Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plantarea și îngrijirea arbustului de goji

Cu siguranță ai văzut prin supermarket sau prin rețetele sofisticate o plantă roșie, mică și te-ai întrebat ce este. Ai mers acasă, ai căutat pe Internet și ai găsit mai multe informații despre goji.

O plantă originară din Tibet, goji-ul este un arbust cu ramuri spinoase și fructe foarte nutritive. Intră în categoria fructelor de pădure. Creșterea plantelor goji se face cu ușurință la noi în țară, fiind foarte bine adaptat la condițiile de mediu.

Fie că alegi să plantezi goji sub formă de tufă sau de pom, este o alegere înțeleaptă pentru sănătatea ta. Poate nu știai, dar, în antichitate, frunzele de goji erau considerate un elixir antiîmbătrânire.

Astăzi, aportul mare de vitamine și substanțe antioxidante constituie un avantaj al fructelor de goji în industria farmaceutică. Așa că, în continuare, îți oferim câteva sfaturi de plantare și îngrijire pentru cultura de goji.

fructe goji

Cum se plantează arbustul de goji

Pregătirea solului

Înainte de a pune arbustul în pământ, amintește-ți că mocirlirea este un proces esențial. Pentru a face acest lucru ai nevoie de:

  • apă;
  • balegă proaspătă de vaci;
  • pământ galben (în cazul în care nu ai acest tip de pământ prin preajmă, poți folosi și un alt tip).

În amestecul obținut din aceste elemente vei introduce rădăcinile puietului de goji.

Pregătește terenul prin săparea unor gropi cu dimensiuni de 30 de centimetri (lungime, lățime și înălțime). În cazul în care pomul tău are niște rădăcini mai mari, este recomandat să sapi o groapă pe măsură.

Distanța dintre plante ar trebui să fie de aproximativ 1-1,5 metri. În acest fel, fiecare pom se va putea dezvolta fără probleme.

ingrijire arbust goji

Când plantez arbustul de goji

Perioada cea mai bună pentru plantarea arbustului de goji este începutul primăverii. Dacă zilele geroase au luat sfârșit și se poate intra pe câmp, atunci este momentul potrivit pentru a cultiva planta. Dacă vremea este lipsită de precipitații, ai grijă să uzi butașii corespunzător.

Goji obținut din semințe

Există și posibilitatea să germinezi semințele de goji. Pui câteva semințe la înmuiat în apă călâie, timp de o zi. Apoi, le răsădești în ghivece micuțe, în pământ cu PH cât mai ridicat. Nu uita să le uzi în fiecare zi până când răsar.

Cea mai bună îngrijire pentru arbustul de goji

Tunderea: un pas spre un goji sănătos

Pentru o îngrijire temeinică a plantei de goji, iată câteva sfaturi utile:

  • Taie întotdeauna ramurile care depășesc 1,5-2 metri înălțime. Aceasta este limita ideală în care trebuie menținut arbustul de goji.
  • De asemenea, este indicat să lași un spațiu liber între bolta pomului și sol. Aproximativ 35-40 de centimetri sunt suficienți pentru a oferi o suprafață bună pentru dezvoltarea arbustului.

Cerințele plantei de goji

Dacă ai ales să cultivi arbuști goji, poți lăsa orice grijă la o parte. Este o plantă cu cerințe minime, așa că o vei îngriji cu ușurință. Nu este deloc pretențios, și, în plus, se adaptează foarte ușor la diferitele condiții ale mediului.

Ar fi bine, totuși, să îl plantezi într-un loc luminos, de unde se poate bucura din plin zilele senine. Asta pentru că are nevoie de minimum 4 ore de soare pe zi.

Iar pentru că este vorba despre o plantă cu dimensiuni destul de mari, asigură-te că îi pui la dispoziție un spațiu optim pentru creștere.

Rezistă la temperaturi cuprinse între -25 și +40 de grade Celsius.

Fructele de goji: un izvor de sănătate

Beneficiile fructelor de pădure sunt foarte bine cunoscute. După ce ai aflat cum se plantează și se îngrijește arbustul de goji, este bine să știi și ce avantaje îți vor aduce fructele lui.

beneficii goji

  • Necesarul de antioxidanți și nutrienți va fi asigurat.

Orice sistem imunitar se va bucura de cantitatea bogată de nutrienți conținută de fructele de goji. Eliminarea radicalilor liberi și lupta cu inflamația vor fi misiunea acestor mici fructe roșii. În ceea ce privește vitaminele și mineralele, gojiile sunt un supliment natural ideal.

  • Vei avea o stare de bine permanentă.

Câteva studii realizate recent au demonstrat conexiunea dintre consumul de goji și starea de bine. Aceste fructe îți vor îmbunătăți digestia, vor reduce stresul, oboseala și îți vor oferi energia de care ai nevoie în fiecare zi.

  • Nivelul de zahăr din sânge va fi ținut sub control.

Dacă vei începe să consumi fructe de goji, nevoia de dulciuri ți se va atenua, lucru care va duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

  • Sănătatea ochilor și a pielii va avea de câștigat.

c

Dacă ți-am făcut poftă de un fruct sănătos, dă fuga și plantează propriul tău arbust de goji! Specialiștii GrădinaMax ți-au dovedit cât este de simplu!

Publicat de: 17 iul 2020
Vizualizări: 14148
(Voturi: 20, Evaluare: 3.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști fructiferi
    • Arbuști ornamentali
    • Butași de zmeur
    • Grădină și sănătate
    • Lider în vânzări
    • Plante ornamentale
    Promoţie!
    Coacăz roșu Rovada imagine 1
    1 Comentariu
    Coacăz roșu Rovada
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    20.90 lei 29.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 15.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier