Exoticul fruct de avocado este bogat în nutrienți compuși din vitamine, fibre, potasiu și grăsimi benefice pentru organismul nostru. Are consistența untoasă, asemănătoare cu cea a nucilor sau a semințelor.
Poate fi ingredientul de bază în preparate precum salate sau paste tartinabile. La fel de bine se poate consuma și simplu. Acest fruct crește sănătos în climele mediteraneene. Originar din zona Mexicului, fructul de avocado este consumat încă din perioada Aztecilor.
Este folosit pentru prepararea celui mai renumit sos cu avocado din lume, Guacamole. Așadar, haide să vedem de ce ai nevoie și cum poți prepara această rețetă.
Folosește fructul de avocado pentru deliciosul sos Guacamole
Ingrediente sos Guacamole:
- avocado;
- lămâie;
- ceapă verde;
- roșii;
- sare;
- coriandru, opțional.
Mod de preparare
Înainte de a trece la treabă, iată cum alegi și cum cureți acest fruct.
Avocado se recunoaște după culoare dacă e copt. Acesta trebuie să fie un verde mai închis. Atunci când îl cumperi, ține-l în mână și strânge-l ușor ca să te asiguri că este suficient de moale pentru a putea fi folosit la gătit.
În caz că nu ai mai desfăcut avocado până acum, află că tot ce trebuie să faci este să îl desfaci pe jumătate și să scoți sâmburele mare din interior. Apoi, cu o lingură se desprinde ușor pulpa din interior.
Modul de preparare a acestei rețete este rapid și ușor. După ce ai scos miezul din avocado într-un bol, pisează-l cu o furculiță. Aici vei vedea dacă este sau nu suficient de copt. Dacă miezul este tare, mărunțește-l cu cuțitul. Nu este recomandat să-l pui în blender pentru că se face pastă.
Apoi adaugă zeama de lămâie, puțină sare și presară coriandru dacă ai la îndemână. Ceapa verde proaspătă din grădină trebuie mărunțită, la fel și roșiile. Ulterior, adaugă-le și pe ele în sosul de avocado. Gustă preparatul pentru a te asigura că este condimentat exact cât trebuie și gata. Ai terminat de pregătit o rețetă delicioasă, iubită în multe colțuri ale lumii.
Ca și recomandare de servire, acesta poate fi consumat pe post de garnitură sau de aperitiv. De regulă, se întinde pe pâine prăjită și se savurează fiecare aromă din compoziție.
În a doua rețetă în care fructul de avocado este protagonistul, vei afla ce ingrediente compun salata consistentă și răcoritoare de care te poți bucura în orice moment al zilei.
Idei de salate cu fructul de avocado
Salatele cu avocado sunt un deliciu. Combinațiile de legume și brânză, asezonate cu sosul potrivit, creează un preparat gustos de care se poate bucura toată familia. Iată o rețetă de salată cu avocado consistentă și apetisantă. Nu uita că poți folosi și alte legume în afară de cele de mai jos.
Ingrediente:
Pentru sos poți utiliza sare, piper, ulei de susan sau de măsline și oțet balsamic.
Modul de preparare este simplu. Este necesar doar să speli legumele, să tai roșiile și să omogenizezi compoziția cu ajutorul sosului.
Crutoanele sau feliile de pâine prăjită pot completa această salată ușoară și plină de savoare. Totodată, dacă brânza feta este una dintre preferatele tale, și ea își poate găsi loc în această rețetă.
Acum, că ai văzut cum se prepară renumitul sos de guacamole și salata cu avocado, nu mai rămâne decât să le încerci.
Noi îți dorim poftă bună și să te bucuri de prospețimea legumelor din grădina ta, în fiecare zi!
Și, pentru alte rețete delicioase sau sfaturi în ceea ce privește grădinăritul, nu uita că specialiștii GrădinaMax sunt aici, gata să te ajute!