Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Semnificația și simbolistica florilor: Ghid pentru alegerea celor mai deosebite plante

Florile sunt printre cele mai încântătoare minuni ale naturii. Varietatea de sortimente și culori le transformă în decorațiunile ideale pentru casă și grădină. Semnificația florilor diferă în funcție de tipul acesteia și de culoare.

Simbolistica acestora este cu atât mai importantă atunci când îți dorești să dăruiești un buchet superb de flori și să transmiți anumite sentimente. În consecință, am pregătit un mini ghid care să te ajute să alegi cu ușurință plantele care să-ți înfrumusețeze curtea sau să le însenineze ziua persoanelor dragi.

Semnificația florilor: Mesaje ascunse în funcție de tipul plantei

1. Albăstreaua

Este un simbol al delicateții și gingășiei, iar coloritul intens atrage toate privirile. Mai mult, florile sale sunt folosite pentru tratarea unor diverse boli ale pielii și în cosmetică datorită proprietăților sale calmante, hidratante, antiinflamatoare și emoliente.

2. Begonia

Se numără printre plantele ușor de îngrijit și este asociată sentimentului de grijă față de persoanele dragi. Se regăsește într-o varietate de culori și poate fi sădită în grădină sau achiziționată ca plantă de apartament.

3. Cactusul

Simbolistica flori - cactus

Îngrijirea cactusului de apartament este foarte simplă, fapt ce îl face să fie o plantă ornamentală ideală. Mai mic sau mai mare, cactusul exprimă rezistență și căldură și este un cadou ideal pentru persoanele care dispun de timp liber limitat.

4. Crinii

Sunt un simbol al grandorii, măiestriei și se deosebesc de celelalte flori prin splendoarea lor. Durata de viață a crinilor este mai mare dacă sunt plantați în grădină decât dată sunt achiziționați ca plante ornamentale.

5. Crizantemele

Exprimă optimism și bucurie și sunt ideale atât pentru sădirea în grădină, cât și pentru plantarea în ghiveci. Sunt de asemenea și un remediu pentru corpul uman, întrucât ceaiul din crizanteme ajută la detoxifierea organismului.

6. Feriga

Feriga de apartament este în topul plantelor de interior simplu de îngrijit, cu rol în purificarea aerului. Aceasta este un simbol al sincerității și poate reprezenta un cadou memorabil.

7. Freziile

Au un parfum delicat și un aspect gingaș. Ele semnifică prietenia astfel că pot fi oferite în semn de apreciere celor mai dragi persoane din viața ta.

8. Lalele

Semnificatie flori - lalele

Se evidențiază prin multitudinea de culori. Simbolistica acestora este mai puțin cunocută, ele reprezentând, alături de trandafiri, simbolul dragostei.

Prin urmare, dacă vrei să transmiți un mesaj profund, lalele sunt o alegere potrivită.

9. Margaretele

Se numără printre florile ideale pentru grădină, datorită faptului că nu sunt pretențioase și coloritului variat. În funcție de culoare, acestea pot exprima fie inocența persoanei căreia i le dăruiești, fie frumusețea exterioară și interioară.

10. Trandafirii

Semnificatie flori - trandafiri

Sunt adesea dăruiți pentru a transmite sentimentele de iubire sau pentru a cuceri doamnele ori domnișoarele. Se regăsesc în diverse culori, iar plantați în grădină, creează o imagine și o atmosferă deosebite.

11. Zambilele

Sunt asociate venirii primăverii și pot fi oferite în semn de apreciere. Gingășia lor le trasformă într-un cadou potrivit și pentru persoanele sincere și mărinimoase.   

Semnificația florilor în funcție de culori: Esența dincolo de aparențe  

  • Roșu exprimă sentimentele de dragoste, iubire. Florile roșii sunt potrivite pentru a-ți transmite gândurile profunde.
  • Roz semnifică grație, eleganță, fericire. Plantele roz pot fi dăruite în semn de apreciere și recunoștință.
  • Albul este asociat sincerității și purității, iar florile albe exprimă respectul.
  • Galbenul este un simbol al bucuriei și fericii, astfel că pot fi dăruite pentru a sărbători o reușită. În cazul trandafirilor galbeni, aceștia exprimă sentimentele de gelozie.
  • Portocaliu reprezintă energie, entuziasm și pot sugera emoție și dragoste, în anumite contexte.
  • Mov este asociat emoțiilor intense.

Sperăm că toate aceste informații despre semnificația florilor și simbolistica culorilor acestora te vor ajuta să îi surprinzi în mod plăcut pe cei dragi și să le oferi cadouri florale memorabile. Iar pentru o diversitate de semințe cu ajutorul cărora să-ți decorezi grădina așa cum îți dorești, te așteptăm pe magazinul online Grădina Max.

Publicat de: 11 iun 2019
Vizualizări: 20639
(Voturi: 1373, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Noutăţi 2024
    • Semințe de flori
    • Trandafiri 2024
    • Trandafiri Urcători
    Promoţie!
    Noutăţi
    Trandafir urcător Pink imagine 1
    3 Comentarii
    Trandafir urcător Pink
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    14.90 lei 29.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 14.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier