Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Dulceața de prune și cireșe: rețeta ilustrată pas cu pas

Dulceața de cireșe este foarte gustoasă, dar aproape întotdeauna iese prea lichidă. Pe de altă parte , gemul de prune este mereu gros, uneori excesiv. Acest lucru se datorează conținutului mai mare de pectine al prunelor, care sunt un agent de îngroșare. Desigur că se pot adăuga pectine peste gemul de cireșe. Sau cele două fructe pot fi combinate, obținând astfel un produs excelent, cu un gust original. Cireșele îi vor oferi o aromă deosebită, iar prunele densitatea caracteristică gemului.

REȚETA PREPARĂRII GEMULUI DE PRUNE ȘI CIREȘE

Ingrediente:

  1. Prune – 1 kg.
  2. Cireșe – 0,5 kg.
  3. Zahăr – 1,5 kg.

Prunele și cireșele trebuie spălate și curățate de sâmburi. Prunele se taie în jumătate, iar dacă sunt mai mari, în sferturi.

Pune fructele preparate într-un bol sau o cratiță și presară jumătate din cantitatea de zahăr.

Compoziția trebuie să stea câteva ore, pentru ca fructele să se scurgă de zeamă. Este mai bine să faci acest lucru seara și să lasi fructele peste noapte.

Când zeama s-a scurs și zahărul s-a dizolvat, cratița se pune pe aragaz, la foc mediu, se adaugă zahărul rămas și se duce conținutul la fierbere, pentru cinci-șapte minute, timp în care se amestecă continuu. Când fierbe, apare o spumă, care trebuie îndepărtată. Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit, după care se aduce din nou la fierbere timp de cinci-șapte minute. Apoi se răcește complet și se repetă procesul încă o dată.

Compoziția finită se toarnă în borcane de sticlă sterilizate. Dacă borcanele sunt închise doar cu capace, atunci trebuie să aștepți până când dulceața se răcește și abia apoi să ermetizezi capacele. În cazul în care borcanele sunt etanșate și apoi capacele sunt puse cu conținutul fierbinte, borcanele sunt răsturnate și lăsate sub o pătură caldă până se răcesc.

Dulceața de prune și cireșe se dovedește a fi dulce, cu o aromă deosebită și o consistență nu prea solidă, dar nici lichidă – exact cum ai nevoie. Este ideală cu clătite, pâine prăjită și ceai. Pregătește acest preparat și o vei savura oricând ți se face poftă.

Publicat de: 07 aug 2020
Vizualizări: 832
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier