Comenzi telefonice şi consultanţă
0359 801 300
0

Rețete simple și rapide: 3 rețete cu ciuperci pe care trebuie să le încerci

Pe lângă gustul delicios și versatilitatea care le permite să fie incluse într-o gamă largă de preparate culinare, ciupercile sunt bune de consumat și datorită proprietăților anti-cancerigene.

Acești antioxidanți naturali puternici înlocuiesc perfect carnea datorită conținutului bogat de proteine. În plus, ciupercile întăresc imunitatea și previn afecțiunile sistemului cardiovascular.

Așa-i că ar merge numai bine o porție de ciuperci gătite cu inspirație?

De aceea, îți propunem 3 rețete simple cu ciuperci, potrivite pentru orice ocazie, numai bune să te lingi pe degete.

Hai să le vedem!

#1 Rețetă simplă de ciuperci umplute la cuptor

Pregătește rapid ingredientele necesare și surprinde-ți familia cu un preparat original și gustos. Iată ce trebuie să ai pe blatul de lucru din bucătărie!

  • 700 g de ciuperci mari bine curățate;
  • 500 g carne de pui tăiată cubulețe;
  • 300 g cașcaval normal sau afumat;
  • 1 roșie tocată mărunt;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 lingură de boia dulce;
  • 1 lingură de turmeric;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

  1. După ce ai spălat și curățat bine ciupercile, toacă atent codițele acestora și pune-le deoparte.
  2. De acum, pregătești umplutura pentru ciuperci. Începe prin călirea cepei pentru 3 – 4 minute, într-o oală încăpătoare.
  3. Pune carnea de pui tocată cubulețe peste ceapa călită și amestecă-le bine timp de câteva minute.
  4. După ce carnea s-a albit, adaugă în oală codițele de ciuperci, tocate mărunt, și amestecă.
  5. Adaugă turmericul, boiaua și sarea și încoporează-le bine în compoziție.
  6. Acum e timpul roșiilor să fie adăugate în oală peste celelalte ingrediente.
  7. Ultimul ingredient necesar umpluturii este pătrunjelul, tocat mărunt. Amestecă bine și lasă umplutura la răcit.
  8. După ce umplutura s-a răcit, umple cu vârf pălăriile ciupercilor.
  9. Preîncălzește cuptorul la 200°C și lasă ciupercile pentru 20 de minute.
  10. Scoate ciupercile din cuptor și taie felii de cașcaval subțiri pe care să le așezi peste fiecare ciupercă în parte.
  11. Dă ciupercile la cuptor pentru 2 -3 minute pentru a se topi cașcavalul.
  12. La final, poți decora ciupercile cu pătrunjelul rămas.

Nu rata nici articolul nostru despre 5 rețete de zacuscă pe care să le încerci toamna asta. Zacusca de hribi te va cuceri pe loc.

#2 Tocăniță delicioasă de ciuperci cu usturoi: cea mai simplă rețetă

Pregătește rapid o tocăniță de ciuperci ca la mama acasă. Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie!

  • 500 g ciuperci atent spălate și curățate;
  • 1 ceapă albă mare;
  • 5 căței de usturoi;
  • 1 ardei gras;
  • 3 roșii decojite;
  • 2 linguri de ulei;
  • piper proaspăt măcinat;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune uleiul la încins într-o oală/ cratiță și pune ceapa tocată mărunt la călit. După 2 minute, adaugă și usturoiul tăcat fin pentru alte 2 minute.
  2. Adaugă ardeiul gras tocat și amestecă-l cu celelalte ingrediente. Călește legumele până își înmoaie textura.
  3. Adaugă roșiile tăiate cubulețe și lasă-le la fiert până când scade zeama.
  4. Toacă mărunt ciupercile și lasă-le la fiert împreună cu celelalte legume.
  5. Adaugă sare și piper măcinat, după gust.
  6. Nu uita nici de verdeața proaspătă, tocată mărunt.

Vezi și beneficiile ciupercilor pleurotus pentru sănătate!

#3 Chec aperitiv cu șuncă, cașcaval și ciuperci

Încearcă și checul aperitiv, pufos și delicios chiar și pentru cei mai exigenți degustători. Pregătește-ți lista de cumpărături și ai grijă să nu-ți lipsească niciunul dintre următoarele ingrediente:

  • 100 g ciuperci;
  • 50 g măsline negre fără sâmburi;
  • 150 g șuncă/ kaiser;
  • 1 ardei gras;
  • 6 ouă;
  • 100 ml de ulei;
  • 200 g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • Sare;
  • piper (opțional).

Mod de preparare:

  1. Separă albușul de gălbenuș. Apoi amestecă bine gălbenușurile și presară peste ele puțină sare. De acum, gălbenușurile stau în așteptare.
  2. Bate albușul spumă cu mixerul.
  3. Dacă e pe gustul tău, acum e momentul oportun să adaugi și puțin piper în gălbenușuri.
  4. Toarnă treptat uleiul în gălbenușuri și bate-le rapid cu telul.
  5. Toarnă gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecă-le ușor cu o spatulă, de jos în sus.
  6. Adaugă în compoziție ardeiul tocat mărunt, măslinele, ciupercile, cașcavalul și șunca tăiate cubulețe și încorporează-le ușor, folosind spatula.
  7. Cerne făina amestecată cu praful de copt și pune-le treptat în compoziție. Amestecă ușor cu o spatulă.
  8. Compoziția de chec aperitiv trebuie dispusă în tăvi și nivelată.
  9. Preîncălzește cuptorul la 200°C și lasă checul la copt pentru 40 – 50 de minute.

Încearcă și rețeta simplă de paste cu sos de ciuperci și ghimbir!

Sperăm că ți-au plăcut rețetele noastre și ai în plan să le încerci în scurt timp. Pentru alte sugestii gastronomice savuroase și mereu inspirate, vezi rubrica rețete culinare de pe blogul GrădinaMax.

Poftă bună și spor la gătit!

Publicat de: 11 noi 2020
Vizualizări: 886
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    GrădinaMax utilizează tehnologii de tip cookie pentru a îmbunătăți experiența ta în magazinul online. Prin continuarea navigării îți dai acordul pentru folosirea cookieurilor .