Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Puterea fierului forjat asupra grădinii tale

Decorațiunile din fier forjat ne sunt cunoscute încă din copilărie. Pentru mulți dintre noi, sala de clasă din timpul școlii era accesorizată cu suporturi pentru flori din fier forjat agățate bine de pereți. Mai țineți minte?

Aspectul lor oferea siguranță iar florile păreau că se simt protejate de suporturile strașnice care le fereau de pauzele în care elevii își consumau energia prin activități sportive. Fierul forjat este bogat în proprietăți. Acestui mateial robust i se poate găsi cu ușurință loc în grădini, terase și case. Află în continuare caracteristicile fierului forjat și cum îți poți decora grădina cu ajutorul lui.

De ce să alegi fierul forjat

Rezistența și durabilitatea

Fierul forjat este un material care va ține mai mult de o viață. Încă din vremurile străvechi a fost folosit în diferite scopuri, cel mai răspândit mod fiind la realizarea porților sau a gardurilor. Nimic nu trece de el și oferă protecție locului în care este amplasat.

Aspect estetic inedit

Indiferent de stilul pe care l-ai ales pentru grădina ta, rustic, elegant sau ambiental, fierul forjat se încadrează perfect în orice grădină. Îl poți utiliza la asamblarea de mobilier, arcade, suporturi deosebite de flori, porți, garduri. De fapt, te poți convinge că posibilitățile sunt nelimitate. Vei observa imediat diferența.

Siguranță

Folosit în alcătuirea balustradelor, gardurilor, porților sau altor delimitări necesare, oferă siguranța pe care o cauți. Rugina este singurul inamic ce poate să-și facă apariția în timp asupra fierului fojat, însă acest lucru poate fi rezolvat datorită soluțiilor de protecție ce pot fi găsite cu ușurință în comerț.

Acum că ai văzut de ce fierul forjat poate fi o opțiune bună în alegerea materialelor pentru proiectele tale, iată și sugestii de utilizare a acestuia pentru grădina ta.

Decorațiuni de fier forjat pentru grădina ta

Arcadă flori

În cazul în care încă nu ai flori agățătoare în grădină, este momentul să schimbi acest lucru. Poți alege de la seturi de trandafiri urcători până la viță de vie. Sortimentele de plante care au nevoie de sprijin pentru a se înălța sunt vaste.

Totodată, seturile de pomi columnari pot fi așezați ca pilonii arcadei sau ai gardului de fier fojat din grădină. Imaginea astfel creată poate fi una deosebită.

Mobilier de grădină din fier forjat

Piesele de mobilier realizate din fier forjat alcătuiesc o poveste de vis în grădini. Modelele sunt nenumărate iar creativitatea ta poate contribui la conceperea unui design unic pentru aceste elemente de decor.

În același timp, adaptabilitatea culorilor în spațiul alocat decorării este esențială în crearea proprii povești în grădina ta. Vopseaua aplicată pe fierul forjat reduce apariția ruginii, astfel renunțarea la culoarea lui originară, negru, în cazul în care nu se potrivește, poate fi o idee bună.

Alte decorațiuni din fier forjat

Din fier forjat iau formă decorațiuni cu impact estetic puternic asupra întregii suprafețe. În acest sens, atât ghivecelor de flori cât și altor plante le poți aloca locuri prielnice pentru a înfrumuseța o parte a grădinii tale. Multe obiecte pe care ți le dorești au posibilitatea să fie realizate cu ajutorul mâinilor iscusiților fierari.

Forme de animale, păsări, vaze, ghivece, bănci și nu numai pot completa aranjamentul din grădina ta.

Noi îți dorim să scrii propria poveste a grădinii tale datorită fierului forjat ce îți oferă cadrul ideal de creație!

 

Publicat de: 16 mai 2018
Vizualizări: 9911
(Voturi: 5268, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier