Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Siropurile, un remediu natural pentru toată familia

Răcelile şi gripa nu ne dau pace în anotimpul rece. Oricât de bine ne-am feri de frig și virușii specifici perioadei, tot se mai strecoară câte o durere în gât, un nas înfundat, durere de cap. Toate acestea se întâmplă pentru că nu mai mâncăm la fel de multe fructe şi legume ca primăvara sau vara, respectiv că suntem mai puțin expuși la soare.

Evident că nu totul stă în cât de bine ne îmbrăcăm, ci şi în locurile aglomerate în care ne aflăm de-a lungul unei zile. Autobuzul, tramvaiul sau metroul devin riscuri pentru noi de a lua un virus sau o bacterie de la ceilalţi pasageri.

Însă, te poţi feri de toate acestea dacă ai un stoc considerabil de sirop de brad. Iată, de asemenea, și alte rețete de siropuri pe care le poți prepara în alte anotimpuri chiar la tine acasă.

Beneficiile şi prepararea siropului de brad

Siropul din muguri de brad este remediul ideal pentru întreaga familie în sezonul rece. Nu numai că îl poţi prepara tu în casă, mai alea dacă stai într-o zonă muntoasă, cu păduri de conifere, dar o să le placă şi celor mici acest remediu, care poate fi folosit pentru a le spori imunitatea.

Beneficiile siropului de brad

Dacă ai probleme cu densitatea osoasă sau ai copii care sunt în perioada de creştere, siropul din muguri de brad e numai potrivit pentru că ajută la fixarea calciului în oase, dar şi la combaterea osteoporozei. În cazul în care copiii nu vor dori să ia sirop de brad pentru că îl vor asocia cu un medicament, îl poţi strecura ca îndulcitor în salata de fructe. Astfel, îl vei convinge şi să mănânce fructe, şi să ia sirop de brad.

reţete siropuri 1

Toate afecţiunile din spectrul răcelilor şi al gripelor (tuse, laringita, faringita) pot fi ameliorate de siropul din muguri de brad. De asemenea, ajută persoanele care suferă de migrene, anorexie sau anemie.

Dacă ai probleme cu căile respiratorii (din cauza unor tulburări respiratorii sau a unei banale răceli), siropul din muguri de brad este recomandat. De asemenea, poţi folosi apa fierbinte în care ai fiert mugurii de brad pentru a face inhalaţii care îți desfundă sinusurile. Mestecatul de muguri de brad este indicat ca mod de a-ţi împrospăta respiraţia, reglează pofta de mâncare, dar poate fi folosit şi ca antiseptic.

Iarna cu toţii ducem dorul soarelui. Ziua este mai scurtă, cerul este mai înnorat iar frigul ne face să ne dorim să stăm mai mult în casă decât să ieşim afară. Siropul din muguri de brad se poate dovedi un tonic foarte bun, reglând posibilele perioade mai stresante sau obositoare prin care trecem.

Reţeta siropului din muguri de brad. Mai simplă de atât nu se poate

reţete siropuri 2

Mugurii sunt cea mai deschisă parte din brad. Pentru a-i putea fierbe pentru sirop, aceștia trebuie să fie de culoare verde deschis şi nu mai mari de 7 cm.

După ce ai adunat o plasă din pădure, îi speli puţin înainte, pentru a elimina orice ar putea fi în plus. Înainte de a-i spăla, cântăreşte-i. Pe lângă mugurii de brad, o să mai ai nevoie şi de zahăr şi de suc de lămâie.

După ce ai spălat plasa de muguri de brad, pentru fiecare kilogram, se pune câte un litru de apă într-o oală. Dacă nu-ţi ajunge una, poţi împărţi cantitatea de muguri. Aceştia se fierb până se înmoaie, după care se ia oala de pe foc şi laşi fiertura, cu tot cu mugurii înăuntru, timp de 24 de ore într-un loc umbrit şi răcoros.

Mugurii se storc de apă, iar sucul se strecoară de posibilele ace rămase. Pentru fiecare litru de suc, poţi pune un kilogram de zahăr şi o lingură de zeamă de lămâie. Totul se pune din nou la fiert şi se lasă până începe să se lege. Siropul se poate turna cald sau rece în sticle. Dacă îl torni cald, nu va mai trebui să videzi sticlele. Dacă îl torni rece, va trebui să fierbi sticlele pentru a se vida.

Rețete de siropuri pe care le poţi încerca

Siropul de mentă                                

Siropul de mentă este ideal mai ales în zilele toride de vară. Datorită gustului răcoritor al mentei, îl poţi folosi mai ales dizolvat în apă, ca un suc răcoritor făcut în casă.

Pentru a pregăti siropul de mentă ai nevoie de frunze de mentă, nu foarte multe, zahăr, apă şi zeama de la o lămâie. Apa şi zahărul se pun într-o oală pe foc şi se lăsăm până când zahărul se va fi topit. Nu uita să amesteci din când în când ca să nu ţi se prindă pe fundul oalei.

Se adaugă frunzele de mentă şi se lasă la fiert cam tot atât cât i-a trebuit zahărului să se topească, după care pot fi scoase. Siropul se lasă la fiert în continuare tot atât timp. Se ia de pe foc, se adaugă sucul de la lămâie şi se lasă la răcit.

Siropul de vişine fără fierbere

Îţi trebuie vişine şi zahăr. Opţional, poţi folosi şi aspirină, dacă te temi că nu va rezista peste iarnă siropul. Cântăreşti vişinele pentru a şti câte kilograme ai. La un kg, se pun cam 800 de grame de zahăr. Le pui în apă rece pentru a fi sigur că nu ai parte de viermi ascunși în vișine. După, scoţi sâmburii din vişine şi îi pui într-un vas mare. Peste, adaugi zahărul.

Le laşi 24 de ore la un loc răcoros şi umbrit, ca să se topească zahărul. În timpul acesta, mai mesteci din când în când, cu grijă, ca să nu zdrobeşti vişinele. După topirea zahărului, scoţi vişinele, pe care le poţi folosi peste iarnă la prăjituri. Siropul se toarnă în sticle sau borcane sterilizate.

Sperăm că ţi-au plăcut sugestiile noastre de reţete de siropuri şi că o să le încerci cu prima ocazie.

Publicat de: 25 ian 2019
Vizualizări: 4170
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier