Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Proprietățile plantelor medicinale folosite pentru leacuri băbești

Plantele pe care le ai în grădină sau pe lângă casă pot fi aliații tăi de încredere atunci când te confrunți cu diferite probleme de sănătate.

Leacurile băbești sunt rețetele naturiste prin care se tratează anumite afecțiuni. Cu ajutorul lor îți poți ajuta organismul să lupte împotriva microbilor sau durerilor întrucât sunt binevenite în cazul răcelilor, gripelor, durerilor de dinți, gât, oase, stomac și nu numai. Pe lângă acest lucru, leacurile băbești își fac efectul și în cazul rănilor externe sau arsurilor.

De fapt, poți folosi nenumăratele rețete pe bază de plante medicinale pentru orice afecțiune de care te lovești de-a lungul timpului. Este foarte important ca înainte să utilizezi o plantă să îi cunoști proprietățile. Astfel, te asiguri că aplici tratamentul corect în funcție de problema de sănătate apărută.

Vei afla în continuare cele mai importante particularități ale unor plante comune pe care le ai în grădină, în casă sau pe lângă casă.

Urzică

Tot ce intră în componența urzicii poate fi utilizat pentru sănătatea ta. Ceaiul de urzică administrat intern este indicat pentru curele de detoxifiere datorită efectului depurativ pe care îl are.

Pe lângă acest lucru, urzica are în compoziție o cantitate mare de minerale cu efect antiinflamator care ajută la reducerea durerilor de oase și la creșterea imunității organismului. Datorită efectului diuretic, urzica poate ajuta în cazul cistitelor sau ale inflamațiilor tractului urinar.

Totodată, poate fi considerat un ajutor important în tratarea părului pentru că întărește rădăcina și firele iar apariția mătreții sau a cheliei sunt astfel reduse.

Gălbenele

Aceste mici flori au un efect de vindecare accelerată și sănătoasă a afecțiunilor de la nivelul pielii. Conțin helianol, un puternic anti-inflamator care mărește viteza de cicatrizare a rănilor. Sunt folosite în compoziția cremelor anti-îmbătrânire sau în diferite loțiuni pentru îngrijirea pielii datorită faptului că este o plantă bogată în vitamina A și uleiuri esențiale.

Ceaiul de gălbenele are proprietăți benefice asupra ulcerului gastric, durerilor menstruale, bolilor hepatice sau chiar constipației.

Valeriană

Are proprietăți calmante asupra sistemului nervos și cardiac. Este considerată a fi sedativ natural întrucât are efect mai puternic decât tranchilizantele chimice. Poate fi un ajutor de încredere în cazul grețurilor deoarece are proprietăți antiemetice.

Datorită substanțelor pe care le conține, valeriana poate fi luată în calcul pentru insomnie, anxietate sau oboseală.

Mușețel

Această plantă este recunoscută pentru proprietățile antibacteriene și antifungice pe care le are. În același timp este utilă pentru durerile de cap, menstruale, abdominale și în cazul crampelor, deoarece are efect de calmare. De asemenea, mușețelul acționează asupra sistemului digestiv. Datorită proprietăților sale antispastice tratează inflamațiile gastro-intestinale.

Pentru utilizarea externă, spălăturile cu ceai de mușețel calmează inflamațiile și tratează bolile de piele bacteriene.

Salvie

Este renumită pentru multitudinea de proprietăți benefice pentru sănătate pe care le are. Pentru uz intern, salvia poate fi folosită pentru indigestii, balonări, inflamații gastro-intestinale, amigdalită, bronșită.

Datorită proprietăților antiinflamatoare, antiseptice, estrogene și antimicrobiene, salvia ajută în cazul înțepăturilor de insecte, abcese dentare, afte bucale, răni, eczeme, acnee.

Acestea reprezintă doar o mică parte din plantele medicinale pe care le poți crește în grădina ta. În combinație cu alte plante sau lichide precum oțet, alcool, uleiuri etc poți face rețete de leacuri băbești care să te ajute la nevoie, atât pe tine cât și pe membrii familiei tale.

Îți recomandăm să citești indicațiile și contraindicațiile în cazul fiecărei plante pe care o folosești pentru sănătatea ta.

Îți dorim să ai parte de o grădină cât mai bogată în plante medicinale!

Publicat de: 03 apr 2018
Vizualizări: 3229
(Voturi: 629, Evaluare: 4.6)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier