuie să fie păstrată în vase de ceramică sau teracotă pentru că pământul blochează și neutralizează efectele apei – metalul este un material adecvat, în schimb.

Semnificația plantelor

Fiecare tip de plantă – flori, arbuști, pomi fructiferi - are o anumită semnificație potrivit învătățurilor Feng Shui. Practicienii le împart în clase de plante aferente elementelor primordiale – lemn, foc, pământ, metal sau apă. De exemplu, floarea soarelui sau margaretele sunt considerate plante de foc și sunt asociate cu viața, vitalitatea și fericirea, în timp ce plantele de pământ simbolizează stabilitatea și pacea.

Pentru că fiecare tip de plantă transmite anumite sentimente atât spațiului, cât și persoanelor care îl vizitează, este ideal să incluzi în grădina ta cel puțin o plantă din fiecare clasă. Nu există o regulă fixă în selectarea lor, alege-le pe cele care crezi să se potrivesc cel mai bine solului și ambianței pe care vrei să o creezi.

Lumina

Un alt aspect important pentru obținerea echilibrului este lumina – se crede că dacă asiguri o lumină optimă în zona de sud-vest a grădinii, vei avea parte de o relație mai bună cu persoana iubită. Iar dacă acest motiv nu te-a convins, avem un argument și pentru cei mai pragmatici dintre voi – lumina solară este importantă pentru dezvoltarea plantelor, oferă deschidere grădinii și o îmbogățește din punct de vedere vizual.

Pentru lăsarea serii, atunci când lumina solară naturală nu mai este o opțiune, o altă recomandare pentru tine ar fi montarea unor felinare.

Arbuști

Pentru protecția spațiului, este indicat să plantezi copaci înalți și arbuști în partea din spate a grădinii. De evitat plantarea lor prea aproape de centrul grădinii pentru că pot crește prea înalți și bloca atât lumina, cât și circulația aerului și a vântului, principii deosebit de importante în Feng Shui.

Energia pământului

Pietrele ornamentale și ghivecele din teracotă trebuie să facă parte din orice grădină amenajată în stil Feng Shui pentru a echilibra energia pământului. Se recomandă să fie amplasate în zonele de sud-vest, respectiv nord-est ale grădinii.

Sperăm că aceste sugestii te-au ajutat să-ți amenajezi grădina cât mai armonios. Îți dorim să ai parte de o oază de relaxare de care să te bucuri alături de cei dragi și să fii mereu înconjurat doar de energie pozitivă!

Publicat de: 15 feb 2018
Vizualizări: 3969
(Voturi: 1382, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier