Comenzi telefonice şi consultanţă
0

Sfaturi utile pentru pregătirea grădinii înainte de venirea primăverii

Imediat după trecerea temperaturilor negative, încep primele activități de reînprospătare a grădinii tale. Fie că ești un grădinar experimentat, sau doar unul amator, te vei distra și relaxa pregătind totul pentru un nou sezon plin de reușite și bogat în recolte.

Mișcarea în aer liber îți va face bine și îți va reda toată energia pe care ai conservat-o pe timp de iarnă. Desigur, o grădină frumoasă și curată nu te va bucura doar pe tine ci va smulge câte un zâmbet pe fața fiecărui membru al familiei tale.

Așadar, încă de la apariția primelor semne ale primăverii trebuie să te pregătești de grădinărit. Și, în cazul unor ierni blânde, aceste activități pot începe chiar înainte de finalul lunii februarie.

De aceea, acest articol este aici să te ghideze către cele mai recomandate activități de pregătire a grădinii înainte de venirea primăverii. Hai să vedem despre ce este vorba mai exact.

Verifică și calendarul lunar pentru a afla și alte sfaturi utile de grădinărit.

Sfaturi utile pentru pregătirea grădinii la sfârșit de iarnă

Cosmetizarea și curățarea grădinii

Așa cum este normal, primul pas pe care trebuie să îl aplici începe cu o curățenie generală. Exact așa cum faci cu spațiul de la interior, grădina ta are nevoie de toată atenția ta.

Acordă importanță acestor activități premergătoare grădinăritului dacă vrei să ai rezultate cât mai bune. Dacă curățenia nu este făcută în mod corect, poți ajunge să constați că recolta ta este afectată de boli specifice, sau că dăunătorii își fac simțită prezența într-un număr covârșitor.

activitati gradina februarie

Așadar, înlătură orice urmă de vegetație uscată, sau aflată în stadiu de putrefacție. Mătură grădina, greblează suprafața și cosmetizează pomii fructiferi, vița de vie și trandafirii.

Nu uita să repari gardurile, să repartizezi fiecare zonă din grădină, să refaci aleile de trecere și să te asiguri că toată grădina ta arată impecabil.

Vezi și care sunt activitățile de grădinărit recomandate la sfârșit de toamnă.

Drenarea zonelor umede și irigarea celor uscate

În funcție de specificul iernii care tocmai a trecut va trebui să te asiguri că solul este pregătit pentru plantare.

Iar primul lucru pe care îl faci este drenarea zonelor cu exces de apă. Dacă aceste zone există, sapă mici șanțuri pentru a drena apa care băltește.

În cazul în care pământul este prea uscat, îl poți uda ocazional, însă fără a face exces de zel.

Folosirea îngrășământului și afânarea solului

Dacă urmează să plantezi legume în grădina ta, îți recomand să fertilizezi pământul. Pentru o recoltă bogată este nevoie ca solul să conțină suficienți nutrienți și subsanțe care pot susține recolta ulterioară.

Așadar, folosește îngrășământ natural de grajd, sau compost nutritiv specific. Aplică-l pe pământ și distribuie-l în mod uniform.

Învață cum poți obține compost organic în gospodărie.

ce faci in gradina primavara

Așteaptă câteva zile și apoi sapă pământul. În acest fel îngrășământul va fi amestecat în mod eficient cu solul. În plus, ploile care vor urma permit pătrunderea substanțelor nutritive adânc în sol.

Tăierea pomilor și înlăturarea dăunătorilor

Tot la început de primăvară poți tăia și cosmetiza pomii din grădina ta. Aceștia se află în perioada vegetativă, ceea ce înseamnă că poți înlătura în siguranță ramurile uscate.

Nu uita, când aplici tăierile ai grijă să nu strici forma coroanei.

După cosmetizare este timpul să stropești pomii și restul arbuștilor și plantelor din grădina ta. Folosește substanțe chimice recomandate, pe care le poți achiziționa din magazinele de specialitate. Această etapă te asigură că toți dăunătorii din grădină sunt înlăturați înainte ca totul să prindă din nou viață.

Verificarea răsadurilor și a materialului săditor

Dacă urmează să plantezi bulbi, semințe, sau pomi, verifică materialul săditor. Plantează doar semințele sănătoase, fără urme de mucegai sau alte boli care pot afecta mai apoi toată cultura din grădină.

De exemplu, dacă plantezi pomi ai căror rădăcină este afectată de putregai alb riști ca toate plantele din grădină să fie atacate de această boală.

Concluzii

După cum vezi, ai multe de făcut în grădina ta. Încă de la apariția primelor temperaturi pozitive este momentul să îți faci simțită prezența. Grădina te așteaptă, ceea ce înseamnă că îți poți desfășura în voie toate activitățile tale preferate.

Nu uita, în catalogul online GrădinaMax găsești o gamă variată de plante și semințe pentru o grădină perfectă.

În plus, poți oricând să contactezi specialiștii noștri dacă ai nevoie de ajutor, sau de sfaturi utile.

Noi îți urăm spor la treabă și un nou sezon plin de reușite!

Publicat de: 06 feb 2020
Vizualizări: 2728
(Voturi: 0, Evaluare: 0)
Lasă un comentariu
Evaluare
Adaugă unul sau mai multe fișiere
    mc visa paypal fancurier