Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Grădină în stil de pădure: farmec natural și naturalețe absolută

Grădina amenajată ca o pădure sălbatică este din în ce mai apreciată de persoanele care doresc să scape de agitația din marele orașe și să se bucure de simplitatea naturii. Popularitatea acestui stil crește de la an la an, iar marele avantaj al acestui tip de grădină este faptul ca plantele sunt lăsate să crească natural fără a fi nevoie de intervenția omului. În fiecare an ce trece, această pădure creată de om devine tot mai naturală și individuală. În articolul următor îți explicăm cum să aduci și tu natura sălbatică la tine în curte.

Caracteristicile grădinii în stilul de pădure

Grădina în stilul pădurii creează iluzia naturii curate, imită peisaje relicve care nu au fost atinse de mâinile omului.
Acest stil are multe caracteristici și beneficii.
Pentru a crea o astfel de compoziție, trebuie să folosești aproape întreaga zonă a grădinii, cu excepția zonelor în care sunt instalate căsuțe de grădină, foișoare sau pavilioane.
Construcțiile din grădină trebuie ascunse pe cât posibil în spatele plantelor. De la fundații de beton la poteci pavate, paturi extinse de flori sau gazon pe o suprafață mare, toate acestea vor trebui abandonate.
Pentru a crea o grădină de tip pădure, se aleg materiale naturale: lemnul sau piatra se potrivesc cel mai organic în peisajul natural. Caracteristicile acestui tip de decor sunt subliniate de materiale naturale. Lemnul cu o textură caldă, plină de viață este folosit pentru realizarea de forme arhitecturale mici și mobilier de interior. Piatra are sarcina dificilă de a crea accente în compoziție.
Grădina de tip pădure nu acceptă unghiuri drepte; este proiectată fără compoziții simetrice create pe baza formelor geometrice. Aleile sunt proiectate sinuoase, înguste, comfortabile. Suprafața acestora este presărată cu scoarță zdrobită, așchii de lemn, nisip, piatră zdrobită sau alte materiale naturale. La amenajarea potecilor, trebuie să abandonezi bordurile din beton sau materiale din piatră. Marginea potecii poate fi decorată cu plante târâtoare care separă ușor partea pietonală de restul grădinii.
Pe terenul alocat unei grădini de tip pădure se lasă pe cât posibil plante naturale, arbori și arbuști existenți, ierburi perene și se completează peisajul cu culturi potrivite cu frunziș sau ace contrastante, evidențiind accentele și plantațiile principale. Atunci când alegi foioase este important să iei în considerare aspectul plantelor iarna, peisajul ar trebui să fie pitoresc în orice moment al anului.
Selectarea plantelor este foarte importantă, este imperativ să se obțină naturalețea peisajului creat. Arbuștii plantați formează în cele din urmă desișuri naturale, florile sunt plantate sub formă de pajiști, ca la marginea unei păduri.
Aceste plante folosite pentru crearea grădinilor de tip pădure nu necesită o îngrijire minuțioasă, ceea ce reprezintă un aspect foarte important pentru grădinarii foarte ocupați. Plantele și ierburile folosite vor crește și se vor lua formă natural, fără a necesita intervenția omului.

Grădină în stil de pădure: farmec natural și naturalețe absolută

Tipuri de plante pentru grădina de tip pădure

Pentru a crea o imagine naturală a pădurii în grădina ta este necesar să plantezi mai multe tipuri de plante. De obicei șapte tipuri sunt suficiente.

Arbori ornamentali

Arborii sunt baza grădinii forestiere. Aceste plante sunt cele care stabilesc combinații speciale în designul creat. Poți folosi conifere sau foioase și este indicat să selectezi soiuri cu diferite siluete, forme de coroană, culoarea acelor sau a frunzelor. Chiar și o culoare rară a scoarței la plantele de foioase, în special iarna, poate transforma grădina, aduce luminozitate în compoziție.
Sfat! Nu încercasă transplantezi arbori dintr-o pădure adevărată în grădină - coniferele adulte nu tolerează bine transplantarea. Îți recomandăm să plantezi puieți tineri, care au o rată de prindere și dezvoltare de 100%. Există multe astfel de soiuri în sortimentul nostru.
Molid argintiu Kaibab, Artarul japonez Orange Dream, Bradul corean sunt doar câteva din arborii pe care poți să îi plantezi pentru un plus de culoarea și naturalețe în grădina ta.
Pe lângă arborii coniferi îți recomandăm să plantezi ienuperi de diferite culori, deoarece vor realiza un contrast uimitor.
Dintre arborii de foioase îți recomandăm alunul, mărul sălbatic, călinul sau fagul.

Arbuști ornamentali

Cel mai mare grup de plante care alcătuiesc masivul forestier sunt arbuștii. Pot fi folosiți pentru delimitarea zonelor, creând un cadru scheletic, desișuri sau perdele luxuriante, pentru a accentua vârfurile verticale. Atunci când alegi plantele, este important să acorzi o atenție deosebită plantelor pentru zone umbrite, cum ar fi: tisa, jneapăn, ienupăr, deoarece acestea vor crește la umbra arborilor.
Din arbuști ornamentali și fructiferi se pot crea compoziții originale cu ajutorul trandafirului de dulceață, liliacului, cununiței, zmeurei și murelor. Includerea caprifoiului în compoziție va crea un colț uimitor cu flori minunate, iar fructele de pădure coapte vor crea o nouă atmosferă de pădure.

Plante perene

Plantele perene sunt plantate sub nivelul arbuștilor și ar trebui să optați pentru soiuri care se pot dezvolta și în zone umbrite. Optează pentru ferigă. Tulpinile lungi cu frunze crestate sunt un acompaniament perfect pentru copaci și arbuști. Astilbe și bergenia cresc foarte bine la umbră parțială. Florile de astilbe colorate elegant vor adăuga varietate monotoniei copacilor verzi. Pentru a da un plus de culoare pădurii tale de acasă este de ajuns să plantezi doar câteva soiuri de plante perene, nu este nevoie de o întreagă gamă.
Există un alt grup de plante, fără de care este dificil să se creezi o atmosferă de basm - acestea sunt plantele târâtoare. Poți opta pentru o gamă extrem de variată de plante perene târâtoare, care cu siguranță vor da un aspect deosebit grădinii tale. Plantează fragi, mentă, oreganom ranunculus pentru un cover multicolor.

Grădină în stil de pădure: farmec natural și naturalețe absolută

Poiana din pădure

Fiecare pădure are câte o poieniță acoperită cu iarbă și flori sălbatice. Atunci când creezi o grădină de acest gen, se recomandă însămânțarea amestecurilor de iarbă cu flori perene și anuale, - principalul lucru este să nu exagerezi cu însămânțarea, pentru a evita crearea unei zone de iarbă foarte densă.
La începutul primăverii, când plantele erbacee încă dorm, plantele din bulbi vor ajuta să dea grădinii prospețime și originalitate. Brândușele vor anunța apropierea primăverii încă din martie.
La poalele arborilor, poți planta miceliu de ciuperci - acest lucru va da grădinii o originalitate naturală.

Crearea mini lacurilor

Coada calului și irisul pot fi doar câteva din plantele pe care le poți planta lângă mini lacul tău, pentru un aspect sălbatic. Ferigile și florile de nu mă uit se simt grozav în apropierea surselor de apă.

Grădină în stil de pădure: farmec natural și naturalețe absolută

Plantele cățărătoare

În pădurile bătrâne, lianele se ridică pe trunchiurile copacilor, dând fabulozitate și grație; pe o zonă amenajată, poți imita și un astfel de colț din natură, plantând sub copaci iederă sau viță cățărătoare.

Grădină în stil de pădure: farmec natural și naturalețe absolută
O grădină în stil de pădure nu poate fi creată într-un an, dar realizarea ei este fascinantă și incitantă - este timpul să visezi și să desenezi aceste planuri.

Publicat de: 09 dec 2022
Vizualizări: 3124
(Voturi: 4, Evaluare: 3.3)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier