Îți plac gustările sănătoase, ușor de preparat, care îți dau energie pentru întreaga zi? Și care includ legume? Înseamnă că ești în locul potrivit.
Ei bine, pe lângă rețetele de sucuri pentru detoxifiere pe care probabil le-ai încercat și rețetele de prăjituri cu morcovi rapide și gustoase, ai vrea să încerci și un fel de bază care să se prepare ușor și să-ți asigure necesarul de vitamine pentru organism.
Așa că, îți propunem câteva rețete de paste cu legume.
Rămâi alături de noi să vezi modul de preparare al rețetelor și de ce ingrediente ai nevoie.
Rețete de paste cu legume rapide și gustoase
Paste cu legume de post
Pastele cu legume de post sunt bogate în vitamine datorită legumelor și îți asigură și necesarul de carbohidrați. Așa că, dacă ai nevoie de o rețetă rapidă și ușor de preparat, o poți alege fără griji.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 grame de paste;
- câțiva căței de usturoi;
- sare;
- un praf de piper;
- o ceapă;
- 2 ardei gogoșari mari;
- 100 grame măsline;
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
- pătrunjel;
- apă.
Mod de preparare
Pune apă într-o cratiță încăpătoare, puțină sare și așteaptă câteva minute până dă în clocot.
După ce apa a dat în clocot, adaugă pastele și fierbe-le timp de 7 minute.
Între timp, toacă ceapa și usturoiul. Pregătește o tigaie și adaugă cele două linguri de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt și usturoiul. Călește-le puțin la foc mic.
Apoi adaugă ardeii gogoșari tocați cubulețe sau bastonașe, măslinele, piperul și sarea. Călește-le încă 5 minute, amestecând cu o lingură de lemn în tigaie pentru a nu se prinde.
Scoate pastele din cratiță, scurge-le de apă și apoi toarnă conținutul din tigaie peste ele. Amestecă totul și gata, poți să le servești garnisite cu puțin pătrunjel proaspăt.
Salată de paste cu legume
O gustare proaspătă realizată în doi timpi și trei mișcări ar trebui să fie în rețetarul tău mereu. Salata de paste cu legume este perfectă pentru zilele în care nu ai timp să stai prea mult în bucătărie.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
- 200 grame paste fusili;
- un ardei gras;
- 100 grame roșii cherry;
- 50 grame măsline;
- 100 grame brânză Gruyere rasă;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline;
- oțet balsamic;
- busuioc proaspăt.
Tot ce trebuie să faci pentru această rețetă este să tai toate legumele și să le combini cu pastele fierte, scurse de apă, într-un bol încăpător. Rade brânza Gruyere pe deasupra compoziției, adaugă sare, piper, ulei și oțet balsamic după gust. Amestecă de câteva ori și apoi garnisește cu busuioc proaspăt.
O altă rețetă de paste cu legume pe care merită să o încerci numaidecât este cea cu ciuperci și dovlecei.
Paste cu ciuperci și dovlecei
Ciupercile înlocuiesc cu succes carnea deoarece sunt foarte sățioase, asigurându-ți necesarul de proteine. În plus, ciupercile fac o combinație bună cu dovleceii, așa că haide să vedem cum se prepară această rețetă pe care, cu siguranță, nu o vei face doar o singură dată.
Ingrediente:
- 350 grame de penne rigate;
- 150 ml roșii pasate;
- 150 grame măsline;
- un dovlecel;
- câteva ciuperci proaspete Champignon;
- sare;
- piper;
- 100 grame telemea de oaie;
- ulei.
Mod de preparare
Spală dovlecelul, curăță-l de coajă și toacă-l cubulețe. Apoi spală ciupercile și taie-le în bucăți mai mari.
Pregătește o tigaie încăpătoare de tip wok, adaugă ulei și călește ciupercile împreună cu sarea. Apoi adaugă dovlecelul, amestecă de câteva ori cu o lingură de lemn și acoperă tigaia cu un capac. Mai amestecă din când în când, apoi adaugă roșiile pasate, condimentează cu piper și așteaptă să dea în clocot de câteva ori.
Fierbe pastele timp de 7 minute în apă clocotită cu un pic de sare, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie, alături de ciuperci, dovlecei și roșiile pasate. Amestecă totul cu grijă și așază conținutul în farfurii.
Taie telemeaua de oaie cubulețe, pune măslinele și ai terminat! Servește pastele cu dovlecei și ciuperci cu poftă.
Sperăm că vei încerca rețetele de paste cu legume pe care ți le-am propus și îți vei îmbogăți rețetarul.
Dacă ai nevoie de și mai multă inspirație în bucătărie, nu uita de secțiunea rețete culinare. Poftă bună!