Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Lucrări de îngrijire a trandafirilor în luna noiembrie

Ca orice grădinar pasionat și atent la nevoile micilor tăi prieteni vegetali, știi deja că toamna este anotimpul în care trebuie să acorzi atenție maximă trandafirilor din grădina ta.

În caz contrar, există riscul ca primăvara să nu fii întâmpinat de aceleași petale caltifelate și parfumate cu care te-ai obișnuit deja.

Chiar dacă e primul an în care ai transformat trandafirii în invitați de onoare ai grădinii tale, noi îți suntem alături cu sfaturi utile despre lucrările de îngrijire a trandafirilor în noiembrie.

Fii pe fază și ai grijă să nu ratezi niciun pas! Iată cum trebuie să procedezi pentru îngrijirea trandafirilor în noiembrie, într-un mod cât mai profesionist!

Pregătirea trandafirilor pentru iarnă: curățarea și tunderea tufelor

Tunderea sau tăierea tufelor este o operație esențială pentru păstrarea trandafirilor în condiții optime în primăvara viitoare. Îndeplinește următorii pași cu precizie!

  1. Taie ramurile la o lungime de aproximativ 5060 cm pentru a evita ruperea acestora sau alte accidente neplăcute, ca plesnirea altoiului sau dislocarea tulpinii din cauza zăpezii.
  2. Îndepărtează cu o foarfecă sterilă toate ramurile bolnave, deteriorate, dar și pe cele care cresc în interiorul tufei.
  3. Această tăiere de curățare a trandafirilor permite aerisirea și îți facilitează accesul la baza tufei pentru realizarea lucrărilor de mușuroire.
  4. Înainte de mușuroirea propriu-zisă, curăță bine zona de plantare de frunze uscate și alte resturi vegetale. Nu uita că acestea sunt surse de bacterii și boli.
  5. În noiembrie, temperaturile sunt destul de scăzute. Acoperă altoiul trandafirului cu un mușuroi de pământ pentru a trece cu bine peste gerul iernii.

Află mai multe despre pregătirea trandafirilor pentru iarnă și ce alte trucuri mai poți folosi ca să le sporești rezistența la temperaturi scăzute.

Lucrări de noiembrie: aplicarea tratamentului cu zeamă bordeleză

Un alt aspect important pentru rezistența trandafirilor pe timp de iarnă este aplicarea tratamentului cu zeamă bordeleză.

De ce este atât de benefică zeama bordeleză pentru trandafirii tăi? Datorită conținutului de cupru care este absorbit de frunze, contribuind la maturizarea și rezistența ramurilor.

De asemenea, tratamentul cu zeamă bordeleză are rolul de a preveni boli la care trandafirii sunt expuși frecvent: rapanul, pătarea neagră, făinarea sau monilioza. Cuprul previne și infectarea tăieturilor și ajută la cicatrizarea rănilor plantei.

Momentul oportun pentru aplicarea tratamentului cu zeamă bordeleză este după curățarea și tăierile de toamnă.

Vestea bună este că zeama bordeleză se găsește la plicuri și poate fi achiziționată din orice fitofarmacie. Amintește-ți să folosești soluția imediat după ce ai preparat-o. Fiecare minut care trece scade eficacitatea acesteia.

Iată încă un pont: tratamentul cu zeamă bordeleză este benefic pentru majoritatea plantelor din grădina ta, cât și pentru pomii fructiferi.

Îngrijirea trandafirilor: reguli de udare și fertilizare

Odată ce ai efectuat tăierile, nu uita să uzi trandafirii la interval de o săptămână, de regulă în primele ore ale dimineții. De asemenea, solul trebuie să fie reavăn la o adâncime de 40 50 cm.

Respectarea regulilor de fertilizare sunt foarte importante pentru dezvoltarea armonioasă a trandafirilor din grădina ta. Este esențial să NU administrezi îngrășăminte în toamnă. Se recomandă stoparea fertilizării cu 8 săptămâni înainte de venirea primului îngheț.

Dacă nu respecți această regulă, trandafirii tăi favoriți vor îngheța.

Ce trandafiri alegi pentru o primăvară de poveste

Odată terminate lucrările de îngrijire a trandafirilor din noiembrie, merită să-ți faci o listă cu noile specii de trandafiri pe care ți le dorești în grădină din primăvară.

Printre cele mai spectaculoase exemplare se numără trandafirul teahibrid Green și trandafirul teahibrid Pink Cloud.

Trandafirul teahibrid Green și-a câștigat popularitatea prin bobocii generoși care pot avea până la 109 petale de un verde crud. În plus, trandafirul teahibrid Green este foarte rezistent, înfrumusețând grădina până toamna târziu.

Acest soi de trandafir înflorește mai repede decât celelalte. Perioada prielnică de plantare este intervalul martiemai. Ai grijă să nu plantezi trandafirul până ce pericolul ultimului îngheț nu a trecut.

La fel de spectaculos, trandafirul teahibrid Pink Cloud contrastează perfect cu nuanța de verde a soiului teahibrid Green. Acest exemplar se remarcă prin aspectul marmorat al petalelor, îmbinând o nuanță mai aprinsă de roz cu una mai deschisă.

De asemenea, și Pink Cloud se laudă cu o lungă perioadă de înflorire, decorând cu eleganță grădina din iulie până în octombrie. Lucrările de tăiere nu afectează deloc culorile intense ale trandafirului. Perioada de plantare favorabilă coincide cu cea a trandafirului teahibrid Green.

Vezi și articolul nostru referitor la soiurile de trandafiri alese de grădinarii începători!

Sperăm că ți-a plăcut articolul nostru despre îngrijirea trandafirilor în noiembrie și te vei pregăti așa cum se cuvine pentru o primăvară înfloritoare, generoasă în trandafiri sănătoși, cu un aspect elegant.

Pentru mai multe sfaturi cu privire la lumea trandafirilor, te invităm în secțiunea de blog pentru iubitorii de trandafiri.

 

 

Publicat de: 18 noi 2020
Vizualizări: 4021
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Lider în vânzări
    • Noutăţi 2024
    • Super oferte!
    • Trandafiri 2024
    • Trandafiri Floribunda
    • Trandafiri Teahibrizi
    • Trandafiri Urcători
    Promoţie!
    Noutăţi
    Bestseller
    Trandafir teahibrid Green imagine 1
    3 Comentarii
    Trandafir teahibrid Green
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    16.90 lei 29.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 29.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier