Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plăcintă cu cireșe, de la abonatul nostru

Plăcintele cu cireșe sunt adevărate delicatese, care ne duc întotdeauna cu gândul la vară. Îți sugerăm să încerci rețeta de plăcintă cu cireșe trimisă de abonatul nostru.

Ingrediente pentru aluat:

  • făină de grâu – 300 g;
  • smântână – 125 ml;
  • unt – 150 g;
  • zahăr granulat – 50 g;
  • praf de copt – 1 lingură.

Ingrediente pentru umplutură:

  • cireșe – 400 g;
  • lape – 100 ml;
  • smântână – 100 ml;
  • zahăr – 100 g;
  • amidon – 1,5 linguri;
  • ou – 1 buc;
  • zahăr vanilat – 1 lingură.

 

MOD DE PREPARARE:

Scoate untul din frigider în prealabil pentru a-l topi. Cerne făina și amestecă cu praful de copt. Amestecă untul cu zahărul și smântâna până la omogenizare. Combină totul îmrepună și frământă până ce aluatul devine moale și elastic.

Unge tava cu ulei și întinde aluatul pe ea, aplatizează și uniformizează marginile cu ajutorul mâinilor.

Spală cireșele, scoate sâmburii și așează-le pe aluat. Dacă utilizezi fructe congelate – scoate-le mai repede din congelator, dezgheață-le și scurgele de apă.

Bate ouăle cu zahărul, adaugă treptat amidonul, laptele, smântâna și zahărul vanilat și amestecă-le toate cu mixerul până la omogenizare. Toarnă amestecul peste cireșe, cu atenție, fără să depășească marginile.

Adaugă la cuptorul preîncălzit la 200º C, pentru aproximativ 35 de minute.

 

Poftă bună!

Publicat de: 29 iun 2020
Vizualizări: 908
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier