Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Paste cu sos de ciuperci și ghimbir

Delicioasele paste făinoase sunt de multe ori ingredientul principal atât pentru prânz, cât și pentru cină. Feluritele tipuri de paste îți încântă papilele gustative prin diferitele lor forme, umpluturi, culori, arome sau produse care stau la baza preparării aluatului.

Italienii au reușit să împărtășească această mâncare specifică a lor cu  întreaga lume. Străzile orașelor sunt pline de restaurante cu specific italienesc iar prin meniurile apetisante și pastele făcute în casă te conving să le treci pragul și să încerci preparate noi de fiecare dată.

Pentru astăzi, noi îți propunem o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă: paste cu sos de ciuperci și ghimbir.

Haide să vezi de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare pentru această rețetă.

Ingrediente necesare

  • Paste făinoase simple, la libera alegere (exemple: penne, spaghetti, tagliatelle, fettuccine, farfalle, fusilli, bucatini);
  • Ciuperci Champignon;
  • Ceapă albă;
  • Ghimbir;
  • Sos de roșii sau bulion;
  • Condimente după gust.

*Se recomandă o cantitate mică de ghimbir deoarece este o plantă foarte aromată.

Mod de preparare

Întâi de toate, trebuie să fierbi pastele. Al dente sau fierte bine, alegerea se face după gust. Cât timp se fac pastele, poți prepara sosul. Ceapa trebuie curățată, tocată mărunt și călită într-o cantitate mică de ulei de floarea soarelui sau de măsline. Adaugă imediat și ghimbirul mărunțit.

Cât timp se călește ceapa, spală și taie ciupercile. Pe măsură ce le tai, pune-le în compoziția sosului și acoperă vasul cu un capac. Astfel, ciupercile își vor lăsa apa și vor scădea. Amestecă din când în când în compoziție.

Verifică dacă sunt gătite ciupercile, acestea trebuie să fie moi. În cazul în care sunt gătite, adaugă sosul de roșii și mai lasă-le puțin timp să fiarbă împreună.

La sfârșit adaugă condimentele ținând cont de gustul ușor înțepător al ghimbirului.

Scurge bine pastele de apă după ce s-au fiert și adaugă-le peste sos. Amestecă bine pastele și sosul pentru a omogeniza compoziția.

Pentru a savura în stil italienesc preparatul, la servire, presară puțin parmezan ras deasupra pastelor.

Gata, asta a fost tot! Simplu și rapid, nu-i așa?

Este o rețetă pe care o poți savura într-o zi obișnuită, când ajungi acasă de la serviciu.

Bucură-te de tot ce poți cultiva în grădina ta și prepară cele mai bune mâncăruri cu ingrediente proaspete și aromate, crescute de tine!

Publicat de: 05 apr 2018
Vizualizări: 4061
(Voturi: 2346, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier