Support
Gradinamax.ro folosește cookie-uri. Continuând navigarea îți exprimi acordul pentru utilizarea acestora.

Tarif normal

0359 801 300

Tehnologia de cultivare a semințelor de ardei

Tehnologia de cultivare a semințelor de ardei gras, ardei iute, ardei kapia și gogoșar

Ardeiul ocupă un loc important între speciile legumicole cultivate în țara noastră. Fructele reprezintă o sursă importantă de vitamine și substanțe benefice organismului uman, acestea putând fi utilizate integral prin consumul în stare proaspătă.

Ardeii se utilizează în prepararea unei varietăți bogate de preparate culinare, putând fi destinați și conservării, iar unele soiuri folosite chiar și pentru decor, prin cultivarea în ghivece.

Condiții de plantare:

  1. Temperatura. Temperatura minimă pentru germinarea semințelor este de 14-15° C, iar cea ideală de 25-28° C, la cea minimă germinarea având loc după circa 18-20 de zile, iar la cea optimă la 9-11 zile.
  2. Lumina. Ardeii sunt plante iubitoare de căldură, astfel încât este imperios necesară alegerea unui loc de plantare bine luminat, cu expunere la razele solare.
  3. Irigare. Cele mai mari recolte se obțin în condiția în care umiditatea solului se menține la 65% din capacitatea de teren pentru apă a solului.
  4. Sol. Solurile preferate pentru a avea o producție ridicată, sunt cele fertile, foarte bine drenate și bogate în substanțe nutritive, acestea putând fi fertilizate cu îngrășăminte organice, atât înainte de plantare cât și pe perioada de vegetație. Cele mai potrivite tipuri de sol sunt cele ușor acide (pH=6,8), nisipo-lutoase.

Scheme de plantare a ardeilor

La înființarea culturilor de legume, este foarte importantă respectarea unei scheme de plantare, ce are rolul de a asigura condițiile optime pentru fructificare și dezvoltare.

Ținând cont de aceste sfaturi, cu siguranță veți obține cele mai bune rezultate!

2017-01-04
Comentarii

Evaluarea mea: 

ALTE ARTICOLE

Produsul a fost adăugat la comanda dumneavoastră!

Te-ai abonat cu succes

Mulțumesc, sunteți deja abonat la newsletter-ul nostru

Nu aveți nici un produs adăugat în coș

Nici un produs adăugat în "Grădina mea"

Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga produse în secțiunea "Grădina mea"

Produs adăugat în "Grădina mea"

Nici un articol adăugat

Articolul a fost adăugat cu succes!

Parola a fost trimisă la adresa de e-mail indicată