Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Sfaturi utile pentru îngrijirea magnoliei pe timp de iarnă

Arbustul de magnolie ne surprinde întotdeauna prin silueta sa elegantă, prin florile intens colorate și parfumate. Descoperit în 1694 de către botanistul Pierre Magnol, arbustul de magnolie a devenit o prezență obligatorie în orice grădină de vis.

Există aproximativ 120 de specii de magnolie, subspecii și hibrizi.  Dintre acestea, Magnolia Galaxy se distinge prin culoarea roz intens, iar Magnolia Royal Star se distinge prin forma grațioasă a florii, similară cu o stea.

Deși originar din Sudul și Sud-Estul Americii, arbustul de magnolie are capacitatea de a se adapta în zone cât mai diverse din punct de vedere climatic. Acest arbust peren face față cu succes la temperaturi scăzute, suportând de la 6 °C până la -18 °C.

După cum știi deja, primele flori de magnolie înfloresc spre sfârșitul lui februarie, însă acestea sunt expuse pericolului de îngheț.

Dacă te întrebi cum îți poți proteja arbustul de magnolie în cazul revenirii înghețului, noi ți-am pregătit câteva sfaturi utile.

Iată ce poți face pentru a-ți proteja magnolia pe timp de iarnă!

1.Hidratarea eficientă

Ideal este să uzi rădăcina arbustului de magnolie pe toată durata iernii. Fii la curent cu prognoza meteorologică și insistă cu udarea înaintea perioadelor de îngheț.

Schimbările bruște de temperatură și intensitatea vântului determină pierderea apei, mai ales la nivelul mugurilor și al frunzelor. Deshidratarea mugurilor și a frunzelor are consecințe grave: acestea se deteriorează și mor, iar la primăvară nu ne mai putem bucura de jocul de miresme și culori. Tot ce rămâne e doar silueta zveltă a arbustului.

2. Beneficiile îngrășământului

Se recomandă aplicarea unui strat de îngrășământ organic la baza plantei. Stratul aplicat trebuie să aibă aproximativ 10-15 cm. Acesta este foarte util pentru că izolează rădăcinile arbustului, neutralizând efectele frigului.

Pe lângă stratul de îngrășământ poți folosi și frunze uscate sau paie.

3. Contribuie la rezistența arbustului de magnolie

Pregătește stâlpi de susținere pentru arbustul de magnolie. Ai nevoie de 4 stâlpi de susținere din lemn, însă aceștia trebuie să depășească arbustul în înălțime.

Realizarea unor astfel de puncte de sprijin se recomandă doar în cazul arbuștilor tineri. Și arbuștii maturi trebuie feriți de capriciile gerului, dar odată cu vârsta și gradul de sensibilitate scade.

4. Un scut împotriva gerului

Pregătește o bucată de țesătură groasă și dispune-o pe vârfurilor stâlpilor de susținere. Ai grijă ca materialul ales să nu intre în contact cu arbustul sau cu frunzele acestuia. Încearcă să acoperi întregul arbust, dacă vrei ca acesta să fie protejat eficient.

Trebuie să știi că în primii doi – trei ani de viață, arbuștii de magnolie din zonele de câmp au nevoie de protecție maximă din cauză că intensitatea vântului din zonele respective este mai ridicată. Poți opta pentru învelirea acestora în pânză de sac sau în vată de sticlă.

E bine să ții cont de toate aceste sfaturi dacă arbustul tău de magnolie e plasat afară, în grădină.

Există și posibilitatea în care ai optat pentru o magnolie la ghiveci. În aceste condiții, sperăm că ai ales un ghiveci din lut, termorezistent.

Ai grijă ca ghiveciul să nu fie plasat lângă calorifer, dar nici într-o zonă mai răcoroasă. Pentru că magnoliile iubesc soarele, ar fi perfect ca ghiveciul să fie poziționat spre sud pentru ca arbustul să se bucure în voie de razele soarelui.

Așa cum ai văzut deja, udarea este un aspect foarte important. Nu îți lăsa magnolia să se deshidrateze pe timp de iarnă.

Dacă vei ține cont de toate aceste aspecte, să știi că în primăvară vei avea o grădină foarte cochetă în mijlocul căreia va trona magnificul arbust de magnolie.

Sperăm că sfaturile noastre despre îngrijirea magnoliei pe timp de iarnă ți-au fost de un real ajutor, iar arbustul tău va înflori spectaculos în primăvară.

Până atunci, învață mai multe despre floricultură de pe blogul GrădinaMax. Să grădinărim cu drag și spor!

 

 

Publicat de: 09 ian 2020
Vizualizări: 26663
(Voturi: 22, Evaluare: 3.5)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbori ornamentali
    • Lider în vânzări
    • Plante ornamentale
    • Răsaduri de plante exotice
    Promoţie!
    Magnolia Nigra imagine 1
    8 Comentarii
    Magnolia Nigra
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    32.90 lei 59.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 59.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier