Comenzi telefonice şi consultanţă
0

5 rețete de ceai pe care trebuie să le încerci

Ceaiurile se găsesc peste tot în comerț, dar cel mai sigur este să prepari această băutură atât de benefică sănătății chiar la tine în casă. Un ceai preparat în casă e o alegere inspirată pentru că în primul rând cunoști calitatea ingredientelor pe care le-ai ales, iar apoi, tu ești cel care face mixuri în funcție de propriile preferințe.

De altfel, ceaiul e o băutură care își păstrează popularitatea tot timpul anului și care îți fortifică organismul mai ales în sezonul rece.

Fie că alegi să bei ceai din plăcere sau din necesitate, merită ca băutura din ceașca ta să fie o îmbinare armonioasă de arome. Tocmai de aceea, noi ne-am gândit la câteva rețete de ceai pentru acasă, potrivite indiferent de sezon.

Rețete de ceai pentru acasă: gustose și sănătoase

Să descoperim împreună cum putem crea savoare la tine în ceașcă!

1.Ceaiul de ghimbir, aliatul sănătății tale

Ceaiul de ghimbir îți întărește sistemul imunitar, îți stimulează digestia și ameliorează stările de oboseală. Dacă te simți lipsit de energie, atunci primul pe lista ta trebuie să fie ceaiul de ghimbir. După o ceașcă de energie, lumea din jurul tău va deveni mai lipsită de tensiuni, iar ție îți va fi mai ușor să-i faci față.

Pentru prepararea acestui ceai, ai nevoie de o rădăcină de ghimbir pe care o speli bine, o tai felii și apoi dai feliile pe răzătoare. Fierbe apa, apoi toarn-o într-o cană și adaugă bucățelele de ghimbir.

Acoperă cana cu un capac și lasă ceaiul la infuzat pentru 10-15 minute. Apoi strecoară ceaiul și pregătește-te de savurat! Gustul ceaiului va fi ușor picant, dar dacă îți plac felurile de mâncare picante, atunci e o alegere bună.

Pentru un plus de savoare adaugă o linguriță de miere de albine și una-două felii de lămâie.

2. Ceaiul aromat mix de mere și pere

Merele și perele sunt fructe ușor de găsit pe tot parcursul anului, iar savoarea lor este incontestabilă. Tot ce trebuie să faci este să speli și să cureți bine fructele și să le tai bucățele. Pentru o ceașcă este suficient un singur fruct din fiecare.

Și acest tip de ceai se prepară la fel ca cel de ghimbir. Pui apa la fiert, apoi o torni în cană. Adaugi bucățelele de fructe și lași ceaiul la infuzat 10-15 minute. La final poți strecura ceaiul.

Nu uita de bucățelele de fructe rămase pe care merită să le consumi.

Pentru a obține un ceai cât mai aromat, adaugă miere de albine, sau condimentează-l cu scorțișoară.

Dacă fructele sunt culese direct de la tine din livadă, această rețeță de ceai chiar va fi un succes printre membrii familiei tale. În această situație, articolul nostru despre Cum să recoltezi merele eficient., îți va fi de un real ajutor.

3. Ceaiul de lămâie, doza de vitamina C

Și lămâia este ușor de găsit și este foarte benefică sănătății tale. Dacă lămâile sunt din comerț e de preferat să le cureți de coajă. Pune 3 lămâi la fiert în 500 ml de apă timp de 5-10 minute. Apoi lasă ceaiul la infuzat câteva minute și strecoară-l. Tot ce trebuie să mai faci este să-l torni în cești și să îți servești prietenii cu această doză de vitamina C.

Pentru a-l îndulci, optează pentru miere de albine sau sirop de arțar.

Poți utiliza această metodă pentru o mulțime de ceaiuri, ingredientul care să varieze fiind fructul. Încearcă să înlocuiești lămâile cu portocale sau chiar portocale roșii. Te asigurăm că și aceste variante sunt la fel de sănătoase și de aromate.

4. Ceaiul de fructe ușor de preparat acasă

Și ceaiul de fructe face parte din cele mai gustoase rețete de ceaiuri pentru acasă. Pregătește-te cu 2 căni de căpșune, 6 mere, 6 caise, 6 pere, o felie de pepene galben, 3 lămâi și puțină scorțișoară sau vanilie.

Ia 1, 5 g de amestec de fructe și pune-le într-o cană cu apă fierbinte. Lasă băutura la infuzat pentru 10-15 minute. Apoi strecoar-o. Având în vedere cantitatea de fructe pe care trebuie să o pregătești, e clar că acest ceai se degustă împreună cu cât mai mulți prieteni.

Așa că noi nu îți putem dori decât să te bucuri de companie de excepție și de arome pe măsură.

5. Ceaiul de salvie, ideal pentru digestie

Ultima rețetă de ceai pentru acasă de pe listă este ceaiul de salvie. Ceaiul de salvie este benefic pentru afecțiunile aparatului respirator, pentru ameliorarea insuficienței biliară, dar este și un ajutor de nădejde pentru sistemul digestiv. Cât despre gripe și răceli, e important să știi că acest ceai te va scoate din încurcătură.

În 250 ml apă fiartă adaugă două linguri de salvie uscată și mărunțită. Se lasă să se dea în clocot pentru 2-3 minute, apoi se lasă la infuzat pentru 30 de minute.

Strecoară ceaiul sau filtrează-l. Merită să-l îndulcești și cu puțină miere de albine.

Sperăm că rețelele noastre de ceai pentru acasă vor fi o sursă de inspirație pentru tine și te vor stimula să fii cât mai atent la sănătatea ta.

Pentru alte sfaturi inspirate, descoperă secțiunea noastră Rețete culinare de pe blogul GrădinaMax!

 

Publicat de: 27 noi 2019
Vizualizări: 8111
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Plante ornamentale
    • Pomi fructiferi columnari
    • Semințe de flori
    • Seminţe de ierburi aromatice
    • Semințe de legume
    Promoţie!
    Noutăţi
    Salvie imagine 1
    0 Comentarii
    Salvie
    Cantitate într-un pachet: 1 g
    4.10 lei 10.60 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 10.60 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier