Comenzi telefonice şi consultanţă
0

10 plante de apartament benefice pentru sănătatea ta

Plantele în ghiveci sunt o soluție la îndemână pentru a-ți decora locuința, mai ales dacă adori florile, însă nu te bucuri de același spațiu pe care îl pune la dispoziție o grădină. În afară de aspectul estetic, există și câteva plante de apartament benefice pentru sănătatea organismului tău și al familiei tale.

De aceea, am alcătuit o listă cu recomandări de plante pe care este bine să le ai în locuința ta.

De ce sunt plantele de apartament benefice pentru organism?

Este binecunoscut faptul că rolul principal al plantelor este de a absorbi dioxidul de carbon și de a elibera în schimb oxigen. În cazul apartamentelor, există șanse mai mari ca aerul din încăpere să fie contaminat din cauza produselor de curățenie folosite, a odorizantelor de cameră și a substanțelor chimice utilizate pentru fabricarea mobilierului.

Toți acești factori îți pun sănătatea în pericol, însă achiziționarea unor plante de interior care îmbunătățesc calitatea aerului te ferește de eventualele probleme.

Ce tipuri de plante de apartament sunt benefice pentru mine și persoanele dragi?

Lista plantelor de interior benefice pentru sănătate este complexă, deoarece poți alege atât plante care purifică aerul, cât și plante care au alte efecte pozitive. Te invităm să descoperi în continuare care sunt plantele care nu trebuie să-ți lipsească din casă.

Plante de apartament care purifică aerul

1. Ficusul

Este una dintre cele mai faimoase plante de apartament, deoarece este simplu de îngrijit. De asemenea, elimină compușii chimici care se evaporă de la tapet sau mobilier.

2. Azaleea

Este și ea una dintre florile ușor de întreținut. Aceasta are nevoie de temperaturi constante pentru a se dezvolta, de aproximativ 18 – 20 de grade Celsius, și de un loc umbros sau cu penumbră. Totodată, udarea se realizează în mod constant, având grijă ca pământul să fie în permanență umed.

Azalee

În schimb, azaleea se va asigura că elimină amoniacul provenit de la produsele de curățenie.

De la azalee Pink Spider, azalee japoneză Maruschka, există o varietate de sortimente din care poți alege.

3. Arborele de cauciuc

Este recunoscut ca fiind una dintre cele mai eficiente plante pentru eliminarea toxinelor din aer. De asemenea, este și o plantă ușor de îngrijit. Are nevoie doar de temperaturi răcoroase, lumină redusă și de foarte multă apă în zilele caniculare.

4. Planta păianjen

Se numără printre florile de apartament nepretențioase, cu rol în purificarea aerului. Principalul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere dacă decizi să achiziționezi o astfel de plantă este să îi asiguri lumină puternică indirectă din belșug.

Atenție însă că frunzele acesteia se ofilesc dacă o poziționezi în bătaia directă a soarelui.

5. Gerbera

Gerbera

Cunoscută ca fiind o iubitoare de lumină și de temperaturi moderate, de aproximativ 16 – 25 de grade Celsius, face și ea parte din categoria plantelor care mențin aerul curat.

Alte plante de apartament benefice

6. Feriga

Este des întâlnită în locuințe, întrucât nu este pretențioasă. Mai mult decât atât, această plantă ornamentală îmbunătățește nivelul de umiditate în camerele în care aerul este uscat sau foarte uscat.

Află mai multe detalii despre îngrijirea ferigii din articolul nostru.

7. Bambusul

Bambus

Este recunoscut pentru efectele sale terapeutice, astfel că destinde atmosfera și te ajută să obții o stare de bine.

8. Crinul păcii

Este o plantă ideală pentru a combate fumul de țigară, asigurând un aer curat în locuință.

9. Cactusul

Face parte din categoria plantelor care reglează nivelul de căldură, lumină și umiditate din încăpere. Este totodată recunoscut pentru faptul că este o plantă ușor de îngrijit.  

Cactus - plante de interior benefice

În cazul în care nu ai un cactus, magazinul online Grădina Max îți pune la dispoziție diverse sortimente precum mix multicolor de cactus sau cactus fructifer.

10. Aloe Vera

Nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. În afară de faptul că este o plantă cu un efect estetic inconfundabil, este și un remediu natural pentru tratarea afecțiunilor de piele.

Prin urmare, îți poți pregăti chiar acasă diverse tratamente. Mai multe detalii poți afla din articolul Beneficiile utilizării plantei de aloe vera.

Sperăm că toate informațiile despre plantele de apartament benefice te vor ajuta să îți menții sănătatea și pe cea a familiei și să te bucuri de o locuință cât mai verde și de un aer purificat!

Publicat de: 14 mai 2019
Vizualizări: 20828
(Voturi: 2815, Evaluare: 4.8)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    Te-ar mai putea interesa
    Cele mai populare
    • Preț descrescător
    • Preț crescător
    • Cele mai populare
    • Cele mai noi
    • Nume
    Toate categoriile
    • Toate categoriile
    • Arbuști ornamentali
    • Dalie
    • Liane ornamentale
    • Plante ornamentale
    • Plante perene
    • Răsaduri de plante exotice
    • Semințe de flori
    • Semințe de flori perene
    Promoţie!
    Azalee japoneză Maruschka imagine 1
    5 Comentarii
    Azalee japoneză Maruschka
    Cantitate într-un pachet: 1 buc
    14.90 lei 26.90 lei

    Cel mai mic preț în 30 de zile:* 26.90 lei

    Adaugă în coș
    mc visa paypal fancurier