Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Sfaturi utile pentru îngrijirea plantelor de interior în repaus vegetativ

Perioada de repaus vegetativ a plantelor tale de interior se transformă într-o perioadă activă pentru tine. Odată cu venirea mai rapidă a serii, florile și celelalte plante pe care le găzduiești în casă au de suferit.

Lipsa de contact direct cu razele soarelui sau căldura excesivă de la sistemul de încălzire le dăunează. De aceea, rolul tău este să le asiguri permanent condițiile optime dacă dorești să te bucuri de ele în continuare. Multe plante de interior sunt benefice pentru sănătate, așa că alege și tu să crești măcar una la tine acasă.

Am dedicat acest articol sfaturilor utile pentru îngrijirea plantelor de interior în repaus vegetativ. Pentru că știm cât îți dorești să îți păstrezi colțul verde din casă în stare impecabilă.

Pregătirea plantelor pentru sezonul rece

Încă de la venirea toamnei, ar trebui să te preocupe pregătirea plantelor pentru perioada de repaus vegetativ. Iernarea este un moment natural în ciclul lor de viață, așa că ar fi bine să le lași să se odihnească în timpul sezonului rece.

  • Întâi de toate, asigură-te că plantele tale sunt sănătoase și nu sunt atacate de dăunători.

Poți încerca să le administrezi un tratament antifungic și împotriva insectelor.

  • Igiena frunzelor este, și ea, la rândul ei, foarte importantă.

ghid ingrijire plante interior

După îndepărtarea celor uscate și bolnave, șterge-le cu o soluție pe bază de apă și săpun. E foarte simplu și rapid. O dată la câteva zile, pregătește un vas cu apă în care să adaugi puțin săpun ras. Dacă nu ai săpun solid în casă, funcționează la fel de bine și detergentul de vase.

Apoi, pentru a lăsa plantele să între complet în repaus, e de preferat să le muți într-o cameră mai puțin încălzită și să rărești udarea.

Există și soiuri care se dezvoltă bine în camere întunecoase.

Pentru plantele cu bulbi, însă, lucrurile stau puțin diferit. Trebuie ca, odată cu venirea sezonului rece, să scoți bulbii din ghiveci, să îi usuci și să elimini rădăcinile uscate. Astfel, când vine primăvara, îi poți replanta și se vor dezvolta normal.

Sfaturi pentru îngrijirea plantelor în repaus vegetativ

Dacă totuși nu le poți asigura plantelor tale un loc separat în care să ia o pauză de la vegetație, atunci trebuie să le acorzi atenție suplimentară. Ia în considerare acești doi pași elementari:

  1. întreținerea;
  2. udarea.

Fiindcă toamna și iarna perioada cu lumină naturală din timpul zilei este redusă, ai grijă ca plantele tale să beneficieze de câteva ore de iluminare artificială. După ce ai verificat ca plantele să fie plasate în apropierea unei surse de lumină, urmează solul.

ingrijirea plantelor iarna

Pământul din ghivece trebuie să fie umed. Fă-ți un program regulat pentru irigare și fii atent la temperatura apei. Îți recomand să folosești apă la temperatura aerului din cameră.

Din cauza căldurii din casă, e posibil ca unele plante să înceapă să se usuce. Ca să eviți acest lucru, așază un vas cu apă în proximitatea lor sau pulverizează puțină apă pe ele.

Cel mai bine este să le uzi atunci când observi că primul strat de pământ s-a uscat și începe să se deschidă la culoare. Iar dacă te întrebi care e cea mai bună metodă pentru a le uda, atunci află că sub duș. Da, ai citit bine. Reglează apa la o temperatură călduță și udă plantele. În acest fel solul își ia necesarul de apă, iar frunzele sunt curățate corespunzător.

Florile au un regim special de îngrijire. Află mai multe detalii despre întreținerea florilor de interior pe timp de iarnă de pe blogul nostru.

Condițiile optimele pentru plantele de interior

Lumina

Perioada de repaus vegetativ nu necesită o iluminare excesivă. Dacă ai pus ghivecele lângă fereastră, atunci este deja suficient acest aport de lumină naturală. Totuși, pentru cele care se dezvoltă în continuare, te sfătuiesc să faci rost de o lampă LED.

În timpul zilelor de iarnă, când afară este oricum mai întunecat, iar seara vine mult mai repede, lumina artificială trebuie pusă în funcțiune pentru mai mult timp. Apoi, când primăvara se apropie, iar zilele încep să fie din nou mai luminoase, poți reduce timpul în care ții lampa aprinsă.

sfaturi ingrijire plante interior

Temperatura

Așa cum și unii oameni preferă temperaturi ridicate, iar alții se declară fani ai frigului, și plantele au fiecare nevoile lor speciale. În funcție de speciile pe care le deții, e bine să te documentezi ce pretenții are fiecare.

Sunt plante precum cele de tipul aloe, care sunt foarte versatile și se adaptează cu ușurință la orice temperatură. Orhideele, pe de altă parte, sunt mari iubitoare de căldură. La cealaltă extremă se află cactușii sau mușcatele, care suportă cu succes temperaturi foarte scăzute.

Umiditatea

După cum am menționat și mai sus, udarea plantelor este un proces important în perioada de repaus vegetativ. După ce le-ai pus sub duș, lasă-le pe loc câteva momente. Astfel, excesul de apă se scurge, iar rădăcinile sunt ferite de putrezire.

Nu lăsa să treacă un interval prea mare de timp între udări. Irigarea uniformă și regulată este cheia pentru plante sănătoase și frumos dezvoltate. De asemenea, amintește-ți să pui apă călduță, la temperatura camerei, evitând cu totul apa rece.

Îngrijirea plantelor de interior presupune dăruire în fiecare sezon.

Treci peste sezonul rece fără probleme pentru plantele tale de interior. Îngrijește-le urmând sfaturile noastre și bucură-te de colțul tău de natură!

Publicat de: 24 oct 2020
Vizualizări: 2600
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Bulbi de flori de primăvară
    • Bulbi de flori Star Capperline
    • Plante ornamentale
    • Plante perene
    • Semințe de flori
    • Semințe de flori de interior
    • Semințe de flori perene
    Promoţie!
    Noutăţi
    Cală Picasso imagine 1
    0 Comentarii
    Cală Picasso
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    16.90 lei 21.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 16.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier