Comenzi telefonice şi consultanţă
0

5 plante de interior pe care le poți crește în camere întunecoase

Dacă vrei un plus de culoare în casa ta îți recomand o plantă de interior. Indiferent de alegerea ta, o plantă va înfrumuseța chiar și cea mai conservatoare cameră.

În plus, vei avea o nouă activitate. Crede-mă, îți va face plăcere să acorzi atenție plantei chiar și atunci când ea va crește fără prea mult efort.

Așadar, alege o schimbare pentru locuința ta și înveselește fiecare încăpere cu ajutorul plantelor de interior. Dacă îți faci probleme în ceea ce privește rezistența la lumină, nu ai niciun motiv să te îngrijorezi.

În continuare o să-ți vorbesc despre plantele de interior care pot fi crescute în camere întunecoase.

Învață și cum crești măslinul în ghiveci.

5 plante de interior pe care le poți crește în camere întunecoase

Dracena

Poate cea mai populară plantă de interior rezistentă la lumină puțină este Dracena. Aspectul său de palmier, dat de frunzele sale verzi și subțiri, vor schimba cu siguranță modul în care ți-ai privit până acum sufrageria.

Ei bine, Dracena crește fără probleme chiar și atunci când lumina își face simțită prezența cu greu.

Este însă o plantă iubitoare de apă. Pământul trebuie să fie în permanență umed, însă apa nu trebuie să băltească în zona rădăcinii. Așadar, asigură-i un sol bine drenat și ori de câte ori ai ocazia stropește-i frunzele cu apă.

Află și care sunt florile pe care le poți crește toamna în grădină.

Calatea

Calatea este planta cu frunze mari și luxuriante. Ea crește fără probleme chiar și atunci când temperaturile sunt ceva mai scăzute și nu se simte deloc bine în prezența directă a soarelui.

Pe scurt, o poți crește fără niciun fel de efort în spații întunecoase.

Calatea nu este nici iubitoare de multă apă, dar nu suportă praful acumulat pe frunze. Are nevoie de un pământ care să permită scurgerea rapidă a apei și trebuie ținută departe de orice sursă de căldură.

În plus, nu-ți recomand să-i schimbi locul des; altfel își poate pierde din frunze.

Dieffenbachia

Dieffenbachia începe să se simtă în largul său atunci când temperaturile cresc peste 15 grade Celsius. Cu toate acestea nu preferă prea multă căldură și îți recomand să nu o păstrezi în bătaia directă a razelor solare.

O poți crește în zone umbrite dar umede, departe de orice sursă de căldură, în special pe timp de iarnă.

Are nevoie de sol umed, însă drenajul trebuie să fie unul eficient. Așa cum am vorbit și în cazul celorlalte plante de interior, este recomandat să cureți frunzele de praf și să le stropești ocazional cu vapori de apă.

Citește și despre îngrijirea corectă a ficusului în ghiveci.

Voalul miresei

Voalul miresei, cunoscută și sub numele de Planta păianjen, rezistă la umbră și purifică aerul. Așadar, este recomandată în încăperi răcoroase și slab aerisite.

Voalul miresei va rezista chiar și mai mult de o săptămână fără apă și nu este pretențioasă nici atunci când vine vorba despre schimbări bruște de temperatură.

Se va simți bine atât vara cât și iarna atâta timp cât nu stă în bătaia directă a razelor solare, sau în preajma surselor de căldură.

Vezi și alte plante de interior benefice pentru sănătate

Limba soacrei

Oricât de multe zâmbete ar desprinde numele ei, Limba soacrei este o plantă de interior extrem de răspândită în casele românilor.

Este o plantă rezistentă care crește rapid chiar și atunci când nu-i acorzi prea multă atenție.

Limba soacrei se va dezvolta în mod natural atunci când temperaturile depășesc 16 grade Celsius, dar nu se va simți bine la peste 24 de grade.

O poți așeza chiar și în cele mai umbrite colțuri pentru a adăuga un plus de culoare locuinței tale.

Acestea sunt cele mai populare plante de interior rezistente la întuneric pe care le puteți crește în ghivece.

Le puteți așeza în sufragerii sau dormitoare însă evitați să le creșteți în balcon sau terase. Acestea sunt plante care preferă zonele umbrite și răcoroase ceea ce înseamnă că în prezența soarelui nu se vor descurca la fel de bine.

Poți descoperi și alte plante pe care le poți crește în casă accesând pagina noastră Plante de interior. Sfaturi de grădinărit găsești pe blogul nostru, în timp ce produsele tale preferate sunt disponibile în catalogul online GrădinaMax.

Nu uita să ne spui ce plante de interior ai ales pentru casa ta și care sunt problemele pe care le-ai întâmpinat în creșterea lor.

Publicat de: 26 sep 2019
Vizualizări: 16218
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier