Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plăcintă delicioasă cu fructe de vară. O delicatesă pentru întreaga familie

Fiecare vară lasă în urma ei o cămară bogată de compoturi și gemuri. În același timp, recoltele generoase de fructe proaspete pot face cu ușurință obiectul deserturilor delicioase preparate acasă pentru diferite ocazii.

Consumul de fructe în fiecare zi este recomandat pentru sănătate. În timpul verii, hidratarea este cea mai importantă. Fructele proaspete din grădină pot constitui soluția perfectă pentru menținerea aportului necesar de apă organismului, mai ales în lunile caniculare.

Caise, piersici, vișine, cireșe, fructe de pădure, căpșuni, fructele de vară proaspete sau din compot pot fi folosite ca umplutură pentru plăcintele ce rumenesc în cuptor. În acest sens, află în continuare o idee de rețetă bazată pe fructele tale preferate.

Plăcintă cu fructe de vară

Acest tip de plăcintă poate fi preparat cu ce fructe ai la îndemână sau din ce combinație de fructe dorești. Se potrivește oricărei zile sau ocazii și poate fi savurată de întreaga familie. Iată cum se prepară aluatul.

Ingrediente aluat

Aluatul plăcintei cu fructe se poate prepara precum cel pentru chec sau pandișpan. Află în continuare propunerea noastră de ingrediente pentru aluat.

  • Ouă;
  • Faină;
  • Zahăr;
  • Unt;
  • Fructe;
  • Arome: vanilie, rom etc.

Prepararea aluatului

Poți începe cu separarea gălbenușurilor de albușuri. Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se amestecă în același mod ca prepararea maionezei de casă. După ce spuma albușurilor este gata, se adaugă zahărul și se amestecă până la dizolvarea completă a acestuia.

Peste gălbenușuri se adaugă treptat untul topit amestecând continuu în același sens. Dacă alegi să utilizezi praf de vanilie sau esențe, acum este momentul să le adaugi.

Următorul pas este amestecarea spumei tari de albuș cu gălbenușurile. Poți începe să adaugi o singură lingură de spumă peste gălbenuș și să amesteci bine până când se omogenizează. Apoi completează întreaga compoziție cu adăugarea în totalitate a spumei și uniformizarea aluatului. Este important să faci acest lucru cu ajutorul unei linguri de lemn, cu mișcări lente, de jos în sus.

Ultimul pas în obținerea aluatului este completarea compoziției cu făină, în mod treptat. La final, aluatul ar trebui să fie suficient de consistent, astfel încât să nu fie necesară adăugarea de praf de copt.

După ce aluatul este gata se poate așeza în tava de cozonac pe care ai pregătit-o pentru copt. Fie tapetată cu unt și făină, fie învelită în interior cu hârtie de copt, tava va fi umplută pe jumătate cu aluat.

Adăugarea fructelor

Acum urmează partea în care poți adăuga fructele tale preferate: caise, căpșuni, piersici, prune, struguri, orice ai ales sau mai bine zis oricâte fructe ai ales pentru prepararea plăcintei. Dacă ai optat și pentru fructe cu sâmburi este bine ca aceștia să fie înlăturați înainte să pui plăcinta la copt. Astfel, preparatul poate fi savurat fără grijă.

Fructele trebuie doar spălate și tăiate la dimensiunea dorită, apoi așezate pe aluatul din tavă. Dacă dorești ca fructele să rămână la suprafață și să nu se scufunde în aluat, tăvălește-le în făină înainte să le pui în tavă.

După ce ai terminat de aranjat fructele în tavă nu mai trebuie decât să pui plăcinta la copt, în cuptorul deja încins. Temperatura recomandată este de maximum 180 de grade iar timpul de coacere ar trebui să fie până în 45 de minute. Oricum, fiecare gospodină își cunoaște cel mai bine cuptorul, așadar poți adapta ușor temperatura și timpul de coacere a plăcintei în funcție de cuptorul tău.

După ce a trecut testul cu scobitoarea și este gata, plăcinta trebuie lăsată să se răcească. Presărarea unui strat subțire de zahăr praf poate fi un ultim pas în realizarea deliciosului preparat pe bază de fructe, înainte de tăiere și servire.

De asemenea, o altă variantă care contribuie la îmbogățirea aspectului plăcintei, dar și a gustului poate fi adăugarea de migdale sau a altor nucifere pe suprafață. Opțiunile sunt nelimitate iar inspirația de aromă poate veni și din natura fructelor pe care le-ai folosit la umplutura plăcintei.

Ca și modalitate de servire, îți recomandăm să tai câteva fructe și să le așezi lângă feliile de plăcintă cu fructe de vară.

Noi îți dorim să te bucuri de toate fructele din livadă și din cămară și să prepari deserturi delicioase pentru cei dragi, cu fiecare ocazie!

Poftă mare atât ție cât și întregii familii!

Publicat de: 06 sep 2015
Vizualizări: 3238
(Voturi: 1969, Evaluare: 4.7)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Noutăţi 2024
    • Pomi fructiferi columnari
    • Stoloni de căpșuni
    • Viță de vie
    Promoţie!
    Viță de vie Bianca imagine 1
    1 Comentariu
    Viță de vie Bianca
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    21.90 lei 29.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 14.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier