Dacă adori legumele și vrei să încerci și alte combinații în afară de clasicele tocănițe sau pui cu legume, ce-ai zice de niște rețete de prăjituri?
De ceva timp, prăjiturile cu legume au luat cu asalt bucătăriile gospodinelor, iar morcovii sunt legumele preferate pentru experimente gastronomice delicioase.
Așa că, ți-am pregătit 3 rețete de prăjituri cu morcovi delicioase și foarte ușor de preparat pe care să le încerci și tu în bucătăria ta.
Află care sunt cele mai simple și mai delicioase rețete cu ciuperci.
Rețete de prăjituri cu morcovi ușor de preparat
Prăjitură cu morcovi și glazură de brânză
Prăjitura cu morcovi și glazură fină de cremă de brânză este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite rețete de prăjituri cu morcovi. Haide să vedem cum se prepară. Pentru blatul acestei prăjituri ai nevoie de:
- 200 grame morcovi rași;
- 150 grame zahăr tos;
- 100 ml ulei de floarea soarelui;
- 50 grame iaurt grecesc;
- 3 ouă mari;
- 10 grame praf de copt;
- o linguriță de esență de vanilie;
- 200 grame făină;
- 80 grame nucă tocată mărunt cu cuțitul și călită un pic în tigaie;
- o linguriță de scorțișoară.
Pentru glazură ai nevoie de:
- 10 grame zahăr vanilat;
- 200 grame cremă de brânză;
- 120 grame unt;
- 50 grame smântână;
- 200 grame zahăr pudră.
Preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Apoi, cerne făina într-un bol și adaugă pe rând praful de scorțișoară și praful de copt. Ia un bol și mixează ouăle cu zahărul până obții un amestec bine legat.
După ce ouăle și zahărul s-au legat, adaugă esența de vanilie, uleiul și iaurtul.
E timpul să combini ingredientele umede cu cele uscate.
Dă pe răzătoare morcovii spălați și adaugă-i, împreună cu nucile tocate mărunt și călite pentru câteva minute într-o tigaie, în amestecul principal.
Toarnă amestecul într-o tavă cu un diametru mic pentru a ieși mai înaltă și dă-o la cuptor pentru cel puțin 35 de minute.
După ce s-au scurs cele 35 de minute, verifică dacă s-a copt cu ajutorul unei scobitori.
Pentru glazură, tot ce trebuie să faci este să amesteci, în primă fază, untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
Apoi, adaugă smântâna și crema de brânză. Decorează blatul cu glazura și gata! Tocmai ai preparat o rețetă de prăjitură cu morcovi delicioasă.
Chec cu morcovi și nuci
Checul cu morcovi și nuci este una dintre cele mai ușoare rețete de prăjituri cu morcovi. Iată modul de preparare.
Pentru această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 morcovi de mărime medie, rași;
- 3 ouă;
- o cană cu ulei de floarea soarelui;
- 10 grame praf de copt;
- 1 linguriță rasă de scorțișoară;
- o cană cu zahăr brun;
- 200 grame făină;
- 1 linguriță rasă praf de copt;
- câțiva sâmburi întregi de nucă;
- zahăr pudră pentru decor.
Tapetează două tăvi de chec cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Ia un bol încăpător și amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul brun și scorțisoara.
Rade morcovii. Apoi adaugă-i peste amestecul obținut mai sus, plus cele trei ouă întregi și cana cu ulei.
Mixează bine la a doua viteză, timp de 3-4 minute. Toarnă amestecul rezultat în formele de chec tapetate.
Apoi pune câțiva sâmburi de nucă pe deasupra. Dă totul la cuptor timp de 50 de minute. După ce s-a copt, decorează checul cu zahăr pudră.
Prăjitură turnată cu morcovi fără zahăr
Dacă vrei o variantă mai sănătoasă, ne-am gândit și la o variantă de prăjitură cu morcovi fără zahăr.
Nu trebuie să te sperii că prăjitura nu va fi dulce deoarece morcovii își vor lăsa din dulceață, iar gustul va fi divin. Uite de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă:
- 250 grame morcovi rași;
- 2 ouă;
- 300 grame făină;
- 100 grame unt moale;
- 10 grame praf de copt;
- coaja de la o lămâie;
- 150 grame iaurt;
- un praf de sare.
Preîncălzește cuptorul și tapetează o formă rotundă în care să torni compoziția. Apoi, mixează ouăle cu praful de sare.
Adaugă peste ele iaurtul, untul moale tăiat cubulețe și coaja lămâii.
Încorporează bine aceste ingrediente apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și morcovii rași.
Pune amestecul la cuptor timp de 30 de minute și după răcire, pudrează cu zahăr.
Sperăm că ți-au plăcut rețetele propuse de noi și că le vei încerca la tine în bucătărie. Pentru mai multe rețete, fii prezent pe blogul GrădinaMax, secțiunea rețete culinare. Spor!