Căpșunul este o plantă extrem de populară și iubită în țara noastră. El se adaptează cu ușurință condițiilor de temperatură și umiditate specifice zonelor de deal, câmpie și de munte, fiind iubitor de căldură și umiditate în egală măsură.
Plantarea stolonului de căpșun se face doar după pregătirea adecvată a solului. Acesta se va săpa, grebla și iriga înainte de plantarea stolonului. Nu uita să înlături buruienile sau rădăcinile externe care apar în urma săpatului și greblatului.
Dacă vrei să îi plantezi folosind semințe, alege să organizezi căpșunii în straturi, pe rânduri trasate cu ajutorul unei scânduri cu marginile ascuțite sau a unei sfori.
După plantare irigă adecvat solul dar doar în ploaie pentru a nu se tasa pământul. Ai grijă să faci însămânțarea doar atunci când temperaturile depășesc 10 grade Celsius.
După răsărire va trebui să rărești căpșunii și să plivești straturile pentru a ajuta dezvoltarea răsadurilor care vor fi mai apoi transplantate.