Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Lucrări de toamnă: pașii esențiali pentru plantarea bulbilor de flori

Perioada de toamnă este ideală pentru plantarea bulbilor de flori. Odată ce au fost culese ultimele recolte de legume și fructele de sezon, pregătirea plantelor ce înfloresc primăvara poate începe.

Așadar, chiar dacă vara este pe sfârșite, încă există o mulțime de lucrări de care trebuie să te îngrijești pentru a te asigura că obții o grădină cu flori exact așa cum visezi.

Ți-am pregătit, în cele ce urmează, pașii importanți pe care să îi ai în vedere atunci când te apuci de treabă.

Suflecă-ți mânecile, fă rost de o pereche de mănuși și hai să ne punem pe plantat bulbi!

Pașii necesari pentru plantarea bulbilor de flori de toamnă

Sezonul de toamnă aduce o sine o serie de lucrări de care orice iubitor de grădinărit trebuie să se preocupe. Printre atât de multe activități de făcut în gospodărie, plantarea bulbilor de flori se află și ea pe lista din agenda ta.

Și pentru că ne dorim ca tu să fii la curent cu toate detaliile importante, găsești mai jos care sunt pașii esențiali pentru plantarea bulbilor de flori de toamnă.

Pasul 1: Perioada potrivită de plantare

Pentru soiurile de primăvară, momentul oportun de plantare este după căderea frunzelor. Deși temperaturile mai reci sunt prielnice pentru sădit, această lucrare trebuie realizată, totuși, înainte de primul îngheț.

Perioada corespunzătoare este reprezentată de lunile octombrie-noiembrie, dar se poate extinde și până în decembrie, dat fiind procesul actual de schimbare climatică. Cu toate acestea, nerespectarea termenului limită poate contribui la întârzierea înmuguririi de primăvară.

Așa că, plantarea bulbilor de flori toamna se face după un calendar stabilit, pentru a obține o grădină frumos colorată.

Pasul 2: Alegerea bulbilor de flori pentru plantare

Dacă vrei să ai flori frumoase și sănătoase primăvara, atunci este esențial să alegi în mod corect bulbi destinați plantării de toamnă. Aceștia nu trebuie să fie moi, ci fermi la atingere, grei, întregi și fără pelicule rupte.

De asemenea, materialul săditor nu trebuie să fie înmugurit. Acest lucru poate provoca înrădăcinarea prematură, aspect ce afectează planta în momentul sosirii înghețului și a temperaturilor reci de iarnă.

De altfel, atenția ta trebuie îndreptată și către mustățile bulbilor. Asigură-te că acestea nu sunt foarte lungi, nu sunt lipite între ele ori umede. Până la momentul plantării, depozitează-i în locuri cu temperaturi mai mici de 22 grade Celsius, în ziar sau hârtie.


Probabil te întrebi ce soiuri sunt cele mai populare? Ei bine, îți punem la dispoziție o listă cu tipurile de flori preferate de toată lumea.

Printre acestea se numără:

  • zambilele;
  • narcisele;
  • lalelele;
  • brândușele;
  • lăcrămioarele.

Pasul 3: Pregătirea corespunzătoare a solului

Pentru a avea culturi de flori sănătoase și înmiresmate primăvara, solul destinat plantării trebuie pregătit de toamna. Această lucrare este esențială pentru ca hibernarea vegetativă să se realizeze corespunzător.

Iată câteva dintre activitățile ce nu trebuie să lipsească:

  • curăță solul de buruienile nepoftite;
  • scoate plantele moarte;
  • aerisește solul;
  • realizează mulcirea.

În ceea ce privește locul de plantare, poți așeza bulbii în zonele în care razele solare pătrund suficient de mult, la venirea primăverii. De asemenea, solul necesită și drenare corespunzătoare pentru a îmbiba suficient de bine apa în pământ.

Pasul 4: Plantarea propriu-zisă a bulbilor de flori

Pasul cel mai important, dar și cel ce are nevoie de atenție deosebită este cel al plantării propriu-zise. Mai întâi de toate, este esențial să te asiguri că solul este curățat și potrivit pentru soiurile de flori pe care intenționezi să le cultivi.


Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să realizezi o gaură, cu un instrument special sau cu ce ai la îndemână.

Poziționează bulbii pe verticală, cu partea mai mare în jos, și introdu-i în pământ, la o adâncime de două ori mai mare decât a lor. În ceea ce privește distanța de plantare, aceasta diferă în funcție de mărimea acestora, între 5 și 15 cm.

Imediat după plantare, îți recomandăm să uzi bine locul, aspect ce ajută la dezvoltarea rădăcinilor și crește gradul de rezistență la îngheț și temperaturi scăzute.

Vezi și cum pregătești trandafirii pentru iarnă.

Plantarea bulbilor de flori de toamnă are nevoie de toți acești pași, dacă vrei să ai o grădină vie și frumos colorată. Sperăm că sfaturile noastre despre grădinărit în sezonul premergător iernii sunt utile și îți sporesc pasiunea.

În plus, găsești o mulțime de soiuri de plante în catalogul online de semințe și răsaduri. Alte sfaturi practice și folositoare ai și pe blogul de grădinărit, la secțiunea floricultură.

Spor în toate să ai!

Publicat de: 04 aug 2021
Vizualizări: 2738
(Voturi: 2, Evaluare: 5.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier