Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Ce flori plantezi toamna pentru o grădină colorată primăvara

O vorbă din popor spune că „Omul gospodar își face vara car și iarna sanie.” Același principiu este valabil și pentru grădinărit. Orice acțiune pe care o întreprinzi în timp util, îți va aduce rezultatele la care te aștepți la momentul potrivit. Prin urmare, dacă visezi să ai o grădină diversificată și viu colorată la primăvară, atunci trebuie să-ți faci lista florilor de plantat toamna.

Odată sădite și îngrijite corespunzător, ele vor înflori după trecerea iernii și îți vor încânta privirea în fiecare zi. În cazul în care nu te-ai decis încă cum vrei să-ți aranjezi grădina, am pregătit pentru tine câteva sugestii de flori care se plantează toamna.

Iată care sunt recomandările noastre.

Flori de plantat toamna: opțiuni pentru o grădină veselă la primăvară

1. Lalelele

Lalele

Soiurile de lalele se plantează începând cu finalul lunii septembrie până în noiembrie sau decembrie, dacă solul nu îngheață. De asemenea, lalele se numără printre florile care nu sunt pretențioase. Ele se dezvoltă atât în condiții de umbră, cât și în locuri însorite ale grădinii, astfel că le poți sădi în orice colțișor al acesteia.

2. Zambilele

Zambile

Sunt printre florile specifice primăverii. Cu un miros îmbietor și un aspect delicat, tipurile de zambile se plantează la o adâncime de aproximativ 12 – 15 centimetri. Între plantele aflate pe același rând, este indicat ca distanța să fie de cel puțin 10 centimetri.

Îngrijirea zambilei presupune udarea acesteia în mod constant, mai ales în perioadele de secetă, fertilizarea cu gunoi de grajd și eliminarea buruienilor care cresc în imediata apropiere.

3. Freziile

Frezie

Lista florilor de plantat toamna ar fi incompletă fără frezii. Acestea trebuie sădite înainte ca solul să înghețe, de preferat, într-o zi înnorată. Pentru a crește și dezvolta armonios la primăvară, bulbii de frezie trebuie sădiți într-o zonă luminoasă a grădinii.

De asemenea, înainte de a planta soiurile de frezii, este bine să uzi solul și să-l mărunțești cu două zile înainte.

4. Narcisele

Narcisa

Plantarea narciselor este o alegere potrivită pentru înfrumusețarea spațiilor verzi. Atenție însă că este indicat să le plantezi înainte de sădirea bulbilor de lalele, la o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Totodată, distanța între bulbii aflați pe același rând trebuie să fie între 5 și 10 centimetri.

Spre deosebire de alte plante care înfloresc primăvara, narcisele preferă atât locurile însorite ale grădinii, cât și pe cele semi-umbrite.

5. Crinii

Crin

Sunt plantele care dau un plus de eleganță grădinii tale. Cu un aspect grandios și o mireasmă inconfundabilă, crinii atrag toate privirile. Pentru a se dezvolta armonios, bulbii de crin trebuie plantați în cele mai însorite zone ale grădinii.

Sădirea acestora se realizează la o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Pe timp de iarnă, asigură-te că acoperi solul cu frunze uscate sau cu paie pentru a proteja bulbii împotriva înghețului.

Mai multe informații despre acest superbe flori găsești în articolul Totul despre îngrijirea crinilor de grădină.

6. Irișii

Iris

Cunoscuți popular sub denumirea de stânjenel, se numără printre florile de plantat toamna care atrag prin delicatețe și fragilitate. Important de reținut este faptul că irișii iubesc soarele, astfel că este necesar să-i plantezi în locuri însorite ale grădinii.

Sădirea bulbilor de iris se realizează la o adâncime de aproximativ 15-20 de centimetri și la o distanță de 20-30 de centimetri între bulbii aflați pe același rând.

7. Brândușele

Branduse

Soiurile de brândușe sunt recunoscute ca fiind plante nepretențioase. Acestea se plantează în perioada septembrie – noiembrie la o adâncime de aproximativ 6 – 10 centimetri.

Bulbii de brândușe au nevoie de un sol foarte bine afânat, iar după ce îi sădești, indicat este să adaugi și un strat de nisip peste pământ.

8. Lăcrămioarele

Lacramioare

Aceste flori delicate se dezvoltă armonios în locuri semi-umbrite ale grădinii. Pentru a favoriza creșterea bulbilor, aceștia trebuie plantanți într-un sol care este foarte bine drenat. De asemenea, pământul trebuie amestecat în prealabil cu materiale organice precum compostul, turba sau rumegușul.

9.  Ghioceii

Ghiocei

Ghioceii sunt recunoscuți ca fiind vestitorii primăverii, astfel că nu pot lipsi nici din grădina ta. Aceste flori gingașe au nevoie de un sol fertil și de un loc însorit al grădinii sau doar parțial umbrit.

Bulbii de ghiocei trebuie sădiți la o adâncime de 8 – 10 centimetri.

Alte sfaturi de grădinărit pentru plantarea florilor toamna

  • Asigură-te că ai toate ustensilele necesare pentru grădinărit.
  • Curăță solul de buruieni înainte de sădirea bulbilor.
  • Fertilează solul cu materiale organice înainte de plantare pentru a favoriza dezvoltarea florilor.
  • Sădește bulbii atunci când temperaturile sunt în limitele specifice toamnei.
  • Protejează bulbii pe perioada iernii cu frunze uscate sau cu paie.

Sperăm că toate informațiile despre florile pe care le poți planta în timpul toamnei te vor ajuta să ai grădina mult dorită. Pentru mai multe sfaturi dedicate grădinarilor începători, te invităm să urmărești rubrica de articole Pentru începători.

Mult spor!

Publicat de: 30 sep 2019
Vizualizări: 16297
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Bulbi de flori Best Buy Capperline
    • Bulbi de flori de primăvară
    • Bulbi de flori de toamnă
    • Crin
    • Noutăţi 2024
    • Plante perene
    Promoţie!
    Noutăţi
    Ghiocei rusești (Puschkinia) Libanotica imagine 1
    0 Comentarii
    Ghiocei rusești (Puschkinia) Libanotica
    Cantitate într-un pachet: 15 buc
    16.90 lei 21.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 21.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier