Salatele sunt alternativa perfectă pentru o masă ușoară, sănătoasă și ușor de preparat, atât în sezonul rece, cât și în timpul verii. Una dintre cele mai populare alternative pe care le poți încerca este salata Caesar. Acest preparat este prezent în majoritatea restaurantelor românești și de peste hotare și este ușor de preparat chiar la tine acasă. Citește mai departe și află cum o poți pregăti pentru a-ți oferi atât ție, cât și celor dragi, un deliciu apetisant în fiecare zi!
Rețetă salată Caesar cu dressing
Ingrediente:
- o pâine ciabatta medie (dacă nu ai, poți folosi și câteva felii de pâine albă)
- 3 linguri de ulei de măsline
- piept de pui dezosat (1-2, în funcție de numărul de persoane care servesc preparatul)
- 1 salată verde mare
- 1 cățel de usturoi
- 50 g parmezan
- Anșoa din conservă
- Maioneză (recomandăm să fie făcută în casă pentru o savoare mai mare)
- 1 lingură de oțet din vin alb
Mod de preparare:
- Crutoanele de pâine reprezintă elementul definitoriu al unei salate Caesar. Pentru a obține un gust crocant inconfundabil, rupe pâinea în crutoane mari și întinde-le pe o coală mare de hârtie de copt. Îți recomandăm să presari și ulei de măsline în tavă, dar și pe pâine, și să adaugi puțină sare. Este de ajuns să le lași 8-10 minute pentru a avea o crustă plăcută și le poți întoarce de câteva ori în tavă pentru o rumenire uniformă.
- Pieptul de pui se prepară prin asezonare cu sare și piper și prăjire pe ambele părți într-o tigaie la foc mediu. Se lasă circa 5 minute pe fiecare parte. Îți dai seama că s-a gătit corespunzător atunci când capătă o culoare albă-rumenie.
- Dressing-ul se prepară dintr-un amestec de usturoi decojit și mărunțit, anșoa din conservă pe care le vom pasa cu o furculiță, peste care se adaugă parmezan proapăt ras și condimente după gust. Peste acest amestec se adaugă și maioneză și oțet pentru un dressing complet.
Servire
Salata verde și pieptul de pui se rup în bucăți mai mici peste care punem crutoanele. Se adaugă parmezanul ras și dressing după gust și suntem gata de masă.
Spor la gătit și poftă bună!