Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Învață care sunt florile pe care le poți planta toamna în grădină

Toamna nu este perioada în care să-ți neglijezi grădina.

De fapt, începând cu luna septembrie, activitatea ta în grădină trebuie să fie una cât mai diversă. Și ai atâtea lucruri de făcut. De la culesul fructelor și până la pregătirea florilor pentru primăvara următoare, te vei ocupa de tot.

Ei bine, dacă florile sunt motivul principal de bucurie atunci când vine vorba despre amenajarea propriei grădini, astăzi o să vedem care sunt bulbii pe care îi poți planta în această perioadă a anului.

Iată 5 flori pe care trebuie să le ai în grădina ta și pe care le poți planta începând cu primele zile din luna septembrie.

Învață și cum să plantezi bulbii de flori în ghivece.

5 flori pe care trebuie să le plantezi toamna în grădină

Lalelele

Știu că adori lalelele. Toată lumea o face, atât pentru culorile speciale dar și pentru miresmele care te invită în natură.

Bulbii de lalea pot fi plantați începând cu luna septembrie și până la sfârșitul lui noiembrie, dacă temperaturile nu scad sub pragul înghețului.

Pentru a planta bulbii de lalea trebuie să pregătești gropi de 10, 12 centimetri. Bulbii se acoperă cu pământ și se udă fără a se exagera.

Lalelele cresc atât în zone umbrite cât și în prezența soarelui, așadar poți alege orice zonă din grădina ta.

Vezi care sunt noutățile toamnei la GrădinaMax.

Narcisele

Narisele sunt florile pe care le poți planta toamna devreme. Îți recomand să o faci încă din septembrie pentru că au nevoie de mai mult timp pentru adaptare decât lalelele.

Narcisele preferă zonele însorite și umezeala. Așadar, alege un spațiu care are acces la razele soarelui încă de la ivirea primăverii.

Plantarea bulbilor se face în gropi cu diametrul de 10, 15 centimetri. Va trebui să păstrezi o distanță de aproximativ 10 centimetri între 2 bulbi vecini pentru a avea flori frumoase și viguroase.

Află cum poți folosi narcisele pentru înfrumusețarea spațiilor verzi.

Irișii

Bulbii de iris se aleg cu grijă. Plantează doar bulbii perfect sănătoși fără urme de umezeală sau mucegai.

Irisul se plantează în gropi cu diametrul de 15 centimetri, la o distanță de 25, 30 de centimetri de planta vecină.

Odată plantați, irișii se vor prinde repede și vor fi rezistenți la condițiile de sol, mediu și temperatură. Pe scurt, nu trebuie să îți faci multe griji în privința lor; îți rămâne doar să te bucuri de florile primăvăratice care te vor binedispune de fiecare dată.

Învață mai multe despre plantarea și îngrijirea irisului.

Zambilele

Zambilele vor fi printre primele flori care te vor încânta primăvara. De aceea, le poți planta toamna, încă de la începutul lui septembrie.

Plantarea se face urmând aceleași recomandări precum în cazul lalelelor.

Sunt flori care cresc atât în spații însorite, dar și în zone de umbră și răcoroase. Poți citi articolul nostru detaliat despre plantarea și îngrijirea zambilei pentru informații suplimentare.

Freziile

Freziile sunt florile care te vor surprinde cu aroma lor specifică. Ele vor înflori abundent primăvara colorând fiecare grădină într-un mod natural, ușor sălbatic.

Pentru a avea cât mai multe flori încă de la începutul primăverii îți recomand să plantezi bulbii de frezie toamna devreme.

Plantează-i în zone însorite și luminoase și nu uita că freziile au nevoie de un sol afânat și bine drenat. Sfatul meu este să uzi pământul cu o zi înaintea plantării propriu-zise pentru cele mai bune rezultate.

Acum că știi care sunt florile pe care le poți planta toamna în grădina ta sunt sigur că aștepți cu nerăbdare primăvara următoare. Curtea ta va fi colorată în cele mai jucăușe și vesele nuanțe pastelate. 

Iar tu te vei simți mai relaxat de îndată ce primele temperaturi calde își vor face simțită prezența. Nu uita, atunci când îți amenajezi curtea și grădina trebuie să fii cât mai creativ. Combină flori și plante ornamentale pentru a obține culori diverse și variate pe tot parcursul anului.

Lasă-ți imaginația să-și spună cuvântul și alege cele mai neobișnuite combinații de plante, pomi și arbuști. Nu vei da greș indiferent de alegerile pe care le vei face.

Ai și alte sfaturi utile pe care să le încerci disponibile pe blogul GrădinaMax. Dacă ai întrebări sau dacă ai nevoie de ajutorul nostru nu ezita și folosește pagina de Contact.

Publicat de: 12 sep 2020
Vizualizări: 5850
(Voturi: 1, Evaluare: 4.0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
  Te-ar mai putea interesa
  Cele mai populare
  • Preț descrescător
  • Preț crescător
  • Cele mai populare
  • Cele mai noi
  • Nume
  Toate categoriile
  • Toate categoriile
  • Bulbi de flori de primăvară
  • Bulbi de flori de toamnă
  • Bulbi de flori Star Capperline
  • Bulbi de flori Superior Pack Capperline
  • Noutăţi 2024
  • Plante ornamentale
  • Răsaduri de plante exotice
  • Semințe - Nou 2024
  • Super oferte!
  Promoţie!
  Frezie bianuală, mix multicolor imagine 1
  0 Comentarii
  Frezie bianuală, mix multicolor
  Cantitate într-un pachet: 1 pac
  11.70 lei 16.40 lei

  Cel mai mic preț în 30 de zile:* 16.40 lei

  Adaugă în coș
  mc visa paypal fancurier