Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Plante pe care să le folosești în amenajarea grădinii din fața blocului

Chiar dacă stai la bloc,  nu înseamnă că nu te poți bucura de vremea frumoasă de afară, în propria ta grădină colorată. Folosește zona verde pe care o ai la dispoziție pentru a crea un spațiu de relaxare în care să te întâlnești cu plăcere cu toți vecinii tăi.

Așadar, amenajează grădina din fața blocului plantând flori viu colorate de care să te bucuri în fiecare an. Curăță și tunde pomii, taie iarba și sapă pământul pentru a duce la bun sfârșit lucrările de sezon. Îngrijește gardul viu, vopsește băncile, văruiește pomii și înlătură orice urmă de ambalaje și alte obiecte inestetice și dăunătoare.

Află mai multe despre văruirea corectă a pomilor fructiferi.

Apoi, după ce ai pregătit totul, alege florile pe care le vei planta. Și, dacă ai nevoie de ajutor, citește sfaturile noastre de mai jos, unde o să-ți spunem mai multe despre plantele care se vor adapta rapid în grădina din fața blocului tău.

Flori pe care  să le folosești în amenajarea grădinii din fața blocului

Plantează flori perene

Cel mai eficient mod în care poți amenaja grădina din fața blocului este prin plantarea bulbilor de flori. Astfel, te asiguri că ai cele mai frumoase și colorate flori în fiecare an.

Și ai la îndemână o gamă variată de soluții; poți opta pentru lalele, ghiocei, brândușe, narcise, zambile, iriși și multe altele. Bulbii pot fi plantați toamna, sau primăvara, după ce pământul a fost pregătit în prealabil – solul se sapă, se afânează și se curăță de buruieni.

Bulbii sunt rezistenți și nu trebuie replantați.

Găsești toți bulbii de flori pe care îi dorești în catalogul GrădinaMax.

Alege trandafiri

Trandafirii clasici sau urcători sunt mereu o bună soluție pentru amenajări peisagistice. Aceștia vor schimba aspectul grădinii din fața blocului adăugând un plus de culoare și de stil. În plus, vor înflori pe toată durata verii și până spre venirea frigului.

Sunt plante rezistente pe care le poți crește în zone umbrinte, sau pentru a decora pereți și colțuri mai puțin estetice.

Nu uita să tunzi trandafirii în fiecare an pentru a le păstra forma delicată și pentru a avea flori bogate și viguroase.

Folosește flori de sezon

Alături de florile perene poți planta și flori de sezon. Chiar dacă nu rezistă peste iarnă, aceste flori vor colora grădina din fața blocului în nuanțele tale preferate și te vor încânta cu miresme îmbietoare.

Poți alege garofițe, petunii, begonii, mușcate, verbera și multe altele.

Plantează pomi columnari

Alături de flori, poți crește și pomi columnari, atunci când ai destul spațiu la dispoziție. Pomii columnari nu vor ocupa mult loc și nu vor lua din lumina florilor. Ei cresc pe verticală și asigură o recoltă bogată de fructe savuroase în fiecare an.

Îi poți crește în ghivece, sau îi poți planta direct în pământ alături de flori și arbuști ornamentali.

Folosește arbuști ornamentali

Dacă crezi că florile necesită prea multă atenție și grijă din partea ta, poți oricând alege o soluție mai confortabilă.

Plantează arbuști ornamentali pentru a înfrumuseța rapid grădina din fața blocului. Aceștia se vor dezvolta fără probleme, chiar și în zone răcoroase și umede, colorând spațiul în cel mai delicat și revigorant mod posibil.

Concluzii

După cum vezi, ai o mulțime de opțiuni la dispoziție. Amenajează grădina din fața blocului așa cum îți dorești. Îți recomandăm combinarea plantelor și a florilor tale preferate pentru a te bucura de o grădină viu colorată indiferent de anotimp.

Desigur, nu uita să te îngrijești de curățenia grădinii ori de câte ori ai ocazia. Udă florile, tunde iarba, strânge gunoaiele și asigură-te că totul arată minunat. Mișcarea îți va face bine, iar timpul petrecut în grădina din fața blocului te va relaxa și îți va reda optimismul și pofta de viață.

Dacă ai nevoie de ajutorul nostru, poți lua legătura cu noi prin intermediul datelor de contact. În plus, găsești mai multe sfaturi utile de amenajare peisagistică în blogul GrădinaMax.

Nu uita nici de ofertele și promoțiile GrădinaMax – le ai pe toate în catalogul nostru online.

Publicat de: 25 mai 2020
Vizualizări: 7502
(Voturi: 5, Evaluare: 3.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier