Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Moduri inedite de utilizare a paleților în grădina ta

Paleții reprezintă o resursă accesibilă și multifuncțională de materiale ce sunt utilizate în diferite proiecte de amenajat grădina. Utilitatea acestora a fost dovedită de-a lungul timpului prin adaptabilitatea și rezistența de care au dat dovadă.

Ai posibilitatea să oferi grădinii tale o imagine firească și naturală prin simplitatea pe care o emană utilizarea lemnului în spațiile preferate din gospodăria ta. Partea practică a paleților te încurajează să îi iei în calcul când dorești să construiești locuri pentru plantat noi semințe de legume și fructe.

În funcție de scopul pentru care urmează să fie folosiți, este indicat să te asiguri că starea paleților este una bună, lemnul nu este foarte uzat sau putrezit. Totodată, ar fi de preferat ca paleții să nu fi fost tratați cu chimicale sau insecticide. Aceste aspecte sunt importante de luat în calcul dacă dorești să plantezi fructe, legume sau flori în paleții pentru care ai optat.

Haide să vedem în continuare câteva moduri inedite de utilizare a palețior în grădina ta.

Ușă/poartă din palet

Paletul poate fi o variantă bună pentru a construi o poartă sau o ușă în grădina ta, dacă te gândești să delimitezi un anumit spațiu. Trebuie doar să așezi paletul pe stâlpii de susținere și să o prinzi în balamale. De asemenea, poți improviza un mâner pe care să-l atașezi noii tale uși.

Această ușă are și scop decorativ iar alegerea unei culori potrivite cu suprafața în care o vei amplasa va schimba întreaga imagine a zonei respective.

Paletul, suport pentru unelte de grădinărit

Magazia în care depozitezi ustensilele de lucru reprezintă locul în care o bună organizare te poate salva de irosirea timpului prețios atunci când ai nevoie de un anumit obiect și  nu-l găsești repede.

Totodată, poți proteja peretele pe care îl folosești pentru agățarea uneltelor cu ajutorul unui palet. O modalitate prin care poți face acest lucru este de a prinde foarte bine paletul sau paleții de peretele dorit. Paletul va fi pe post de cuier. Acest lucru te poate ajuta la o organizare bună a ustensilelor în spațiul dedicat depozitării lor.

Canapea și masă din paleți

Grădina ta poate căpăta un aer rustic și original folosind paleții cu scopul de a construi masă, scaune sau chiar canapea care să-ți completeze într-un mod inedit spațiul de relaxare din grădină. Ai nevoie de paleți pe care să îi unești pentru a obține forma dorită. Dacă vrei să le oferi și mobilitate acestor piese noi de mobilier, le poți atașa roți specifice pentru mese sau canapele.

Lăcuirea paleților sau vopsirea în nuanțele preferate întăresc originalitatea și oferă unicitate locului în care sunt amplasați.

Pe lângă masa de cafea construită din paleți, poți crea mese și pentru alte întrebuințări cum ar fi: masă de lucru care să te ajute în diferitele proiecte pe care le ai în plan; masă pentru zona de grătar, masă pentru grădina cu flori de care să te ajuți atunci când plantezi flori noi. Posibilitățile sunt nelimitate și pot fi adaptate după fiecare nevoie.

Paleții constituie un ajutor de nădejde în fiecare gospodărie.

Sperăm că ai găsit o idee de utilizare paleți care să te inspire și îți dorim spor la treabă în amenajarea grădinii!

Publicat de: 08 mai 2018
Vizualizări: 9062
(Voturi: 5839, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier