Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Decorarea grădinii pentru sărbătorile pascale

Începem să vedem în fiecare zi cum ultimele semne de iarnă dispar și rămân în locul lor spații care abia așteaptă să prindă culoare.

Dacă ești în plină curățenie de primăvară a grădinii și ai început tăierea pomilor fructiferi pentru a-i pregăti de rodire, înseamnă că este momentul perfect pentru a afla câteva idei de reutilizare a crenguțelor rămase în urma acestui proces și nu numai.

Sărbătorile de Paște bat la ușă și în acest an poți ieși din tipar și să te bucuri într-un mod diferit de perioada liniștită care urmează.

Un ajutor important în amenajarea grădinii de Paști îl pot oferi copii, ale căror limite de creativitate sunt nemărginite și pot crea decorații unice care să facă aceste sărbători cu adevărat speciale.

Idei de decorațiuni și ornamente pentru grădină

O primă idee foarte simplă este de a utiliza o găleată de tablă pe post de vază pentru crenguțe pline de mugurași cu puf. Mugurașii se pot înlocui cu narcise, lalele, sau orice altă floare îți dorești, important este să îti placă ție. Vaza o poți așeza la orice intrare sau lângă aleile din grădină.

A doua idee este de a crea o coroniță din crenguțele rămase adunate după curățenia de primăvară. Apoi, pe coroniță poți lega o panglică colorată iar în mijlocul ei să prinzi ouă colorate. Coronița o poți agăța de ușa de la intrare sau de orice alt loc vizibil întrucât ea prevestește venirea Paștelui.

Acum trecem la ceva și mai creativ. Poți lua un ghiveci mare pe care urmează să îl umpli cu pământ pentru flori. Apoi, în funcție de preferințe, poți planta flori mai mici, fie de sezon, proaspăt cumpărate, fie din grădină. Este necesar să plantezi florile mici doar pe jumătate din suprafața ghiveciului.

Partea rămasă liberă o poți decora pentru Paște astfel: iei câteva pietre și le așezi în rând, sub formă de alee iar spațiul gol îl poți umple cu figurine de iepurași, ouă mici de plastic, colorate, morcovi, gărdulețe, orice îți dorești. De asemenea poți folosi iarbă naturală uscată sau iarbă artificială pentru a acoperi zonele în care se vede pământul. Udarea florilor se face din spatele lor, astfel încât să nu fie afectată zona de decor.

Altă sugestie de decor poate fi crearea unui culcuș din iarbă proapătă, paie sau mușchi. Pe culcușul creat așezi aproximativ o jumătate de coajă de ou în care să pui o lumânare pastilă. Culcușul se poate orna cu floricele, crenguțe, panglici, orice se potrivește sau ai la îndemână.

Cu crenguțe, iarbă, hârtie colorată, flori, ouă, sfoară și orice alte materiale pe care le ai deja în casă poți să-ți dai frâu liber imaginației și să creezi ornamente care să ofere un aer cald grădinii și casei.

Mai e timp să plantezi flori de primăvară

Primăvara a început să se instaleze și grădina ta să înflorească. În continuare, poți să alegi cu ce să îți îmbogățești sortimentul de flori, iar la vară să te bucuri de toate culorile, aromele și formele lor. În această perioadă poți planta și sortimente de canna, liliac de vară, gladiole, crini și nu numai.

Dacă ești adeptul aranjării florilor pe culori, poți opta pentru seturi de bulbi de flori diferite având aceeași culoare sau dacă îți plac aranjamentele multicolore, poți alege din pachetele mixte.

Publicat de: 12 mar 2018
Vizualizări: 3514
(Voturi: 975, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier