Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Grădina de flori toamna: ce faci pentru a-ți păstra florile și anul următor

Florile multicolore sunt garanția unei grădini vesele, care te umple de voie bună în fiecare zi. Indiferent de ce specii alegi să îți decoreze curtea, trebuie să le îngrijești cu atenție dacă vrei ca ele să dăinuiască o perioadă cât mai mare de timp.

Începând cu primăvara, când înfloresc multe dintre ele și te anunță că a sosit anotimpul cald, ele au nevoie de grija ta. Apoi, trecând prin căldurile verii, ajung în lunile de toamnă, când temperaturile scăzute le pot afecta.

Dacă vrei să te bucuri și anul următor de parfumul florilor și de tabloul spectaculos pe care îl zugrăvesc, atunci descoperă în articolul nostru sfaturile grădinarilor experți pentru o bună întreținere a plantelor decorative.

Trebuie să știi că înainte de orice proces de întreținere, calitatea florilor pleacă de la bulbii pe care îi achiziționezi. Bulbii de flori GrădinaMax sunt aici pentru tine!

Îngrijirea florilor în lunile de toamnă-iarnă

De cele mai multe ori, septembrie vine la pachet cu un nou univers natural. Pe lângă temperaturile care scad pe zi ce trece, frunzele încep să cadă și plantele se usucă și intră în repaus vegetativ. Iată, deci, ce poți să faci pentru a-ți păstra florile și anul următor.

Grădina de flori toamna

Când te gândești la toamnă, cu siguranță ai în minte un peisaj arămiu, plin de frunze uscate, peste care plouă încet. Primul pas pentru a-ți îngriji florile în acest caz este să cureți bine toate aceste frunze, pentru ca plantele tale să poată respira corespunzător.

sfaturi plantare flori toamna

  • Sfat util: păstrează frunzele uscate în saci de plastic. Apoi, peste ele poți pune deșeurile menajere pe care le strângi. Astfel, poți obține un strat generos de compost organic. În ultimele zile de iarnă, îl poți pune peste pământ, pentru ca florile să fie gata de noul sezon de primăvară.

Odată cu venirea lunii noiembrie, poți lua în considerare mutarea la interior a plantelor care nu sunt prea bune prietene cu temperaturile foarte joase. Spre exemplu, dacă ai în curte begonii, mușcate sau fuchsii, ar fi bine să le adăpostești în casă pe durata anotimpului rece.

Pentru soiurile care pot rezista la îngheț, e bine să pregătești puțin fân care să le acopere. La fel de bune sunt și câteva frunze uscate. Important este să existe un strat protector peste florile tale, pentru ca ele să treacă iarna cu bine.

Sunt și plante, care, din contră, nu au nevoie să stea în interior, ci sunt special destinate decorării grădinii. Crizantemele sau tufănelele sunt niște exemple bune. Chiar dacă le-ai cumpărat într-un ghiveci, îți recomand să le muți cât mai repede în pământul din curte.

  • Fertilizarea este etapa următoare pe care să o întreprinzi toamna.

Alege substanțele potrivite pentru florile tale și aplică fertilizantul pe sol. Astfel, plantele vor fi protejate de temperaturile sub pragului înghețului.

cum protejezi florile pentru anul urmator

Cum îngrijești florile iarna

Pentru că iarna temperaturile joase nu permit lucrări de grădinărit prea multe, poți lua o mică pauză. Dar, pentru că orice grădinar iscusit este bine informat, te sfătuiesc să pornești într-o muncă de cercetare. Poți citi mai multe articole ca acesta, din care să afli ce trebuie să faci pentru a-ți îngriji florile în mod optim.

Aruncă o privire și peste oferta de bulbi de flori de la GrădinaMax!

Pe blogul nostru găsești o mulțime de informații utile despre cum să îți menții grădina la cel mai înalt nivel. Tot din iarnă poți începe și căutarea semințelor potrivite pe care să le plantezi sezoanele viitoare.

Bucură-te de flori colorate în fiecare anotimp

Dar toamna nu este o perioadă în care trebuie avută în vedere doar întreținerea plantelor deja existente. Este și un moment oportun pentru plantarea unor soiuri de flori noi, care să armonizeze grădina anul următor. Despre beneficiile plantării de toamnă în cazul florilor, găsești mai multe informații în articolul nostru care tratează acest subiect.

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre florile de toamnă   

1. Perioada de plantare

Fiindcă sunt niște flori foarte rezistente la frig și pentru că înfloresc până la venirea iernii, poți alege oricând soiurile de toamnă. Plantarea lor se poate face din februarie până în iunie.

Specii precum ochiul-boului sau crizantema se pot planta chiar și la începutul toamnei.

ingrijire flori de toamna

2. Condițiile optime pentru florile de toamnă

Dacă vrei să te bucuri de o grădină colorată și din septembrie încolo, asigură-te că solul pe care plantezi este unul bine drenat, pentru că, în general, florilor nu le place excesul de apă.

3. Plantele care înfloresc până la finalul toamnei

Probabil că cele mai emblematice flori de toamnă sunt crizantemele și tufănelele. Dar lor li se alătură și frumoasele dalii, gladiolele sau brândușele.

Când alegi soiurile de flori care vrei să îți anime grădina toamna, ai grijă, în primul rând, să fie aclimatizate la condițiile din țara noastră. Poți opta și pentru câteva specii mai exotice, precum Caryopteris sau Callicarpa. Ele îți vor decora curtea cu stil.

Specialiștii noștri au scris mai multe despre pregătirea grădinii de flori pentru anul următor pe  blogul nostru. Citește articolul și fii gata pentru noul sezon!

Sperăm că am reușit să îți demonstrăm că îngrijirea grădinii de flori pe perioada rece este un proces la îndemâna oricui. Cu puțină răbdare și iubire pentru plantele tale, ele vor ajunge cu bine în următorul an.

Fii protectiv cu florile tale și bucură-te de o grădină de vis în orice sezon!

Publicat de: 20 oct 2020
Vizualizări: 4533
(Voturi: 1, Evaluare: 5.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Semințe de flori
    • Semințe de flori anuale
    Promoţie!
    Crizantemă, mix multicolor imagine 1
    1 Comentariu
    Crizantemă, mix multicolor
    Cantitate într-un pachet: 1 pac
    3.60 lei 7.10 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 7.10 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier