Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Planul de însămânțare pentru luna mai: lista detaliată de legume și flori

În luna mai, nu trebuie să vă chinuiți cu răsadurile; puteți semăna imediat semințe într-un loc permanent. Solul s-a încălzit suficient, iar vremea caldă durează de câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că este timpul să semănați legume și flori. V-am pregătit sfaturi utile pentru însămânțare, astfel încât să nu vă lipsească nimic.

Planul de însămânțare pentru luna mai

Ce legume pot fi semănate în luna mai?

Înainte de a parcurge lista cu plantele care se pot semăna, rețineți o regulă foarte importantă! Poți semăna doar atunci când temperatura solului este de +10 grade și peste. Dacă solul este mai rece, așteptați până când se încălzește puțin. În solul rece, germinarea poate dura mult timp, iar unele semințe pot muri înainte de a germina.

Planul de însămânțare pentru luna mai

Mai întâi, semănați morcovii și sfecla roșie. Dacă semănați semințe uscate, primele germeni vor apărea după 2-3 săptămâni. Cu toate acestea, atunci când înmuiați semințele înainte de a le semăna, germinarea morcovilor și a sfeclei va fi mai rapidă. Înmuiați-le într-o soluție de orice stimulent de creștere (de exemplu, Epin, Heteroauxin) timp de 24 de ore. Apoi scurgeți-le pe un tifon pentru a permite scurgerea excesului de apă și semănați.

De asemenea, varza poate fi semănată direct în teren deschis, pe un teren permanent. Cel mai bine este să puneți 2-3 semințe în fiecare groapă, în cazul în care vreuna dintre ele nu răsare. Dacă toate răsar, selectați cele mai puternice răsaduri și lăsați-le să crească. Restul răsadurilor pot fi transplantate în altă parte sau pot fi dăruite.

Ridichile pentru salate timpurii trebuie, de asemenea, să fie semănate la începutul lunii. Nu uitați că, dacă întârziați semănatul, există riscul ca planta să se înmulțească, să înceapă să producă o tulpină cu flori și semințe pentru înmulțire. Dar rădăcinile gustoase și crocante nu vor fi acolo.

Nu uitați să semănați verdețurile:

Aceste plante nu au nevoie deloc de un pat separat. Ele cresc frumos în vecinătatea altor legume și nu deranjează pe nimeni.

Castraveții, dovleceii și dovleceii trebuie să fie semănate ultimele și neapărat pe un sol cald. Aceste plante sunt sensibile la temperatura solului, iar în solul rece și umed semințele pot putrezi.

Ce flori pot fi semănate în luna mai?

Puteți cultiva multe flori în Polonia fără a folosi răsaduri. Răsadurile în sol deschis cresc rapid și sunt puternice și rezistente.

Planul de însămânțare pentru luna mai

Semănați:

Porumbelul cu frunze întregi.

Înainte de a semăna caprifoiul în pământ, înmuiați semințele timp de 24 de ore într-o soluție de stimulente de creștere. Semințele au o coajă foarte rezistentă care are nevoie de umiditate pentru a se deschide mai repede.

La sfârșitul lunii mai, puteți semăna flori bienale care nu vor înflori până în sezonul următor. În acest an vor avea rădăcini bune, vor căpăta putere și își vor arăta toată frumusețea anul viitor. Atunci vă veți mulțumi cu siguranță pentru efortul depus în acest proces.

Planul de însămânțare pentru luna mai

Flori de doi ani pentru însămânțare:

Seamănă brândușe și cosmos, nigella și cicuta. Nu uitați de floarea-soarelui - există acum multe soiuri decorative cu flori frumoase și uriașe. Așadar, lăsați grădina și grădina dvs. să producă o recoltă generoasă, înconjurată de flori frumoase!

Publicat de: 07 mai 2024
Vizualizări: 381
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier