O dietă sănătoasă presupune o alimentație bogată în fructe și legume. Dar nu înseamnă că trebuie să le consumi doar crude. Spre exemplu, ai o mulțime de rețete de supă cremă de conopidă pe care le poți încerca.
Fie că ești fan al supelor creme sau al unor rețete inedite, această variantă de fel de mâncare este ușor de făcut chiar și dacă ești novice în ale bucătăriei. Chiar dacă o prepari, conopida își păstrează din proprietățile nutritive și oferă un bun aport de substanțe benefice pentru sănătatea ta.
Descoperă, în cele ce urmează, cum poți prepara cea mai bună supă cremă de conopidă după rețete diverse și de ce este recomandat să incluzi această legumă în alimentația ta.
Rețete de supă cremă de conopidă
Secretul unei supe creme reușite este textura fină și gustul desăvârșit. În primul rând, gândește-te că acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a pune sub lumina reflectorului conopida, oferindu-i o savoare aparte. Pentru a obține o supă cremă de conopidă care să te cucerească de la prima lingură, ai nevoie să urmezi cu atenție câțiva pași.
Pentru început, pregătește ingredientele de care ai nevoie:
- 1 conopidă medie, de aproximativ jumătate de kilogram;
- 250 de grame cartofi albi sau 2 cartofi mai mari;
- 1 ceapă mare;
- 1 cățel de usturoi;
- 1,5 litri de apă;
- puțin ulei de măsline (dar se poate folosi și de floarea-soarelui)
- sare și piper alb măcinat, după gust.
Opțional, pentru un gust mai intens, poți adăuga și:
- o lingură de unt;
- 150 de grame de smântână grasă;
- sau poți folosi, în loc de apă, o bază lichidă din supă de legume sau de pui.
Pentru servire:
- crutoane;
- verdeață tocată, după gust.
Spală bine legumele și hai să vedem cum prepari cea mai bună supă cremă de conopidă.
Cum se prepară supa cremă de conopidă
În cele ce urmează, ți-am pregătit o listă cu cei cinci pași în pregătirea supei cremă de conopidă. Iată ce ai de făcut!
- Curăță cartofii și taie-i cubulețe. Ceapa tai-o solzișori, iar usturoiul cât poți de mărunt. Vedeta rețetei, conopida, trebuie desprinsă în buchețele mici.
- Într-o cratiță de 3-4 litri, pune uleiul și untul, dacă ai ales să adaugi și acest ingredient. Dă focul mediu și așteaptă ca untul să fie complet topit. Acum, adaugă usturoiul, ceapa și un praf de sare, și călește la foc mic timp de 5 minute. Amestecă bine până când ceapa devine moale.
- Acum este momentul în care trebuie să adaugi conopida, alături de cartofii tăiați cubulețe. Peste ele, pune cei 1,5 litri de apă (preferabil caldă) sau supa pentru care ai optat. Acoperă oala cu un capac și lasă legumele la fiert pentru aproximativ 20 de minute sau până când observi că s-au înmuiat bine.
- După ce totul este bine fiert, urmează etapa de pasare. Pregătește un blender vertical și pasează toate legumele până când obții un amestec fin. Te poți opri aici, și să asezonezi cu sare și piper după gust, dar poți merge mai departe, cu puțină smântână.
- Pregătește un castron mai măricel și pune toată smântâna în el. Adaugă 2 linguri de apă rece și amestecă bine cu telul. Acum, ia câte un polonic din supa pasată anterior și adaugă-l în smântână. Amestecă foarte bine după fiecare polonic, pentru ca supa să se omogenizeze corespunzător. După câteva polonice, când observi că amestecul de smântână și supă s-a încălzit bine, toarnă-l peste supa rămasă.
Desigur că, în funcție de gusturi, mai poți adăuga sare și piper alb măcinat sau verdețuri tocate. Dacă vrei să menții stilul sănătos și pentru felul al doilea, încearcă o porție de paste cu legume.
Beneficiile consumului de conopidă
Acum că supa cremă de conopidă este gata, e bine să știi și beneficiile pe care ea le are pentru organismul tău. De la aportul bogat din vitaminele C și K, până la întărirea mucoasei stomacului.
De asemenea, conține o cantitate suficientă de magneziu, fosfor și potasiu, care au roluri importante în transmiterea semnalelor nervoase. Deci, și creierul tău are de câștigat atunci când consumi conopidă.
Întărește-ți și tu sistemul imunitar prin preparate gustoase care au la bază această legumă. Aruncă o privire pe blogul nostru și descoperă alte rețete culinare pe care să le încerci sau sfaturi utile de grădinărit.
Până data viitoare, îți dorim spor în toate!