Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Cum se înmulțește cătina?

cum se inmulteste catinaExistă mai multe variante prin care cătina poate fi înmulțită. În mod tradițional, aceasta poate fi înmulțită prin butași, metodă care are la rândul ei alternative: în verde sau în uscat.

Înmulțirea prin butași în verde este mai mult recomandată în cazul plantațiilor comerciale și este destul de costisitoare în materie de costuri. Aceasta se realizează în lunile de vară prin detașarea ramurilor verzi de planta mamă. În cazul butușirii în verde, temperatura solului trebuie să fie de aproximativ 22 °C. Se realizează în sere, iar planta are nevoie de ceață artificială.

Pentru înmulțirea în uscat este indicată plantarea butașilor la o distanță de 10-15 cm unul față de celălalt. Lungimea butașului poate varia între 18 și 20 cm.

O variantă mai neconvențională este înmulțirea prin semințe, destul de avantajoasă mai ales dacă semințele provin de la fructe foarte bine coapte. Semințele sunt apte pentru germinare din momentul în care fructul începe să-și schimbe culoarea în galben sau portocaliu.

Publicat de: 08 oct 2019
Vizualizări: 6021
(Voturi: 5, Evaluare: 3.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier