Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum îți menții organismul sănătos cu ajutorul castraveților?

Castravetele este una dintre cele mai cultivate legume în România. Originar din India, acesta se plantează atât pe culturi întinse, cât și în sere. De asemenea, este și un ingredient adecvat pentru prepararea salatelor răcoritoare din timpul zilelor caniculare, dar și un foarte bun element pentru sănătatea organismului tău.

În cazul în care plantezi castraveți sau vrei să te bucuri de avantajale acestei legume, te invităm să descoperi care sunt beneficiile castraveților pentru organism.

Castraveții: alegerea potrivită pentru persoanele de toate vârstele

Castraveții sunt printre puținele legume care pot fi consumate de către orice persoană, întrucât nu prezintă contraindicații. De asemenea, au foarte puține calorii și un aport ridicat de minerale și vitamine.

Coaja castraveților și pulpa acestora conțin vitaminele A, B, C, E, acid cafeic, acid folic și enzime care ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. Totodată, castraveții sunt bogați în diverse minerale precum: calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu și fier.

Conținutul ridicat de apă din castraveți contribuie la hidratarea organismului, detoxifierea lui și menținerea sănătății.

Care sunt beneficiile consumului de castraveți?

1. Detoxifierea organismului

Castraveții au peste 90% apă în compoziție, astfel că facilitează eliminarea toxinelor din organism. Unul dintre remediile recomandate pentru stimularea procesului de ardere a grăsimilor și detoxifierea organismului este consumul de apă de castraveți.

Tot ce trebuie să faci este să feliezi unul sau doi castraveți Iznik sau Picolino și să-i amesteci cu 1 sau 2 litri de apă.

2. Îmbunătățesc aspectul pielii

Castraveții sunt renumiți în tratamentele cosmetice, fiind un ingredient de bază în realizarea măștilor faciale. Aceștia au un efect benefic asupra pielii datorită aportului ridicat de vitamine și antioxidanți.

De asemenea, sunt și un foarte bun remediu pentru combaterea cearcănelor. Ori de câte ori semnele de oboseală persistă, așează pe ochi câte o felie proaspătă de castravete.

3. Elimină grețurile matinale

Castraveții proaspeți sunt recomandați femeilor însărcinate care se confruntă cu grețuri matinale. Consumați cu tot cu coajă, aceștia combat senzațiile neplăcute.

4. Îmbunătățesc sistemul imunitar

Numeroasele vitamine și minerale din compoziție întăresc organismul, susțin funcționarea acestuia și stimulează nivelul de energie.

Avantaje castraveti

5. Ajută la creșterea părului

Consumul în mod constant de castraveți accelerează regenerarea părului și creșterea acestuia. Astfel, te bucuri de un păr sănătos și frumos.

6. Contribuie la pierderea în greutate

Castraveții sunt considerați a fi aliatul dietelor. Deoarece au un conținut scăzut în calorii, aceștia sunt indicați persoanelor care vor să slăbească.

7. Reglează tensiunea arterială

Datorită fibrelor, potasiului, magneziului și diverselor substanțe nutritive, castraveții ajută la menținerea nivelului optim al tensiunii arteriale.

8. Tratează arsurile

În cazul arsurilor stomacale, castraveții atenuează senzația de disconfort. Iar în situația în care suferi de arsuri solare, castraveții reduc inflamațiile și grăbesc procesul de vindecare.

9. Protejează împotriva cancerului

Diversitatea substanțelor din compoziția castraveților ajută la prevenirea cancerului de sân, ovarian, uterin sau de prostată.

10. Ajută la prevenirea diabetului

Consumul de castraveți stimulează organismul să producă insulină și ajută la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Consum de castraveti

11. Remediu împotriva indigestiei

Ori de câte ori te confrunți cu excese culinare, un bol de castraveți este benefic pentru combaterea indigestiei și recăpătarea stării de bine.

12. Întăresc sistemul osos

Conținutul ridicat de calciu și magneziu din castraveți contribuie la sănătatea oaselor și a articulațiilor.

13. Elimină durerile musculare

Atunci când depui efort fizic intens, asigură-te că pe lista cumpărăturilor tale se regăsesc și castraveții. Datorită potasiului din compoziție, aceștia ameliorează crampele și contracturile musculare.

Acum că ai aflat care sunt beneficiile castraveților pentru întregul organism, nu uita să îi incluzi cât mai des în dieta ta și a celor dragi. Doar printr-un consum regulat de castraveți, organismul reușește să asimileze toate vitaminele și mineralele și să combată sau să prevină diverse afecțiuni.

Multă sănătate!  

Publicat de: 20 feb 2019
Vizualizări: 3482
(Voturi: 1353, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier